Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Τροποποίηση του άρθρου 99 ζητά ο ΣΕΒΕ


Καταχρηστική αξιοποίηση του πτωχευτικού δικαίου, σε σημείο ώστε να έχει εξελιχθεί σε «κακή μόδα», αφού πολλές επιχειρήσεις που επιδιώκουν την υπαγωγή τους στο άρθρο 99, το πράττουν ως παράθυρο αποφυγής των συνεπειών του νόμου, διακρίνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και ζητά την τροποποίηση της νομοθεσίας.

Κατά τη διοίκηση του Συνδέσμου το άρθρο 99 δίνει μία ιδιότυπη ασυλία στον επιχειρηματία για τα χρέη του προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ παράλληλα παρέχει μεγάλο διάστημα, τεσσάρων χρόνων, για να επιτευχθεί η ανάκαμψη, όταν η αντίστοιχη διαδικασία σε άλλες χώρες δεν ξεπερνάει τους ελάχιστους μήνες.


«Η καταχρηστική επίκληση του άρθρου 99 προκαλεί μεγάλο πρόβλημα σε πολλές υγιείς επιχειρήσεις, οι οποίες ανήκουν στην κατηγορία των πιστωτών και υφίστανται τις αντίστοιχες επιπτώσεις, ενώ δημιουργεί ένα αθέμιτο εσωτερικό ανταγωνισμό μεταξύ των συνεπών και ασυνεπών επιχειρήσεων απέναντι σε υποχρεώσεις τους στο Δημόσιο και όχι μόνο», αναφέρεται σε χθεσινή επιστολή του ΣΕΒΕ στο Μ. Χρυσοχοΐδη.
Στο ίδιο κείμενο προστίθεται ο μεγάλος προβληματισμός του συνδέσμου καθώς η μέχρι τώρα αξιοποίηση του άρθρου 99 έχει δημιουργήσει πολλές παρενέργειες σε επιχειρήσεις συνεργαζόμενες με όσες έχουν ενταχθεί στο καθεστώς προστασίας, εκ των οποίων, μάλιστα, κάποιες βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής. Δεδομένης της έλλειψης ρευστότητας και της οικονομικής ασφυξίας στην αγορά δε, ο ΣΕΒΕ εκτιμά ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα οι αιτήσεις από επιχειρήσεις για υπαγωγή στο άρθρο 99 θα αυξηθούν κατακόρυφα.

(http://www.imerisia.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...