Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Κοινή θέση των παρόχων για το VDSL

Forthnet, Hellas Online, On Telecoms και WIND Ελλάς κατέθεσαν στη ρυθμιστική αρχή τις προτάσεις τους για τη ρύθμιση της χονδρικής διάθεσης VDSL υπηρεσιών.
 
Αναλαμβάνοντας ενεργή πρωτοβουλία στο υπό διαμόρφωση  περιβάλλον για την εμπορική διάθεση υπηρεσιών χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης μέσω τεχνολογίας VDSL2, μετά  την πρόσφατη έγκριση τιμών χονδρικής διάθεσης από την Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, οι εταιρείες Forthnet, Hellas Online, On Telecoms και WIND Ελλάς προέβησαν την Πέμπτη 26/1/2012, σε μια σειρά ενεργειών προς τη ρυθμιστική αρχή για τη λήψη των απαραίτητων προληπτικών μέτρων στη διάθεση VDSL υπηρεσιών.
Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού, η προστασία του καταναλωτή στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και η μη απαξίωση των € 2 δισ. σε επενδύσεις που έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι εταιρείες μας.
Οι Forthnet, Hellas Online, On Telecoms και WIND Ελλάς θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες επείγουσες συμπληρωματικές ρυθμιστικές ενέργειες, για την παροχή ευρυζωνικών Υπηρεσιών μέσω VDSL, ώστε να αποφευχθούν βασικά προβλήματα όπως:

1. Παρεμβολές στις υφιστάμενες υπηρεσίες ADSL:  Ζητείται ρύθμιση της υπηρεσίας VDSL ώστε να λειτουργεί με κανόνες υπό το πλαίσιο ενός Κανονισμού Διαχείρισης Φάσματος και Έγχυσης Ισχύος στο Δίκτυο Πρόσβασης για την αποφυγή παρεμβολών στις ήδη υπάρχουσες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες ADSL,  και την ποιότητα υπηρεσίας που οι καταναλωτές λαμβάνουν. Η ΕΕΤΤ έχει ήδη αναγνωρίσει την αναγκαιότητα της ρύθμισης και έχει εκκινήσει την διαδικασία. Βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης.                                         
2. Δικαίωμα επιλογής καταναλωτή για χρήση VDSL χωρίς αλλαγή παρόχου τηλεφωνίας: Οι πάροχοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα παροχής του συνόλου των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μέσω VDSL, όπως τηλεφωνία, IPTV, Video on Demand, cloud computing, όπως γίνεται και σήμερα με την ADSL σύνδεση.  Αντίστοιχα, οι πελάτες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα χρήσης ενός παρόχου για το σύνολο των υπηρεσιών φωνής και δεδομένων στο σπίτι ή τον χώρο εργασίας, όπως γίνεται και σήμερα.

3. Υλοποίηση προσφοράς ποιότητας υπηρεσιών (Quality of Service)  στο VDSL. Με τη μέχρι σήμερα ρύθμιση, η μόνη υπηρεσία που μπορεί να παρασχεθεί πάνω από VDSL κύκλωμα είναι το internet. Το ζητούμενο είναι να  παρέχεται η δυνατότητα Quality of Service, δηλαδή ο κάθε πάροχος να μπορεί να επιλέγει την κατάλληλη υπηρεσία ώστε να είναι τεχνικά εφικτή η προσφορά στον συνδρομητή του συνδυασμού υπηρεσιών που τελικά αυτός επιθυμεί.

Οι προτάσεις των Forthnet, Hellas Online, On Telecoms και WIND Ελλάς αποσκοπούν στην προώθηση της παροχής υπηρεσιών VDSL μέσω κανόνων/ρυθμίσεων που διασφαλίζουν τον υγιή  ανταγωνισμό και την προστασία του καταναλωτή.

(απο http://www.advertising.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...