Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Το μέλλον nova και OTE TV στην Επιτροπή Ανταγωνισμού!

“Παρόν” 29.01.2012

Η μεγάλη σύγκρουση στη συνδρομητική τηλεόραση ξεκινάει την Παρασκευή  3 Φεβρουαρίου.  Η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει με αντικείμενο την καταγγελία του ΟΤΕ σε βάρος της  Forthnet  για τις συμβάσεις- αποκλειστικές συμφωνίες της Multichoice Hellas με τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Στόχος  του ΟΤΕ είναι να αποκτήσει κι εκείνος τη δυνατότητα να μεταδίδει το σήμα των μεγάλων σταθμών (Mega, ANT1, κ.α.).  Η απόφαση αυτή θεωρείται δεδομένη, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Αν όμως υπάρξουν κυρώσεις, τότε  η Επιτροπή είναι πολύ πιθανό να καθορίσει και την πορεία της συνδρομητικής τηλεόρασης.
Αν αθωώσει τη Forthnet για την πρακτική της αυτή των αποκλειστικών συμφωνιών την εποχή που δεν υπήρχε άλλος ανταγωνιστής, θα έχει να αντιμετωπίσει απερίσπαστη την ύφεση και την αναβλητικότητα των μετόχων της που είπαν «όχι» στην αύξηση κεφαλαίου.


Υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο  η Επιτροπή Ανταγωνισμού να δικαιώσει τον ΟΤΕ TV και να  επιβάλει πρόστιμο στη  Forthnet και στους σταθμούς που συνέπραξαν μαζί τους. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τον τηλεοπτικό κλάδο, όμως θα άνοιγε το δρόμο στον ΟΤΕ, αφού η Forthnet θα έχει υποστεί σε αυτή τη στιγμή ένα τέτοιο πλήγμα.
(typologies)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...