Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Η «Huffington Post» θέλει να «τρέξει» στην Ελλάδα

Την πρόθεσή της να δημιουργήσει άμεσα έναν ιστότοπο στη γενέτειρά της, την Ελλάδα, εξέφρασε η Αριάννα Χάφινγκτον, δημιουργός της γνωστής ιστοσελίδας «Huffington Post». «Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να τον θέσουμε σε λειτουργία μέσα στους τρεις επόμενους μήνες. Συζητούμε με διάφορους ενδεχόμενους εταίρους», δήλωσε η Αριάννα Χάφιγκτον στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της γαλλικής εκδοχής της «Huffington Post».
Μετά τη Γαλλία, την πρώτη μη αγγλόφωνη χώρα στην οποία λειτούργησε η «Huffington Post», θα ακολουθήσει το Μάρτιο η Ισπανία σε συνεργασία με την εφημερίδα El Pais και στη συνέχεια, τον Απρίλιο, η Ιταλία σε συνεργασία με τον εκδοτικό όμιλο L' Espresso», ο οποίος εκδίδει την εφημερίδα «La Republica». «Έχουμε σχέδια να δημιουργήσουμε ιστότοπους σε πολλές, πολλές χώρες», δήλωσε η κα Χάφιγκτον, η οποία έχει επίσης στόχο τη Γερμανία, τη Βραζιλία και την Τουρκία.
Σημειώνεται ότι διευθύντρια της γαλλικής versiοn της
Huffington Post είναι η Αν Σενκλέρ, που εκτός από σύζυγος του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Κον, είναι μια από τις πιο γνωστές δημοσιογράφους της Γαλλίας. Στη νέα ιστοσελίδα, που έρχεται σε συνεργασία με τον όμιλο που εκδίδει τη «Le Monde», απευθύνει χαιρετισμό η ιδρύτρια του ομίλου Αριάνα Χάφιγκτον: «Καλώς ήρθατε στη Huffington Post! Εισάγουμε από την άλλη άκρη του Ατλαντικού την πλατφόρμα, την τεχνολογία και τα εργαλεία, αλλά η Le Huffington Post είναι απολύτως ενταγμένη στην γαλλική κουλτούρα».
Το πρωτοσέλιδο θέμα με το οποίο βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα ήταν αυτό της ψήφισης από τη γαλλική Γερουσία του νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων, υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Οι απειλές φαντάσματα της Τουρκίας».
Από το 2005
Ο ιστότοπος «Huffington Post», ο οποίος δημιουργήθηκε το 2005, δημιούργησε για πρώτη φορά τοπικούς ιστότοπους το 2011, πρώτα στον Καναδά, το Μάιο, μετά στη Βρετανία, τον Ιούλιο. Ο καναδικός ιστότοπος έχει 3,5 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα και ο βρετανικός 3,8 εκατομμύρια. Στις ΗΠΑ ο «Huffington Post» έχει 37 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα.

Πηγή:Naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...