Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Νέος εκβιασμός Κουρή, για να πάρουν τα λεφτά τους οι εργαζόμενοι του Alter πρέπει να αποχωρήσουν! Φωτογραφίζουν Μαρινάκη ως νέο επενδυτή που καταβάλει 20 εκ ευρώ - Ετοιμάζουν 260 απολύσεις


Νέος εκβιασμός του μεγαλομετόχου του Alter, Γ. Κουρή στους εργαζόμενους του καναλιού και μάλιστα την ημέρα που περίμεναν το δώρο και δεν έχει καταβληθεί! Συγκεκριμένα τους διαμήνυσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, θα πρέπει να αποχωρήσουν από το κανάλι υπό τη μορφή εθελουσίας εξόδου, όπου σε αυτή την περίπτωση, εξοφλούνται τα δεδουλευμένα και δίνουν και την αποζημίωση. Αν κάποιος – σύμφωνα με τις προτάσεις Κουρή, παραμείνει, το μόνο που διασφαλίζει είναι την θέση του στο κανάλι, αλλά όχι και το μισθό του, αφού δεν υπόσχονται ότι θα πληρώνεται στο νέο τοπίο!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Νωρίτερα σήμερα προηγήθηκε συνάντηση του Διασωματειακού με τους νομικούς συμβούλους του Γιαννίκου, του Κουρή, ενώ για πολύ λίγο παρών ήταν και ο πραγματογνώμονας Καταγής, αλλά στη συνέχεια αποχώρησε. Επίσης μέρος στη συνάντηση πήρε και ο Καζινός, όχι όμως ως εκπρόσωπος της Argo, διότι όπως ο ίδιος ανέφερε δεν υπάρχει Argo, παραβρέθηκε επειδή του το ζήτησε ο Κουρής και όπως ακούγεται από το ρεπορτάζ, θα έχει κάποιο ρόλο στο αυριανό τοπίο. Στη συνάντηση λοιπόν, αναφέρθηκε ότι υπάρχει επενδυτής που βάζει στο κανάλι αυτή τη στιγμή 20.000.000 ευρώ και φωτογραφήθηκε η περίπτωση του εφοπλιστή Μαρινάκη, με την προϋπόθεση να υπάρξει εργασιακή ειρήνη και να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τις τράπεζες.


Να σημειωθεί ότι από τα 20.000.000 ευρώ στην ουσία μόνο τα 5 εκ θα πάνε για την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων, όσων όμως αποφασίσουν να αποχωρήσουν οικειοθελώς υπό τη μορφή εθελουσίας. Τα υπόλοιπα 5 εκ για εισφορές, ΙΚΑ κτλ. και τα υπόλοιπα 10 που απομένουν είναι για την επανεκκίνηση του καναλιού. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι «κατά λάθος» φαίνεται να ξέφυγε από τον δικηγόρο του Κουρή ότι θα προχωρήσει σε 260 απολύσεις, για να αντιδράσει η δικηγόρος του Γιαννίκου.

Πάντως το ένα σκέλος των όσων ζητάει ο νέος επενδυτής, ο Κουρής το διασφάλισε, αφού έχει έρθει σε συμφωνία με τις τράπεζες, οι οποίες δέχθηκαν να διαγράψουν μέρος του χρέους. Απομένει να τακτοποιήσει και το άλλο σκέλος με τους εργαζόμενους για να μπει ο επενδυτής.
Φυσικά οι εργαζόμενοι δεν αποδέχθηκαν τις παραπάνω προτάσεις, ζητούν να καταβληθεί άμεσα το δώρο τους, αλλά και τα δεδουλευμένα και εν συνεχεία συζητούν όλα τα άλλα.

(απο http://www.enimerosi24.gr/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...