Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ - Ηλεκτρονική απάτη μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων

Την ελληνική αστυνομία απασχολεί απάτη μέσω κινητών τηλεφώνων. Διαβάστε ποιο είναι το μήνυμα το οποίο δεν πρέπει να ανοίξετε

Στο στόχαστρο επιτήδειων βρίσκονται αυτή την φορά τα κινητά τηλέφωνα. Μία νέα ηλεκτρονική απάτη θέλει αγνώστου ταυτότητας αποστολείς να στέλνουν μηνύματα σε ανυποψίαστους παραλήπτες, με σκοπό την συλλογή προσωπικών δεδομένων.
Η απάτη που έχει στο ενεργητικό της πολλά θύματα διεθνώς και δραστηριοποιείται τον τελευταίο καιρό και στην χώρα μας , έχει θορυβήσει την αστυνομία που εφιστά την προσοχή των πολιτών.

Πιο αναλυτικά,τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό.
Το περιεχόμενό τους αναφέρει, ότι ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου έχει κερδίσει δύο εκατομμύρια ευρώ και ζητά από τους παραλήπτες διάφορα προσωπικά στοιχεία.

Το μήνυμα έχει ως εξής:


"YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO blackberryyou@europe.com"

Με ανακοίνωσή του, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ καλεί όσους λαμβάνουν τέτοια μηνύματα να αποφεύγουν να τα ανοίγουν και σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενό τους και φυσικά να μην απαντούν στους αποστολείς.
Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προωθώντας το σχετικό μήνυμα στο e-mail ccu@cybercrimeunit.gr, αλλά και τηλεφωνικά στην 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11012.

(news247)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...