Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Καζάνι που βράζει ο ΔΟΛ



Σήμερα αναμένεται να εκδηλωθούν οι πρώτες αντιδράσεις στον ΔΟΛ μετά την ανακοίνωση του Στ.Ψυχάρη ότι από τον επόμενο μήνα θα γίνει οριζόντια μείωση 20% στους μισθούς των εργαζομένων. Χθες υπήρξε μια οργισμένη ανακοίνωση της εργασιακής επιτροπής για τη συγκεκριμένη απόφαση αλλά και την πολιτική που έχει ακολουθήσει η διοίκηση του ΔΟΛ τα τελευταία χρόνια.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα ΝΕΑ έχουν διαχωρίσει την θέση τους εδώ και καιρό από τον υπόλοιπο ΔΟΛ σε ό,τι αφορά την κοινή συνδικαλιστική δράση και στο πλαίσιο αυτό θα κινηθούν όπως φαίνεται αυτόνομα. Στην παρούσα φάση οι εργαζόμενοι στα ΝΕΑ θεωρούν ότι η απόφαση του Στ.Ψυχάρη πλήττει περισσότερο εκείνους αφού έχουν ήδη υποστεί σημαντικές απώλειες στις απολαβές τους από το κόψιμο των Κυριακάτικων μεροκάματων, ενώ τους τελευταίους μήνες έχει φύγει πολύς κόσμος από την εφημερίδα είτε με τη μορφή «εθελούσιας» εξόδου είτε με κανονικές απολύσεις. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι ανεξάρτητα με το αν δεν θέλουν κοινή δράση με τους άλλους εργαζομένους στον ΔΟΛ για πρώτη φορά στα ΝΕΑ σκέφτονται πλέον σοβαρά να αντιδράσουν δυναμικά απέναντι στην διοίκηση του Οργανισμού. Άγνωστο είναι επίσης τι θα πράξουν οι εργαζόμενοι στα περιοδικά του ΔΟΛ.


Κατά τα λοιπά διοικητικοί υπάλληλοι και ΒΗΜΑ φαίνεται ότι έχουν κοινό μέτωπο και η δράση τους θα εξαρτηθεί από την επίσημη αντίδραση των ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ τις οποίες περιμένουν από χθες να πάρουν θέση, αλλά για διαφόρους λόγους αυτό δεν συνέβη. Πάντως είναι δεδομένο ότι ο οριζόντιος χαρακτήρας του μέτρου θα προκαλέσει πολλές τριβές αφού είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται πολλών ειδών αδικίες στους εργαζομένους.

«Η οριζόντια μείωση είναι πολύ άδικη ειδικά τους χαμηλόμισθους και για όσους απασχολούνται αποκλειστικά στον ΔΟΛ και δεν έχουν παράλληλες συνεργασίες εκτός του Οργανισμού. Επίσης μπήκαν στο ίδιο τσουβάλι οι εργαζόμενοι που περνούν ατελείωτες ώρες στον Οργανισμό και εργάζονται σκληρά και με συνέπεια με άτομα που εργάζονται ως χομπίστες στον Οργανισμό» μας ανέφερε χαρακτηριστικά συνάδελφος από τον ΔΟΛ.

(enimerosi24)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...