Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ελευθεροτυπία: 800 εργαζόμενοι σε αναμονή

Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα Ελευθεροτυπία εξαπολύει επίθεση κατά Alpha Bank και Πειραιώς επισημαίνοντας ότι λόγω της στάσης των δύο τραπεζών 800 εργαζόμενοι είναι σε αναμονη. Σύμφωνα με τα όσο αναγράφονται στο πρωτοσέλιδο του σημερινού φύλλου η Alpha Bank γνωμοδότησε αρνητικά για ένα νέο δάνειο με τον κύριο Κωστόπουλο να ''κλείνει στα μούτρα της εκδότριας Μάνια Τεγοπούλου'' το τηλέφωνο. 

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι είχαν προωθηθεί όλα τα απιατούμενα έγγραφα προς την τράπεζα και είχαν διενηργηθεί όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι. Όπως αναφέρει, οι λόγοι της αρνητικής εισήγησης δεν έγιναν γνωστοί.

Την ίδια στιγμή, η Πειραίως ανέφερε ότι κρατά μπλοκαρισμένα τα έσοδα της εφημερίδας από τις πωλήσεις των φύλλων μέσω του πρακτορίου Άργος. με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό δανειοδότησής της από την Εθνική Τράπεζα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ''Ε''
ΧΘΕΣ, 1η Νοεμβρίου 2011, ο πρόεδρος της ALPHA ΒΑΝΚ, Ι. Κωστόπουλος, γνωστοποίησε τηλεφωνικά στην εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου ότι η τράπεζα δεν θα χορηγήσει στην «Ελευθεροτυπία» το εγκεκριμένο -από τον Σεπτέμβριο- δάνειο, ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Η Νομική Υπηρεσία της ALPHA ΒΑΝΚ, όντας εκ των πραγμάτων ανώτερη του κ. Ι. Κωστόπουλου, αλλά και της Επιτροπής Χορηγήσεων, γνωμοδότησε αρνητικά για το δάνειο.


Ολα αυτά συνέβησαν ενώ είχαν ήδη προωθηθεί προς την τράπεζα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την πώληση και επαναμίσθωση (sales and lease back) του ιδιόκτητου κτηρίου της εφημερίδας (στη Μίνωος 10-16) και είχαν διενεργηθεί οι σχετικοί έλεγχοι από την πλευρά της τράπεζας.
Οι ακριβείς λόγοι της αρνητικής εισήγησης για το δάνειο δεν έγιναν γνωστοί, καθώς ο κ. Κωστόπουλος έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου.
Χθες επίσης, τελείως συμπτωματικά, άλλη μία τράπεζα -η Πειραιώς- ενημέρωσε το γενικό διευθυντή της «Χ.Κ. Τεγόπουλος», κ. Α. Πολυκανδριώτη, ότι κρατά στο σύνολό τους μπλοκαρισμένα τα έσοδα της «Ελευθεροτυπίας» από τις πωλήσεις φύλλων, μέσω του πρακτορείου «Αργος». Η ίδια η Πειραιώς παραδέχτηκε ότι καλύπτεται από τα μισά.
Το γεγονός αυτό στοχεύει στον αποκλεισμό της δανειοδότησης της εφημερίδας από την Εθνική Τράπεζα και βλάπτει κυρίως την Πειραιώς.
Πάνω από 800 εργαζόμενοι σε αναμονή.
(newpost)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...