Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Έσοδα 80 εκατ. ευρώ από τον ειδικό φόρο



Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, καθώς εντός του Δεκεμβρίου ζητούν να γίνουν 3 νομοθετικές πράξεις. Την 1η Ιανουαρίου 2012 «ξεπαγώνει» ο ειδικός φόρος τηλεόρασης(20% ανά διαφήμιση) και ζητούν την απόσυρσή του. Τα δύο κόμματα, αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης, έχουν δεσμευτεί πως θα αποσυρθεί, αν και την ίδια ώρα στον προϋπολογισμό προβλέπονται έσοδα ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας έχουν ζητήσει για το 2011 και για τα επόμενα έτη το τέλος χρήσης συχνοτήτων να μειωθεί από το 2% που είναι επί του τζίρου τους σε 0,1% ως αντιστάθμισμα για τις «επενδύσεις στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση». 


Από τον προϋπολογισμό του 2012 προβλέπονται έσοδα από τις συχνότητες της τάξης των 3,4 εκατ. ευρώ από τους ισολογισμούς των καναλιών για το 2011, και σε 1,4 εκατ. ευρώ από τους ισολογισμούς του 2010.

Τέλος ανοικτό είναι και το ζήτημα των ραδιοτηλεοπτικών αδειών καθώς στις 31 Δεκεμβρίου 2011, λήγει το λεγόμενο προσωρινό καθεστώς λειτουργίας το οποίο είναι παράνομο κατά το ΣτΕ.
(typologies)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...