Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Facebook: 600.000 λογαριασμοί υποκλέπτονται καθημερινά


Καθημερινά πάνω από 600.000 logins γίνονται εν αγνοία του χρήστη, δηλαδή περιπτώσεις λογαριασμών που έχουν δεχθεί επίθεση από χάκερς. Η μελέτη έγινε από την εταιρία Sophos, η οποία παρέχει υπηρεσίες antivirus.

Αυτό οδήγησε το Facebook να πάρει μέτρα, δημιουργώντας δύο νέες υπηρεσίες ασφαλείας, την Trusted Friends και το App Passwords.

Η πρώτη λειτουργία αφορά χρήστες οι οποίοι έχουν «κλειδωθεί έξω» από Facebook καθώς δεν αναγνωρίζεται το email ή ο κωδικός τους. Σε αυτήν την περίπτωση, ο χρήστης μπορεί να εξουσιοδοτήσει 3 έως 5 έμπιστους φίλους στους οποίους θα σταλούν τα στοιχεία επαναφοράς τους λογαριασμού.


Το App Passwords, δημιουργεί ξεχωριστούς κωδικούς για την είσοδο σε third party εφαρμογές, ώστε η υποκλοπή του βασικού κωδικού να γίνεται δυσκολότερα. Η ενεργοποίηση γίνεται από τα Account Settings - Security - App Passwords, αυξάνοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας μέσα στο Facebook.
(proto thema online)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...