Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Εισαγγελική έρευνα για τα δάνεια προς το ALTER μετά τις δηλώσεις Παπανδρέου στην ΚΟ


Το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της απιστίας από μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των τραπεζών, που χρηματοδότησαν τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, ερευνάται από τον εισαγγελέα.

Ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή όσα ανέφερε για το θέμα ο πρωθυπουργός στην ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε υπερχρεωμένο τηλεοπτικό σταθμό, διατυπώνοντας ερώτηση για την τακτική των τραπεζών. Ειδικότερα, είπε: «Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τράπεζες που δίνουν δάνεια σε τηλεοπτικό σταθμό που χρωστά 500 εκατ. ευρώ και να μη δίνουν δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις;».


Στα δημοσιεύματα της επόμενης ημέρας, που συνέλεξε ο εισαγγελέας, περί της ομιλίας του πρωθυπουργού, επισημαίνεται πως η φράση του κ. Παπανδρέου αφορούσε τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του σταθμού, όπως είναι γνωστό, έχει υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα και βρίσκεται στη διαδικασία διαπραγματεύσεων για συμφωνία με τους πιστωτές της.

Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ευγενία Κυβέλου, με την εντολή να διαπιστώσει αν τα δάνεια προς τον τηλεοπτικό σταθμό χορηγήθηκαν νόμιμα και να εξακριβώσει αν υπήρξε μέριμνα για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που ήρθαν σε συμφωνία με το κανάλι.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Πεπόνη, η εισαγγελέας θα ερευνήσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της απιστίας εκ μέρους των στελεχών των ΔΣ των τραπεζών με ηθικούς αυτουργούς τα αρμόδια στελέχη του σταθμού.

Αναδημοσίευση από in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...