Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Στρατηγικές κινήσεις από τη Velti


Σε νέες επενδύσεις οι οποίες ξεπερνούν τα 27,4 εκ. δολάρια (περίπου 20,2 εκ. ευρώ) προχωρά η ελληνική Velti, ανακοινώνοντας την εξαγορά της εταιρείας Air2Web, καθώς και το υπόλοιπο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της Casee.
H Αir2Web αποτελεί εταιρεία η οποία παρέχει στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στην Ινδία λύσεις που σχετίζονται με το Mobile customer relationship managment (mCRM), λύσεις δηλαδή που απευθύνονται στις επιχειρήσεις και στη διαχείριση των σχέσεών τους με τους πελάτες. Η τεχνολογία της εταιρείας μπορεί
να συμπληρώσει την πλατφόρμα mGage που έχει αναπτύξει η ελληνική Velti, ενώ στο πελατολόγιο της Air2Web περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η AT&T η American Express HSBC, Citigroup κ.ά.
Για την εν λόγω εξαγορά η Velti θα καταβάλει το ποσό των 19 εκ. δολαρίων, περί τα 14 εκ. ευρώ, ενώ εκτιμά ότι το τελευταίο τρίμηνο της φετινής χρονιάς η Air2Web θα συνεισφέρει περί τα 3 εκ. δολάρια σε έσοδα (περί τα 2,1 εκ. ευρώ).
Ταυτόχρονα η Velti προχωρά στην εξαγορά του υπόλοιπου ποσοστού που κατείχε στην Casee, δηλαδή στο υπόλοιπο 67%, συνολικής αξίας 8,4 εκ. δολαρίων (περί τα 6,2 εκ. ευρώ). Για την εξαγορά θα καταβάλει μετρητά με δυνατότητα εκχώρησης και μετοχών της. Η Casee αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ανταλλαγής διαφημίσεων μέσω κινητών τηλεφώνων στην Κίνα.
Η Velti εκτιμά ότι με την πλήρη εξαγορά της Casee, της οποίας είχε αγοράσει το 33% το 2008, τα έσοδά της το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα ενισχυθούν κατά 1,5 εκ. δολ., δηλαδή περί τα 1,1 εκ. ευρώ.
ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ - mkal@naftemporiki.gr

Πηγή:Naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...