Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

«Βροχή» απολύσεων- Εκτός ΔΟΛ Τσαλαπάτης, Νταουντάκη- Με μπλοκάκι Καψής, Τσίμας


Δημοσιογράφοι, διοικητικό προσωπικό, αλλά και εργαζόμενοι στα ηλεκτρονικά μέσα, άρχισαν να καλούνται στο λογιστήριο του ΔΟΛ για να παραλάβουν τις αποζημιώσεις τους. Η «πυκνότητα» με την οποία καλούνται δημιουργεί την εντύπωση ότι ο συνολικός αριθμός των «θυμάτων» θα φτάσει τα 40, μπορεί και τα 50 άτομα. Ωστόσο για σήμερα είχαν προγραμματιστεί 20 απολύσεις.

Μόνον από τα ΝΕΑ, «αποχωρούν συναινετικά» οι περισσότεροι, 11 εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων οι συνδικαλιστές Δημήτρης Τσαλαπάτης και Νανά Νταουντάκη (μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ) και οι Μηνάς Βιντιάδης, Ειρήνη Καρανασοπούλου, Μαίρη Κατσανοπούλου, Δημήτρης Πολιτάκης, Ρένα Δημητρίου και ο σκιτσογράφος Τάσος Αναστασίου (δεν τον συμπαθούσε ο Μεμής), ενώ «μετατάσσονται» στους αμειβόμενους με μπλοκάκι ο Κούρτοβικ ο Παντελής Καψής και ο Παύλος Τσίμας!

Ο Τσαλαπάτης παραιτήθηκε μετά και το κόψιμο της στήλης του «άλλη όψη», ενώ Καψής, Τσίμας, Νταουντάκη πήραν τις αποζημιώσεις τους και συνεχίζουν τη συνεργασία με ΔΠΥ.

Λιγότερες απώλειες υπάρχουν στο ΒΗΜΑ, από το οποίο αποχωρούν η Λουίζα Αρκουμανέα, ο Παναγής Γκιόλμας και ο Σπύρος Φράγκος, καθώς και η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και άλλα ένα- δύο άτομα από τα περιοδικά. Απολύθηκε επίσης και η διευθύντρια του in.gr Δέσποινα Γαβριήλ.

Το financialcrimesnews.blogspot.com γράφει ότι απολύθηκαν ήδη δύο διοικητικοί. Πρόκειται για τον Χρήστο Μαΐδη, πρόεδρο της ΕΠΠΗΤ (Ένωση Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπο) και τον Μιχάλη Πρωτολάτη, προϊστάμενο στις οικονομικές υπηρεσίες αλλά απο τα ελάχιστα (αν όχι ο μόνος) στελέχη που είχαν κρατήσει φιλεργατική στάση όλο το προηγούμενο διάστημα των εκκαθαρίσεων στη Μιχαλακοπούλου.

Στο μεταξύ, έρχεται να επιβεβαιωθεί το blog FIMOTRO το οποίο πριν από λίγες ημέρες είχε αναρτήσει σχετικό δημοσίευμα για τις απολύσεις τις οποίες προγραμμάτισε ο κ. Ψυχάρης.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΒΗΜΑ Τάσος Αναστασιάδης, γράφει χαρακτηριστικά στο blog του: Συνάδελφοι,
Οι υποτιθέμενες "ήπιες" αποχωρήσεις τέλειωσαν.
Άρχισε ήδη η σφαγή!
Προφανώς θα συνεχίσει μέσα στη μέρα και για το Βήμα υποθέτω όταν κλείσει το κυριακάτικο, όπως το έκαναν τις άλλες φορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...