Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΣΡ: Προστασία από την εξαπάτηση τηλεπαιχνιδιών

Αυστηρότερες νομοθετικές διατάξεις και έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή
Νέα δεδομένα με ισχυρότερη νομική θωράκιση, ενάντια σε τηλεπαιχνίδια που εξαπατούν τους τηλεθεατές, δημιουργούνται μετά την πρόσφατη θεσμοθέτηση από την πλευρά της πολιτείας διατάξεων για τα τυχερά παιχνίδια μέσα από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθες ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, το θεσμικό πλαίσιο γίνεται πολύ πιο αυστηρό, πράγμα που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει σημαντικά στον καλύτερο έλεγχο από την πλευρά της ανεξάρτητης αρχής και κατ επέκταση θα μειώσει τα κρούσματα εξαπάτησης τηλεθεατών.
Υπενθυμίζεται ότι αρκετές φορές, έχουν διαπιστωθεί ανάλογα προβλήματα κυρίως σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα της περιφέρειας και παρά το ότι το ΕΣΡ, εκδίδει αποφάσεις διακοπής μετάδοσης των παιχνιδιών αυτών, επανεμφανίζονται μετά από λίγο καιρό, με νέα ονομασία και ελαφρώς παραλλαγμένα.


Αλλες φορές, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του ΕΣΡ, επιτυγχάνουν αναστολή εκτέλεσης συνεχίζοντας απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.

Όπως τόνισε ο κ. Λασκαρίδης, με τις νέες διατάξεις, για να προβληθεί ένα τηλεπαιχνίδι το οποίο περιλαμβάνει τζόγο, από κάποιο κανάλι, είναι απαραίτητο πρώτα να έχει πάρει έγκριση από την ΕΕΕΠ (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) καθώς και να έχει εξασφαλίσει θετική γνωμοδότηση από την πλευρά του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Σε διαφορετική περίπτωση θα απαγορεύεται η μετάδοσή του.
Ο τζίρος των τυχερών παιχνιδιών που πραγματοποιούνται στην τηλεόραση, είναι τεράστιος.
(nafteboriki.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...