Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Google+ : Μόνο πραγματικά ονόματα χρηστών

Τον τελευταίο καιρό έχουν ακουστεί ουκ ολίγα παράπονα για τους αυστηρούς όρους που θέτει η Google σε ό,τι έχει να κάνει με τα ονόματα στο Google+. Απ’ ό,τι φαίνεται, η εταιρεία είναι ανυποχώρητη και δεν πρόκειται να αλλάξει στάση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Eric Schmidt δεν άφησε κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google είπε σχετικά: «Το Google+ είναι μια υπηρεσία online ταυτότητας και για το λόγο αυτό η χρήση των πραγματικών ονομάτων είναι απαραίτητη. Όσο γι’ αυτούς που δε θέλουν να χρησιμοποιήσουν το όνομά τους για λόγους προστασίας απορρήτου, έχω να πω ότι το Google+ είναι προαιρετικό. Κανείς δε σε υποχρεώνει να το χρησιμοποιήσεις. Αν κάποιος δε θέλει να βάλει το πραγματικό του όνομα, ας μην κάνει χρήση του Google+».


Είναι σαφές ότι η Google δεν πρόκειται να κάνει πίσω και να χαλαρώσει το συγκεκριμένο όρο. Το Facebook είναι πολύ πιο ελαστικό σε αυτό το θέμα, καθώς επιτρέπει τη χρήση ψευδωνύμων, αρκεί βέβαια μην αντιστοιχούν σε ονόματα διασημοτήτων.

Πηγή : Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...