Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΔΟΛ: Βασικός στόχος η αναστροφή των ζημιών


Ο περιορισμός και εντέλει η αναστροφή των ζημιών και η εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων ώστε να αντιμετωπισθεί η παρούσα αρνητική οικονομική συγκυρία είναι οι βασικοί στόχοι της διοίκησης του ΔΟΛ, όπως αναφέρει ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του.
Υπενθυμίζεται ότι με την από 7.4.2011 απόφαση του Δ.Σ. του ΧΑ οι μετοχές της εταιρείας μεταφέρθηκαν στην Κατηγορία Επιτήρησης, με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών της χρήσεως 2010 προς την ενοποιημένη καθαρή θέση της 31.12. 2010.
Η αρνητική διαμόρφωση των αποτελεσμάτων του Ομίλου οφείλεται κατά
κύριο λόγω στη δραματική μείωση των εσόδων της εκδοτικής δραστηριότητας τόσο των διαφημιστικών όσο και των εσόδων κυκλοφορίας, ως απόρροια της εκτεταμένης ύφεσης που πλήττει την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα.
«Η εταιρεία προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της δραματικής αυτής μείωσης ήδη από την προηγούμενη χρήση αφενός έχει βάλει σε εφαρμογή ένα συνολικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων του Ομίλου, μέσω της συγχώνευσης λειτουργικών τμημάτων και εταιρειών καθώς και της πώλησης ή διακοπής ζημιογόνων δραστηριοτήτων, αφετέρου δε λαμβάνει μέτρα για τη δραστική περικοπή του κόστους και την προσαρμογή των εκδοτικών και διοικητικών δαπανών στις νέες συνθήκες της αγοράς», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή:Naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...