Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Σκληραίνει η κόντρα Αλαφούζου-Μαρινάκη

Φουντώνει η αντιπαράθεση Αλαφούζου- Μαρινάκη με αφορμή τα στιγμιότυπα του πρωταθλήματος SuperLeague. Ο διευθύνων σύμβουλος του Σκάι, Χρήστος Παναγόπουλος, σε απάντηση σχετικής επιστολής του  προέδρου της SuperLeague και μετόχου κατά 20% του ομίλου του Νέου Φαλήρου, αναφέρει μεταξύ άλλων πως “ουδεμία παράβαση νόμων και διατάξεων έλαβε χώρα, με την δημιουργία και μετάδοση των σχετικών εκπομπών του τηλεοπτικού ΣΚΑΙ, οι οποίες άλλωστε, σχεδιάσθηκαν και υλοποιήθηκαν, με την ομόφωνη καθοδήγηση του Δ.Σ. της ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ, όπου την ίδια περίοδο κατείχατε την θέση του αντιπροέδρου”.

Προηγήθηκε επιστολή της Nova προς της SuperLeague διαμαρτυρόμενος για την πολιτική του Σκάι, την προηγούμενη περίοδο, περί της μετάδοσης των στιγμιοτύπων, και η κίνηση της διοργανώτριας αρχής προς την τηλεοπτική εταιρεία. Ολόκληρη η επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου του Σκάι, Χ. Παναγόπουλου, έχει ως εξής:

Αγαπητέ κύριε Μαρινάκη,
Αναφερόμαστε στην από 24 Αυγούστου 2011, με αριθμό πρωτοκόλλου εξερχομένου εγγράφου 4604, επιστολή σας, η οποία κοινοποιήθηκε στην εταιρία μας μέσω fax.
Τα αναγραφόμενα στην επιστολή σας πόρρω απέχουν από την αλήθεια, γεγονός που μας προκαλεί έκπληξη. Συγκεκριμένα:


  1. «Κατά την αγωνιστική περίοδο 2010-11, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ» ουδέποτε «προέβη σε εκτεταμένη, συστηματική και κατ’ εξακολούθηση παραβίαση τόσο της κείμενης νομοθεσίας περί τηλεοπτικής μετάδοσης ενημερωτικού υλικού όσο και των ειδικών όρων της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων περί διάθεσης των τηλεοπτικών στιγμιοτύπων από τον δικαιούχο φορέα NOVA».
  2. Δηλώνετε ότι «… παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και οχλήσεις μας (της SUPERLEAGUE-ΕΛΛΑΔΑ) κωφεύσατε (η ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ)». Ουδέποτε έλαβε χώρα έστω και μία διαμαρτυρία ή/και όχληση εκ μέρους τόσο της SUPERLEAGUE-ΕΛΛΑΔΑ όσο και υμών προσωπικά, ο οποίος, όντας, ταυτόχρονα, την ίδια περίοδο, Πρόεδρος της SUPERLEAGUE-ΕΛΛΑΔΑ αλλά και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ, είχατε πλειστάκις την ευχέρεια να θέσετε ένα τέτοιο ζήτημα υπόψη του Δ.Σ. της ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ.
  3. Δηλώνετε ότι «… κατά κατάφωρη παράβαση νόμων και διατάξεων δημιουργήσατε (η ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ) ειδική εκπομπή με ενημερωτικό υλικό το οποίο δεν είχατε (η ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ) κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιήσετε επιχορηγούμενοι μάλιστα και από τον κύριο χορηγό του Πρωταθλήματος …». Ουδεμία παράβαση νόμων και διατάξεων έλαβε χώρα, με την δημιουργία και μετάδοση των σχετικών εκπομπών του τηλεοπτικού ΣΚΑΙ, οι οποίες άλλωστε, σχεδιάσθηκαν και υλοποιήθηκαν, με την ομόφωνη καθοδήγηση του Δ.Σ. της ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ, όπου την ίδια περίοδο κατείχατε την θέση του Αντιπροέδρου. Περαιτέρω τα συγκεκριμένα στιγμιότυπα δεν είχαν χορηγική υποστήριξη από τον κύριο χορηγό του πρωταθλήματος, όπως ανακριβώς αναφέρετε.
  4. Δηλώνετε ότι «… δεν μπορούμε (η SUPERLEAGUE-ΕΛΛΑΔΑ) και δεν μας επιτρέπετε (η ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ) να ανεχθούμε (η SUPERLEAGUE-ΕΛΛΑΔΑ) περαιτέρω και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο την … κακόβουλη, παραβατική και ζημιογόνα συμπεριφορά σας (της ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ)…».Είναι αληθές ότι δεν σας επιτρέπουμε (η ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ) την κακόβουλη, παραβατική και ζημιογόνα συμπεριφορά, που συνιστά η διατύπωση αστήρικτων, ψευδών και συκοφαντικών καταγγελιών, όπως αυτές που εμπεριέχονται στην ως άνω επιστολή.
Κύριε Πρόεδρε και κυρίες και κύριοι, μέλη του οργάνου διοίκησης της «SUPERLEAGUE ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»,
Σας δηλώνουμε ότι ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ λειτουργούσε και λειτουργεί γνωρίζοντας πολύ καλά και σεβόμενος το σύνολο των κανόνων δικαίου, ελληνικών και διεθνών, που διέπουν τα ζητήματα ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων.
Ελπίζουμε ότι δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο να τύχετε θύματα παραπληροφόρησης και αθέλητα όργανα αναπαραγωγής ανεύθυνων και ψευδών πρόσφατων δημοσιευμάτων, ενορχηστρωμένων από κρυπτόμενα κέντρα διασποράς φημολογιών εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων άλλων.
Σας δηλώνουμε ότι ο τηλεοπτικός αλλά και ο ραδιοφωνικός ΣΚΑΪ, πιστοί στην μακρά παράδοση που έχουν δημιουργήσει για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή προάσπισης της διαφάνειας και της δημοσιότητας στα αθλητικά δρώμενα της Χώρας, σε μια περίοδο μάλιστα που η κοινή γνώμη παρακολουθεί εν εξελίξει δικαστικές διερευνήσεις για τα συμβαίνοντα στο ποδόσφαιρο.
Η ενημέρωση του συνόλου του πληθυσμού, με μετάδοση των νόμω προβλεπόμενων στιγμιοτύπων ποδοσφαιρικών αγώνων, από το σύνολο των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, συνιστά εγγύηση ασφαλούς ενημέρωσης τόσο για το φίλαθλο κοινό όσο και για τις ανταγωνιζόμενες ποδοσφαιρικές επιχειρήσεις μέλη της SUPERLEAGUE – ΕΛΛΑΔΑ.
Ο ΣΚΑΙ θα συνεχίσει ανυποχώρητα να ασκεί τη δημόσια λειτουργία που του έχει ανατεθεί κατά το Σύνταγμα και τους νόμους της Πολιτείας.
(typologies)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...