Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Καταδικάζουν τις κινήσεις μερίδας εφημεριδοπωλών

Απόπειρα για παρεμπόδιση του επαγγέλματος του εφημεριδοπώλη, καταγγέλει η ΕΙΗΕΑ με σχετική της ανακοίνωση. Θέση για το θέμα πήρε και ο ΣΕΠΤ.
«Απόπειρα για παρεμπόδιση απελευθερώσεως του επαγγέλματος του εφημεριδοπώλη, σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε προσφάτως από τη Βουλή των Ελλήνων, για τα κλειστά επαγγέλματα» λόγω των προσφυγών εφημεριδοπωλών στο Πρωτοδικείο Πειραιά καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ).

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται... «ορισμένοι εφημεριδοπώλες προσέφυγαν στα δικαστήρια επιζητούντες να επιτύχουν ματαίωση της εφαρμογής του νόμου, με τη μέθοδο ασφαλιστικά μέτρα - προσωρινή διαταγή. Το Πρωτοδικείο Πειραιά απέρριψε το αίτημα των εφημεριδοπωλών για έκδοση προσωρινής διαταγής. Παραταύτα ορισμένοι εφημεριδοπώλες από την ομάδα αυτή υπέβαλαν νέα αίτηση, στο ίδιο δικαστήριο και με τα ίδια αιτήματα, παρά το ότι υπήρχε δεδικασμένο. Επί της νέας αυτής αίτησης, το αίτημα των εφημεριδοπωλών για έκδοση προσωρινής διαταγής έγινε δεκτό, παρά την προηγούμενη αντίθετη απόφαση».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Δυστυχώς, η δεύτερη αίτηση των εφημεριδοπωλών συνεδέθη με φήμες κατά τις οποίες στο Πρωτοδικείο Πειραιά, όπου κατατέθηκε, υπάρχει σε κρίσιμη θέση στενός συγγενής εξ αίματος με εφημεριδοπώλη που είναι μεταξύ αυτών που υπέβαλαν το αίτημα. Η ΕΙΗΕΑ αρνείται να δεχθεί ότι υπήρξε δικαστική μεθόδευση για την παρεμπόδιση εφαρμογής του νόμου» υπογραμμίζει η ανακοίνωση, λέγοντας πως η ένωση ιδιοκτητών «δεν θα υποκύψει και δεν θα αποδεχθεί αποφάσεις οι οποίες είναι και παράνομες και ύποπτες ως προς τα ελατήριά τους και προσφεύγει αμέσως στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης για την επίλυση του ζητήματος».

Η θέση του ΣΕΠΤ

Θέση για το θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των εφημεριδοπωλών, πήρε και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Περιοδικού Τύπου με την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο ΣΕΠΤ καταγγέλλει δημόσια την προσπάθεια κατάλυσης του νόμου για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, μικρή ομάδα εφημεριδοπωλών Πειραιά προχώρησε σε νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων παρόλο που προϋπήρχε απορριπτική απόφαση για το ίδιο θέμα.

Η αίτηση έγινε αποδεκτή από το Πρωτοδικείο Πειραιά παραβιάζοντας ευθέως το Ν. 3919/2011 (για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων) και επιβάλλοντας στον Τύπο να διανεμηθεί αναγκαστικά μέσω συγκεκριμένων εφημεριδοπωλών. Ταυτόχρονα η απόφαση παραβιάζει ευθέως και την εκ του Συντάγματος κατοχυρωμένη αρχή της οικονομικής ελευθερίας.

Ο ΣΕΠΤ και τα μέλη του δηλώνουν κατηγορηματικά ότι θα εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο για την ανάκληση της παραπάνω απαράδεκτης απόφασης.

(advertising.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...