Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Η εβδομάδα που θα κρίνει το μέλλον του Alpha

Ωρα μηδέν για τον Alpha και αγωνία στο κόκκινο για τα πλέον δυνατά ονόματα του καναλιού της Κάντζας. Η εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα θεωρείται από πολλούς ως η πλέον κρίσιμη, αφού αναμένεται να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον του σταθμού, αλλά και των αστεριών του. Οπως αποκάλυψε η «Espresso»  το έλλειμμα των 25.000.000 ευρώ έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και οι τελικές αποφάσεις για τη νέα τηλεοπτική σεζόν (αλλά και τις δύο επόμενες) θα ληφθούν στα κεντρικά γραφεία του γκρουπ του RTL. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κρίσιμο ραντεβού στο Λουξεμβούργο θα γίνει αύριο και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει φανεί «τι μέλλει γενέσθαι». Στόχος φυσικά είναι να μειωθεί το έλλειμμα, και γι’ αυτό δεν αποκλείεται να υπάρξουν σημαντικές ανακατατάξεις.

Ηδη η φημολογία περί κατάργησης της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής, που την προηγούμενη σεζόν παρουσίαζαν οι Σπύρος Λάμπρου και Ελενα Παπαβασιλείου, δεν έχει διαψευστεί από κανέναν ούτε και τα σενάρια για τις εκπομπές «Δέστε τους» και «Μες στην καλή χαρά» (που μπορεί να λέγεται ότι έχουν πάρει το πράσινο φως για τη νέα σεζόν, αλλά και αυτές δύσκολα θα βγουν στον αέρα). Στο περίμενε είναι φυσικά όλα τα μεγάλα ονόματα και, λογικά, κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Ναταλία Γερμανού σε ανύποπτη στιγμή είχε γράψει στο Twitter για τη συνεργασία της με τον Alpha: «Στα λόγια έχουμε πάρει ένα αχνοπράσινο φως για το “Μες στην καλή χαρά”. Δεεν μπορώ να σας πω, όμως, με βεβαιότητα τίποτα». Βέβαια, για πολλούς δεν υπάρχει καν… αχνοπράσινο φως για τη συγκεκριμένη εκπομπή. Δημοσιεύματα θέλουν να κόβεται τη νέα σεζόν, αλλά κανείς δεν έχει ενημερώσει τη Ναταλία, που πριν φύγει διακοπές ανανέωσε τη συνεργασία της (μέχρι τέλους του χρόνου) με το κανάλι της Κάντζας.

Χθεσινά δημοσιεύματα ήθελαν, εξάλλου, τα αφεντικά του Alpha αποφασισμένα να απαιτήσουν από την Ελένη Μενεγάκη μείωση των αποδοχών της, που σε πρώτη φάση θα αγγίζει το 30%. Με δεδομένο το έλλειμμα που υπάρχει, ποιος μπορεί να το αποκλείσει; Ποια θα είναι σε αυτή την περίπτωση η αντίδραση της «βασίλισσας της πρωινής ζώνης»; Ας μην ξεχνάμε ότι η Μενεγάκη δεν έχει δεχτεί μειώσεις απολαβών, ενώ δεσμεύεται και άλλα δύο χρόνια με συμβόλαιο που διασφαλίζει τα δικαιώματά της. Ενας γρίφος πολύ δύσκολος που ζητεί λύση και γρήγορα, αφού η Ελένη ετοιμάζεται να βγει στον αέρα την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη το τιμ των συνεργατών του «Καφέ» της.

Επίσης, ο Λάκης Λαζόπουλος έχει δεχτεί την πρόταση των Γερμανών για να συνεχίσει το «Τσαντίρι» τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο. Οι Γερμανοί το θεωρούν το μεγάλο τους χαρτί τη νέα σεζόν. Ομως, το ραντεβού για να τακτοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί. Λογικά, ο Λάκης θα συνεχίσει με το «Αλ Τσαντίρι», αλλά από την άλλη δεν υπάρχει ακόμη τίποτα οριστικό για την κωμική σειρά που ετοιμάζει. Μπορεί αρχικά η ιδέα του να πέρασε από τους ιδιοκτήτες του καναλιού, αλλά από εκεί και πέρα... ουδέν. Οπότε, και αυτή είναι στον αέρα.

Τέλος, ερωτήματα υπάρχουν και για τη Ρούλα Κορομηλά. Το «Big Brother» που παρουσίαζε η δημοφιλής παρουσιάστρια, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα βρίσκεται στο καλεντάρι του Οκτωβρίου. Οπότε η συμμετοχή της στο κανάλι θα περιοριστεί μόνο πίσω από τις κάμερες, ως υπεύθυνη των ψυχαγωγικών εκπομπών;

Ολα αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν σε λίγες ημέρες. Μέχρι τότε όλοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα...

Πηγή: Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...