Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Κινεζικό ενδιαφέρον για το Ελ. Βενιζέλος

Δύο κινεζικές εταιρείες, κολοσσοί στους τομείς κατασκευής - λειτουργίας αεροδρομίων ενδιαφέρονται για την εξαγορά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) «Ελευθέριος Βενιζέλος», σύμφωνα με τα Νέα.
Με κοινή επιστολή τους, που φέρει ημερομηνία 30 Μαΐου 2011 και εστάλη απευθείας στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, οι πρόεδροι των δύο κινεζικών εταιρειών ζητούν να συμμετάσχουν στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΔΑΑ, το οποίο ήδη έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, αποκαλύπτει το δημοσίευμα.
Οι ίδιοι κάνουν λόγο για μια μορφή «συνεπένδυσης», η οποία «θα βοηθήσει σημαντικά τον ΔΑΑ να πετύχει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης μέσα από μια επιτυχημένη ιδιωτικοποίησή του». Οπως χαρακτηριστικά τονίζουν στην επιστολή τους οι πρόεδροι των δύο κινεζικών εταιρειών, «μια τέτοια συνεργασία θα επεκτείνει το διμερές εμπόριο, θα βελτιώσει σημαντικά την τουριστική δυναμική μεταξύ των δύο χωρών και θα ενισχύσει την ελληνική οικονομία».

Το ενδιαφέρον τους για το ελληνικό αεροδρόμιο έχει ως αφετηρία του την περσινή επίσκεψη στην Ελλάδα του κινέζου Πρωθυπουργού Γουέν Τζιαμπάο. «Ο Πρωθυπουργός ρητά ενθάρρυνε κινεζικές επιχειρήσεις να επεκτείνουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα και προσκάλεσε τις ελληνικές επιχειρήσεις να εξερευνήσουν την κινεζική αγορά», τονίζουν χαρακτηριστικά.
Η μία από τις δύο κινεζικές εταιρείες που ενδιαφέρεται για τον ΔΑΑ είναι η Shenzhen Airport (Group), η οποία διοικείται από την Κρατική Επιτροπή Επιτήρησης και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων της Κίνας. Πρόεδρος της εταιρείας που υπογράφει και την επιστολή είναι ο Dr Yang Wang.
Η Shenzhen Airport (Group) είναι διαχειρίστρια του ομώνυμου αεροδρομίου Shenzhen, το οποίο είναι το τέταρτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κίνας και άρχισε τη λειτουργία του το 1991. Ωστόσο, είναι το πρώτο σύγχρονο διεθνές αεροδρόμιο της Κίνας, το οποίο εξυπηρετεί τις συνδυασμένες μεταφορές θαλάσσης, ξηράς και αέρος.
(isotimia.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...