Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Η ΕΡΤ συρρικνώνεται και το ΑΠΕ συγχωνεύεται

Τις αρμοδιότητες δεν τις έχει πάρει ακόμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι ο υπουργός Επικρατείας δεν προετοιμάζεται για αυτό που ο  ίδιος ο Πρωθυπουργός του ανέθεσε να φέρει σε πέρας μέσα στον Αύγουστο. Ποιοί είναι οι στόχοι του Ηλία Μόσιαλου όπως τους έγραφε το «μπλοκάκι» του Γ. Παπανδρέου;

1. Σχέδιο αναδιοργάνωσης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης
2. Σχέδιο για το νέο νομικό πλαίσιο για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι πληροφορίες θέλουν το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ να έχει ήδη εκπονηθεί και να περιλαμβάνει: Τη συγχώνευση της ΕΤ1 με τα ψηφιακά και τη δημιουργία ενός ψυχαγωγικού καναλιού, την πληρη αυτονομία της ΝΕΤ και την αυτονομία της ΕΤ3 και την μείωση του αριθμού των ραδιοφωνικών σταθμών.

Ταυτοχρόνως, το ΑΠΕ θα συγχωνευτεί με το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων και το Ιστορικό Αρχείο της ΕΡΤ.
Το προσωπικό θα μειωθεί με τον αριθμό των συμβασιούχων να φτάνει στο 50% των υπαρχόντων σήμερα και με τη συνταξιοδότηση όλων όσοιι θεμελιώνουν δικαίωμα.

Το νέο νομικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ θα προβλέπει και συγχωνεύσεις ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, γεγονός που θα αλλάξει πλήρως τον τηλεοπτικό χάρτη.
(NewPost)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...