Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Νέα δάνεια 90 εκατ. ευρώ για τον Όμιλο Forthnet

Τη σύναψη δυο νέων μακροπρόθεσμων κοινών εμπραγμάτως εξασφαλισμένων ομολογιακών δανείων, ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ, με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, ανακοίνωσε ο ΌμιλοςForthnet

Η χρηματοδότηση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της αναδιαπραγμάτευσης του τραπεζικού δανεισμού του Ομίλου συνολικού ύψους 335 εκατ. ευρώ. Τα δάνεια θα εκδοθούν από τις εταιρίες Forthnet AE και Forthnet Media Holdings AE για ποσά 40 εκατ. και 50 εκατ. ευρώ αντίστοιχα και αναλήφθηκαν εξ ολοκλήρου από τις τραπεζικές κοινοπραξίες που έχουν χρηματοδοτήσει τις μέχρι σήμερα αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του Ομίλου.

Με τη συμφωνία αυτή, ο Όμιλος Forthnet απελευθερώνει

επιπρόσθετη ρευστότητα, ώστε να μπορεί να διατηρεί μια ισορροπημένη προσέγγιση ανάμεσα στη χρηματοδότηση των αναπτυξιακών του αναγκών και τη διαχείριση των χρηματοοικονομικών του πόρων, με δεδομένο το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον της χώρας.  

Με την ολοκλήρωση της νέας χρηματοδότησης, ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου Forthnet, Ευάγγελος Ράπτης δήλωσε: «Η υπογραφή των δανειακών συμβάσεων του Ομίλου σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη των δανειστριών τραπεζών στο όραμα και την αναπτυξιακή προοπτική της σύγκλισης των υπηρεσιών μας προς στον οικιακό χρήστη. Σε μια περίοδο γενικευμένης ύφεσης για τη χώρα, ο Όμιλος Forthnet συνεχίζει την πολυετή ανοδική πορεία του χάρη στη σταθερή προτίμηση του Έλληνα καταναλωτή και τη στήριξη του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος».

ΠΗΓΗ: advertising.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...