Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ο Steve Jobs αποκάλυψε το μελλοντικό campus της Apple


Σε συμβούλιο στο Cupertino ο Steve Jobs αποκάλυψε το πλάνο της Apple για την ολοκλήρωση ενός νέου campus το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και για ερευνητικούς σκοπούς της εταιρείας. Η τελειοποίησή του αναμένεται μέχρι το 2015 ενώ πρόκειται να απασχολεί 12.000 εργαζομένους. Το σχήμα του νέου campus θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα διαστημόπλοιο.



Θα αποτελείται από ένα τεραστίων διαστάσεων κυκλικό κτήριο στη μέση του οποίου θα υπάρχει μία αυλή που θα περιλαμβάνει παραπάνω από 6.000 δέντρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη την έκταση του campus δε θα υπάρχει καμία επίπεδη επιφάνεια γυαλιού, παρά μόνο κυρτές επιφάνειες. Οι ενεργειακές απαιτήσεις του campus θα καλύπτονται με τη βοήθεια ενός φυσικού ενεργειακού κέντρου παράγοντας φυσικό αέριο, ενώ το parking αυτοκινήτων θα είναι υπόγειο.

Ακόμη θα υπάρχει χώρος καφετέριας ικανός να χωρέσει 3.000 ανθρώπους, ενώ 20 λεωφορεία θα αναλάβουν τις μετακινήσεις των εργαζομένων της εταιρείας. Όπως δήλωσε ο Steve Jobs, το νεό campus της Apple θα σχεδιαστεί από τους καλύτερους αρχιτέκτονες του κόσμου.


Πηγή: insomnia




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...