Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Ένας στους δύο αγοράζει smartphone

Διαρκής αύξηση στη δημοτικότητα των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) παρατηρείται στην Ελλάδα, η οποία δείχνει να ακολουθεί τους ρυθμούς της δυτικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών του ΟΤΕ, όπως διατυπώθηκαν στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα α' τριμήνου του 2011, περίπου το 50% των συσκευών κινητής τηλεφωνίας που πωλήθηκαν τους πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς στη χώρα μας ήταν smartphones. Από την άλλη πλευρά, το συνολικό ποσοστό διείσδυσης των smartphones στη χώρα μας εκτιμάται σε 15%.

Η Ελλάδα δείχνει να ακολουθεί τις τάσεις που υπάρχουν στη δυτική Ευρώπη. Σύμφωνα με τις πρόσφατες εκτιμήσεις της γνωστής εταιρείας ερευνών IDC, το 47% των νέων συσκευών κατά το α' τρίμηνο ήταν smartphones. Συνολικά, οι πωλήσεις smartphones στη δυτική Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 76% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2011, φθάνοντας στα 21,2 εκατ. τεμάχια.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...