Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Εληξε η διαμάχη μεταξύ Nokia και Apple


Η Nokia και η Apple φαίνεται πως τα βρήκαν με συμφωνητικό, το οποίο θα τελειώσει τη μακρόβια διαμάχη τους σε ό,τι αφορά τις πατέντες. Οι δύο γίγαντες συμφώνησαν πως η Apple θα πληρώσει τη Nokia με μία μεγάλη δόση συν τα κέρδη επί των δικαιωμάτων για απροσδιόριστο μέχρι στιγμής χρονικό διάγραμμα.



Η φινλανδική εταιρεία δεν έδωσε τα οικονομικά στοιχεία αυτής της συμφωνίας στη δημοσιότητα, παρ’ όλα αυτά είναι προφανώς πως πρόκειται για ένα πανάκριβο deal, το οποίο υπολογίζεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Η διαμάχη των δύο εταιρειών ξεκίνησε το 2009 όταν η Nokia ζήτησε κέρδη επί των 10 πατεντών που κατηγορούσε την Apple πως έχει προσαρτήσει παράνομα. Η Apple απάντησε με δική της μήνυση. Συνολικά ο αριθμός των πατεντών της Nokia για τις οποίες κατηγορείτο η Apple ήταν 46 στον αριθμό.Οι μηνύσεις τέτοιου τύπου είναι στρατηγική των εταιρειών ώστε να καθυστερούν την πρόοδο των αντιπάλων τους. Η Apple, μάλιστα, βρίσκεται σε διαμάχες με τις: HTC, Motorola και Samsung, μεταξύ άλλων επί των θεμάτων των πατεντών για smartphones και λογισμικό.
Τέλος, ο αναλυτής Florian Müller αναφέρει πως αυτή η συμφωνία μπορεί να επηρεάσει έμμεσα μεν αρνητικά δε τη σειρά των Android smart phones, αφού η Google και η Αpple χρησιμοποιούν παρεμφερείς τεχνολογίες.
Πηγή : Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...