Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Εληξε η διαμάχη μεταξύ Nokia και Apple


Η Nokia και η Apple φαίνεται πως τα βρήκαν με συμφωνητικό, το οποίο θα τελειώσει τη μακρόβια διαμάχη τους σε ό,τι αφορά τις πατέντες. Οι δύο γίγαντες συμφώνησαν πως η Apple θα πληρώσει τη Nokia με μία μεγάλη δόση συν τα κέρδη επί των δικαιωμάτων για απροσδιόριστο μέχρι στιγμής χρονικό διάγραμμα.Η φινλανδική εταιρεία δεν έδωσε τα οικονομικά στοιχεία αυτής της συμφωνίας στη δημοσιότητα, παρ’ όλα αυτά είναι προφανώς πως πρόκειται για ένα πανάκριβο deal, το οποίο υπολογίζεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Η διαμάχη των δύο εταιρειών ξεκίνησε το 2009 όταν η Nokia ζήτησε κέρδη επί των 10 πατεντών που κατηγορούσε την Apple πως έχει προσαρτήσει παράνομα. Η Apple απάντησε με δική της μήνυση. Συνολικά ο αριθμός των πατεντών της Nokia για τις οποίες κατηγορείτο η Apple ήταν 46 στον αριθμό.Οι μηνύσεις τέτοιου τύπου είναι στρατηγική των εταιρειών ώστε να καθυστερούν την πρόοδο των αντιπάλων τους. Η Apple, μάλιστα, βρίσκεται σε διαμάχες με τις: HTC, Motorola και Samsung, μεταξύ άλλων επί των θεμάτων των πατεντών για smartphones και λογισμικό.
Τέλος, ο αναλυτής Florian Müller αναφέρει πως αυτή η συμφωνία μπορεί να επηρεάσει έμμεσα μεν αρνητικά δε τη σειρά των Android smart phones, αφού η Google και η Αpple χρησιμοποιούν παρεμφερείς τεχνολογίες.
Πηγή : Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Media Metadata

Networked Blogs

like

Συνολικές προβολές σελίδας