Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

H Google ετοιμάζει το δικό της iMessenger μέσω της υπηρεσίας Google TalkΟι πάροχοι τηλεπικοινωνιών θορυβήθηκαν με την εφαρμογή iMessage της Apple, η οποία είναι ενσωματωμένη στο λειτουργικό σύστημα iOS 5.0 και δίνει τη δυνατότητα γραπτής συνομιλίας (chat) μεταξύ δύο χρηστών (μέσω WiFi ή 3G) καταργώντας ουσιαστικά τα SMS.

Ωστόσο, το τελειωτικό χτύπημα αναμένεται ότι θα δοθεί από την Google, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal ετοιμάζει το δικό της σύστημα messaging μέσα στην υπηρεσίας Google Talk!

Η νέα αυτή λειτουργία του Google Talk θα μπορούσε να σβήσει από τον χάρτη τόσο τα SMS, όσο και τις θεωρητικά ανταγωνιστικές εφαρμογές iMessage και BlackBerry Messenger, αφού υποστηρίζεται από οποιαδήποτε συσκευή, αρκεί να έχει πρόσβαση στο Internet.


Επιπλέον, το νέο messaging σύστημα της Google θα προσφέρει και τη δυνατότητα αποστολής αρχείων, ενώ γίνεται προσπάθεια και για ενσωμάτωση των video κλήσεων απευθείας μέσα από το Google Talk ή από τον browser, χωρίς να απαιτείται ξεχωριστή εφαρμογή!

Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι οι κατασκευάστριες εταιρίες προσπαθούν να πάρουν το μεγαλύτερο κομμάτι των εσόδων από τους παρόχους, με σταθερά βήματα, επομένως είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από τους δεύτερους. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο από την αποστολή των SMS, ένας πάροχος κερδίζει καθαρά περίπου το 80% της χρέωσης του μηνύματος.

Πηγή: techgear

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Media Metadata

Networked Blogs

like

Συνολικές προβολές σελίδας