Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Google+ Project: Το κοινωνικό δίκτυο της Google παρουσιάστηκε επίσημα!


Ο φόβος του Mark Zuckerberg βγήκε αληθινός καθώς η Google παρουσίασε σήμερα επίσημα το δικό της κοινωνικό δίκτυο, Google+ Project!
Όλες οι λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης της Google θα είναι παρούσες σε κάθε υπηρεσία της, με τη γνωστή μπάρα πλοήγησης που υπάρχει σε κάθε Google page να περιλαμβάνει πλέον αρκετές επιλογές για πρόσβαση στο Google+ προφίλ σας, ειδοποιήσεις (παρόμοιο με το Facebook) και δυνατότητα sharing οποιαδήποτε στιγμή!

Ας δούμε παρακάτω τις κύριες λειτουργίες του Google+:
Google+ Stream
Ουσιαστικά, το αντίστοιχο News Feed της Google που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μοιράζετε φωτογραφίες, videos, links, την τοποθεσία του κλπ. με τους φίλους του!
Google+ Circles
Η Google διαφοροποιείται από το Facebook, καθώς δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μοιράζεται με ξεχωριστά groups φίλων και όχι με όλους, τοποθετώντας τους σε Circles με λειτουργία drag-and-drop και όμορφα animations.


Google+ Sparks
Είναι η λειτουργία που θα αλλάξει πιθανότατα μια για πάντα τη διαδικασία προτεινόμενων sites, posts κλπ. στην μηχανή αναζήτησης, αφού θα επιβραβεύει τα περισσότερα +1 που δίνουν οι χρήστες σε αυτά.
Google+ Hangouts
Ίσως η μεγαλύτερη καινοτομία της Google, που εστιάζει στις ομαδικές τηλεδιασκέψεις (video chat). Η κάμερα αλλάζει θέση (εικόνα) ανάλογα με το ποιος χρήστης μιλά εκείνη τη στιγμή, αντί να είναι ανοιχτά αρκετά παράθυρα, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να βρίσκουν video chat rooms για να συμμετέχουν σε διάφορες συζητήσεις!
Google+ Mobile
Η mobile έκδοση του Google+ είναι αρκετά απλή και περιλαμβάνει δύο μοναδικές λειτουργίες, instant photo upload και Google+ Huddle. Η πρώτη είναι λίγο αμφιλεγόμενη, αφού η ιδέα είναι να ανεβαίνουν οι φωτογραφίες που τραβά ο χρήστης αυτόματα στο κοινωνικό δίκτυο.
Google+ Huddle
Φοβερή λειτουργία που επιτρέπει το ομαδικό chatting με φίλους που περιλαμβάνονται σε κάποιο από τα Circles που έχετε δημιουργήσει, απευθείας από το Android smartphone σας!
Μπορείτε να κατεβάσετε το Google+ για συσκευές Android από εδώ, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή και για άλλες πλατφόρμες!
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Πηγή: techgear

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Media Metadata

Networked Blogs

like

Συνολικές προβολές σελίδας