Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Google εναντίον FTC


Η Google, κάτοχος της πιο δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης ανέφερε σήμερα πως η FTC (Federal Trade Commission – Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου) των Η.Π.Α. έχει ξεκινήσει έρευνες για τις επιχειρηματικές πρακτικές της εταιρίας.

Το μικροσκόπιο κοιτά και η Ευρώπη που μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να αναγκάσουν την εταιρία να αμυνθεί των στρατηγικών της για πολλά χρόνια, συνεχίζοντας έτσι το «έπος» της Microsoft κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 όποτε και η εταιρία του Bill Gates είχε δώσει τη δική της πολύχρονη και ακριβά κοστολογημένη μάχη ενάντια στις επιτροπές που είχαν βάλλει εναντίον της με εφαλτήριο τις κατηγορίες μονοπωλιακής τακτικής.


Με φόντο τη μικρή πτώση της μετοχής της Google στο δείκτη NASDAQ, η Google φαίνεται πως θα υπομείνει για αρκετό καιρό τις έρευνες των Η.Π.Α., της Ευρώπης, αλλά και μεμονωμένων πολιτειών όπως αυτές της Νέας Υόρκης, του Τέξας, του Οχάιο και της Καλιφόρνια. Μερικές από τις παραβιάσεις που προσάπτονται στην εταιρία είναι οι «ανεβασμένες» τιμές διαφήμισης λόγω μονοπωλιακού χαρακτήρα και ο αποκλεισμός του ανταγωνισμού μέσω απειλητικών και εχθρικών πρακτικών.

Πηγή: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...