Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Μήνυση στη Google για το όνομα Chromebook!


Μήνυση κατέθεσε η εταιρεία ISYS Technologies στην Google σχετικά με το δικαίωμα χρήσης του ονόματος Chromebook, της νέας σειράς των Chrome OS-powered laptop της. Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια να σταματήσει η προώθηση της Chromebook από τις Amazon, Acer, Best Buy και Samsung και να αποτραπεί η πώλησή της που έχει προγραμματιστεί για το τέλος του μήνα.

Συγκεκριμένα, η θυγατρική της ISYS, Xi3 Corporation, ισχυρίζεται ότι κατέχει τα νόμιμα δικαιώματα για το όνομα Cromium αλλά και για τα παρεμφερή Chromebook και Chromebox. Τον περασμένο μήνα,μάλιστα, η Xi3 κυκλοφόρησε ένα μικρό desktop PC με λειτουργικό σύστημα Chrome OS που ακούει στο όνομα ChromiumPC.Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ISYS, τo όνομα Chromebook μοιάζει αρκετά με το ChromiumPC, κάτι το οποίο θα προκαλέσει μπέρδεμα και ανεπανόρθωτη ζημιά στην εταιρεία. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η Google σκόπευε αρχικά να δώσει στη νέα σειρά laptop της το όνομα SpeedBook και τελικά κατέληξε στο Chromebook όταν πληροφορήθηκε ότι ήταν “πιασμένο”.
Κάτι τέτοιο μπορεί να σημάνει το τέλος των ChromeBooks όπως τα ξέρουμε; Μήπως η ονομασία τους θα αλλάξει την τελευταία στιγμή σε Chrome U; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που αναμένεται να απαντηθούν σύντομα.
Πηγή: techgear

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...