Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα


Πρώτο θέμα σε όλες τις ιστοσελίδες των βρετανικών μέσων ενημέρωσης είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.



"Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει προτείνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας καθώς προσπαθεί να κερδίσει την υποστήριξη για τα μέτρα λιτότητας που απαιτεί η ΕΕ και το ΔΝΤ", σχολιάζει το BBC.

To βρετανικό ειδησεγραφικό δίκτυο αναφέρεται στις πληροφορίες ότι ο έλληνας πρωθυπουργός προσφέρθηκε να παραιτηθεί, αλλά και ότι αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μιας εξέγερσης στο Σοσιαλιστικό κόμμα του για το αμφιλεγόμενο πακέτο λιτότητας. Επιπλέον, το BBC, επισημαίνει τις συγκρούσεις που προηγήθηκαν στην διάρκεια της σημερινής διαδήλωσης με την Ελληνική αστυνομία και αναφέρεται στο σύντομο χρονικό διάστημα έως τις 29 Ιουνίου, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για το νέο πακέτο λιτότητας.



"Για το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας" κάνει λόγο το Sky News. "O έλληνας πρωθυπουργός προσφέρθηκε να παραιτηθεί, εν μέσω βίαιων επεισοδίων"
"Το πιο σημαντικό μέλος του πληρώματος του πλοίου είναι ο καπετάνιος, και ο καπετάνιος πρέπει να φύγει", δήλωσε ο συντηρητικός βουλευτής Θεόδωρος Καράογλου, αναφέρει η Guardian. "Αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα μπορούσαμε να πάμε στους πιστωτές μαζί για να διαπραγματευτούμε και τα αποτελέσματα βέβαια θα ήταν καλύτερα."
Η εφημερίδα αναφέρεται στις βίαιες συγκρούσεις που κράτησαν αρκετές ώρες καθώς περισσότερα από 25.000 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθούν εναντίον του νέου πακέτου φορολογικών αυξήσεων και των περικοπών των δαπανών. "Τουλάχιστον 20 άτομα συνελήφθησαν, ανακοίνωσε η αστυνομία".
(Newscode)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...