Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Επιστολή του Χρηματιστηρίου στον Μπόμπολα: "Ενημέρωσε αν κλείνεις"


Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει στους επενδυτές της «Πήγασος Εκδοτική» οι τελευταίες εξελίξεις στις εφημερίδες του ομίλου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της MetroGreece, η διοίκηση του Χρηματιστηρίου έστειλε σήμερα το πρωί επιστολή προς τον κ. Μπόμπολα , σύμφωνα με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί αν ευσταθούν τα σενάρια που θέλουν την αναστολή της έκδοσης στις εφημερίδες «Έθνος» και «Ημερησία», καθώς σε τέτοια περίπτωση οι μετοχές θα πρέπει να σταματήσουν να διαπραγματεύονται από το ταμπλό.
Έως και αυτή την ώρα, ο κ. Μπόμπολας δεν έχει
απαντήσει επίσημα στο Χ.Α., γεγονός που, από πολλούς, ερμηνεύεται ως μια κίνηση τακτικής προκειμένου να περάσουν οι πιέσεις της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους για μείωση του κόστους.
Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι η μετοχή του Πήγασου είναι ήδη υπό επιτήρηση, ενώ σύμφωνα με την από 30 Μαΐου ανακοίνωση της «Πήγασος Εκδοτική» η εταιρεία είχε αποφασίσει να επικεντρώσει τις προσπάθειές της για την έξοδο από το καθεστώς
επιτήρησης στη συμπίεση του κόστους λειτουργίας των εταιρειών.
Οι μετοχές της μητρικής εταιρείας έχουν υπαχθεί από 8/4/2011 στην κατηγορία επιτήρησης με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών χρήσης 2010 προς ενοποιημένα ίδια κεφάλαια της 31/12/2010.
Η Πήγασος Εκδοτική στην ανακοίνωσή της ανέφερε: «Τα θετικά αποτελέσματα των προσπαθειών αυτών είναι ήδη εμφανή και σε συνδυασμό με σχετική αναθεώρηση της πιστοδοτικής και πιστοληπτικής πολιτικής επιτυγχάνει διατήρηση της ρευστότητας των εταιρειών με την προσμονή αναστροφής των αρνητικών συγκυριών της ελληνικής οικονομίας».
metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...