Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Γιατί η ΕΡΤ είπε “όχι” στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων;

Ανακοίνωση ΣΕΓΑΣ

Με αφορμή την άνοδο της Εθνικής Ομάδας Στίβου στην Super League της Ευρώπης από τον ΣΕΓΑΣ ανακοινώνονται τα εξής:Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους Αθλητές – Αθλήτριες  και τους Προπονητές της Εθνικής Ομάδας για την επιτυχία τους. Αθλητές και Προπονητές που με την αγωνιστικότητα και το συλλογικό πνεύμα αποδεικνύουν και μάλιστα στο εξωτερικό ότι η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ και προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πολύπλευρη κρίση.

Ιδιαίτερη σημασία έχει για μας το γεγονός ότι στην Α΄ κατηγορία της Ευρώπης και στην Super League αντιμετωπίζουμε Εθνικές Ομάδες με πολυεθνική ΚΑΙ πολυφυλετική σύνθεση στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ενώ η Ελληνική Ομάδα δεν είχε «εισαγόμενους» και εκ μεταγραφής Αθλητές – Αθλήτριες.
Την επιτυχία αυτή την «αφιερώνουμε» σ’ αυτούς που η Πολιτεία διορίζει για να φροντίζουν, να εξασφαλίζουν συνθήκες και προϋποθέσεις για την άθληση των Νέων μας, που φροντίζουν για την υποστήριξη του Αγωνιστικού Αθλητισμού και των Αθλητών – Αθλητριών των Εθνικών Ομάδων και είναι αυτοί που απαξιώνουν τους Πρωταθλητές μας, αδιαφορούν και δημιουργούν κάθε λογής εμπόδια και προβλήματα. (π.χ. βλέπε Διοίκηση ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά). Είμαστε υποχρεωμένοι επίσης αυτή την φορά να κάνουμε ειδική αναφορά στην Κρατική Τηλεόραση και τον προϊστάμενο του Αθλητικού τμήματος  ο οποίος αποφάσισε ότι δεν άξιζε να μεταδοθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων από την Κρατική τηλεόραση και ο οποίος επίσης στους ένδεκα (11) μήνες αφότου έχει αναλάβει το πόστο του δεν έχει βγει ούτε μια φορά στο τηλέφωνο για να μιλήσει με τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ στις επανειλημμένες κατά καιρούς κλήσεις του.
Ο κύριος αυτός που έχει διορισθεί για να προβάλει τον Ελληνικό Αθλητισμό σε όλες του τις εκφράσεις και δραστηριότητες, νομίζει ότι επιτελεί το καθήκον του μεταδίδοντας ειδήσεις για τις ατελείωτες μεταγραφές των επαγγελματιών ξένων μισθοφόρων των Ομαδικών Αθλημάτων ακόμα και με δηλώσεις  των ατζέντηδών τους, καθώς και μια πληθώρα αδιάφορων για την Ελληνική κοινωνία διεθνών ειδήσεων και όχι σημαντικούς Διεθνείς Αγώνες των Ολυμπιακών Αθλημάτων με  τις επιτυχίες και τις επιδόσεις των Αθλητών μας, ορισμένες από τις οποίες εξακολουθούν να είναι παγκοσμίου επιπέδου.


Καλούμε τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη να διερευνήσουν  τους λόγους της μη μετάδοσης των Αγώνων και να ζητήσουν το βίντεο του αθλητικού ρεπορτάζ των ειδήσεων της ΝΕΤ από το Σάββατο απόγευμα και μετά, καθώς και το βίντεο της παρουσίασης των Αθλητικών ειδήσεων από την πρωινή εκπομπή του κ. Κώστα Αρβανίτη και κας Μαριλένας Κατσίμη, της Δευτέρας 20/6/2011 και από ώρα 06:00 – 06:30 για να διαπιστώσουν την βάναυση προκλητική και συνειδητή υποβάθμιση του Στίβου από τους υπεύθυνους.

Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., οι Αθλητές του, οι Προπονητές, τα Σωματεία μέλη του, κ.λπ. ανήκουμε στην ΕΛΛΑΔΑ που ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ και ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ.
Απαιτούμε ιδιαίτερα από τους Κρατικούς Φορείς να μην μας βάζουν άλλα εμπόδια και προβλήματα εκτός από αυτά που αντικειμενικά ήδη υπάρχουν και είναι πολλά.
Εάν δεν θέλουν κάποιοι ή δεν μπορούν να μας βοηθήσουν, ας μη μας πολεμούν τουλάχιστον.
(typologies)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...