Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

«Τρίτωσαν» οι κυβερνο-επιθέσεις σε εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών

Ομάδα χάκερ προσφέρει τις υπηρεσίες της στη Sega για τον εντοπισμό των δραστών
 
Μετά τη επίθεση χάκερ στην Sony και την Nintendo, σειρά πήρε άλλη μια ιαπωνική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών, η Sega, από την οποία εκλάπησαν όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, τα δεδομένα περίπου 1,3 εκατ. πελατών της.
 
Μεταξύ των προσωπικών δεδομένων που βρέθηκαν στα χέρια των χάκερ, είναι το όνομα του πελάτη, η ημερομηνία γέννησης, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι κωδικοί πρόσβασης κ.ά. ενώ όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ασφαλείς παρέμειναν οι αριθμοί των πιστωτικών καρτών των χρηστών του δικτύου Sega Pass. 
 
 
Το δίκτυο τέθηκε εκτός λειτουργίας με σκοπό να αναβαθμίσει το επίπεδο ασφάλειάς του ενώ είναι άγνωστο το πότε θα επαναλειτουργήσει.
 
Η κυβερνο-επίθεση, έγινε αντιληπτή την Πέμπτη από θυγατρική της Sega στην Ευρώπη και συνοδεύτηκε από ένα παράδοξο. Η ομάδα χάκερ Lulz Security, η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη πολλών πρόσφατων μεγάλων κυβερνοεπιθέσεων, προσφέρθηκε οικειοθελώς να… βοηθήσει τη Sega να ανακαλύψει τον δράστη της επίθεσης που υπέστη. 
(enet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...