Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

ΔΕΚΟ υπό την εποπτεία του Γ.Παπακωνσταντίνου το ΑΠΕ!


Με μια 10σέλιδη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο χάνει την αυτοτέλεια του ως επιχείρηση ενημέρωσης και εντάσσεται στο σκληρό πυρήνα των ΔΕΚΟ που υπάγονται σε όλες τις ρυθμίσεις του νόμου.

Η μετατροπή αυτή επιτυγχάνεται μέσω του προσδιορισμού της αμοιβής για τους πρόεδρο-γενικό διευθυντή του ΑΠΕ και το ισχύον διάστημα της θητείας τους, θέματα για τα οποία κλήθηκε να δώσει γνωμοδότηση το νομικό συμβούλιο του κράτους. Μέσα από την παράθεση των νόμων, η γνωμοδότηση καταλήγει στην κατάργηση της εξαίρεσης του ΑΠΕ από το καθεστώς των ΔΕΚΟ (νόμος 3429/2005) και άρα η απόφαση για τον καθορισμό της αμοιβής των στελεχών του υπόκειται στους περιορισμούς του νόμου του πρώτου μνημονίου 3899/2010.


Η τυχόν απόφαση της γενικής συνέλευσης, κατά το νομικό συμβούλιο, μπορεί να έχει μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν είναι δεσμευτική για τον υπουργό. Η νομολογία αυτή όπως είναι φανερό θέτει το καθεστώς λειτουργίας του ΑΠΕ σε νέα βάση και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου να επιβληθούν και όλα τα υπόλοιπα μέτρα περικοπών, έστω και αν σε πρώτη φάση δεν περιλαμβάνεται στη λίστα Θ. Πάγκαλου για την άμεση αναδιάρθρωση με απολύσεις και συρρικνώσεις.

(ΤΟ ΠΑΡΟΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Media Metadata

Networked Blogs

like

Συνολικές προβολές σελίδας