Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Οι δημοσιογράφοι του BBC γίνονται hi-tech
Θα κάνουν ρεπορτάζ μόνο με ένα iPhone και δίκτυο 3G
 
Από τον επόμενο μήνα σύμφωνα με το Journalism.co.uk, το γνωστό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC θα πειραματιστεί με μία πιλοτική εφαρμογή για τη συσκευή iPhone, που θα επιτρέπει στους δημοσιογράφους του να αναμεταδίδουν ζωντανά από τα κινητά τους τα ρεπορτάζ χρησιμοποιώντας επιπλέον μόνο ένα δίκτυο ταχείας μεταφοράς δεδομένων όπως είναι το 3G.

Η εφαρμογή θα επιτρέπει επίσης στους δημοσιογράφους να «ανεβάζουν» φωτογραφικό, ηχητικό και οπτικοαουστικό υλικό κατευθείαν στη κεντρική βάση δεδομένων του BBC, από οποιοδήποτε iphone ή ipad.

η δυνατότητα να κάνουν ρεπορτάζ μέσω του iPhone θα τους αποδεσμεύσει από την μέχρι τώρα επιτακτική ανάγκη να κουβαλάνε τις δυσκίνητες μονάδες δορυφορικών συνδέσεων. Ο υπεύθυνος ειδήσεων του BBC, δήλωσε ότι τα κινητά έχουν αρχίσει και χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από τους δημοσιογράφους, όμως μέχρι τώρα η ποιότητα του υλικού δεν ήταν ικανοποιητική. Μέχρι τώρα, όμως, το υλικό από κινητά θα το χρησιμοποιούσαν μόνο εάν ήταν κάποια πολύ σημαντική είδηση και δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική. Τώρα όμως με τη σημερινή τεχνολογία μπορούν πραγματικά να εκμεταλλευτούν τα «έξυπνα» κινητά.
(newsbeast)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Media Metadata

Networked Blogs

like

Συνολικές προβολές σελίδας