Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Δώρο και ο On air FM στον Γ.Καμίνη...


Μετά την παράταση-δώρο στην Αθήνα ο On air FM;
Το νέο καθεστώς των δημοτικών ΜΜΕ περιλαμβάνεται στο νέο νόμο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης έκανε τελικά το «δώρο» της εξαίρεσης των δημοτικών ΜΜΕ από το καθεστώς λειτουργίας των Ανωνύμων Εταιρειών διατηρώντας με αυτό τον τρόπο τη δίοδο χρηματοδότησης της λειτουργίας των Μέσων που διαθέτουν οι δήμοι μέχρις ότου «οριστικοποιηθεί το συνολικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους». Μέχρι τουλάχιστον δηλαδή την ψηφιακή αδειοδότηση.


Μετά από αυτή την παρέμβαση αναμένεται η παραχώρηση της συχνότητας του On air μέσω τροπολογίας με αιτιολογία τη λειτουργία ξενόγλωσσου σταθμού στη διάρκεια των Special Olympibcs. Με διάταξη δηλαδή παρόμοια αυτής με την οποία λειτούργησε για πρώτη φορά ο δεύτερος σταθμός του δήμου Αθηναίων...



Όπως ορίζεται στη συγκεκριμένη διάταξη, «η διατήρηση του υφιστάμενου νομικού καθεστώτος για τη λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων με ειδικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού κρίνεται αναγκαία μέχρι να οριστικοποιηθεί το συνολικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους». Σε άλλο σημείο βέβαια του νέου νόμου ορίζεται με απόλυτη σαφήνεια ότι μετά την ψήφιση του νόμου κανείς δήμος δεν θα μπορεί πλέον να ιδρύσει και να λειτουργήσει δημοτικό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης!

Το βέβαιο πάντως είναι ότι μετά και τη διάταξη αυτή οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί Αθήνας, ο Αθήνα 9,84 και το συγκρότημα του δήμου Θεσσαλονίκης, το ραδιόφωνο και η Τηλεόραση του TV 100, κέρδισαν τον απαραίτητο χρόνο για να διαμορφώσουν το νέο πλαίσιο λειτουργίας των Μέσων τους. Σε διαφορετική γραμμή κινείται το ραδιόφωνο του δήμου Πειραιά, ενώ σκοτάδι επικρατεί για τα ραδιόφωνα του Ξένιου στα Άνω Λιόσια και Επικοινωνία στο Νέο Ηράκλειο.

(greek-tv.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...