Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

EBay – PayPal: Κατέθεσαν μήνυση κατά της Google


Το EBay και η μονάδα online πληρωμών του, PayPal Inc, κατέθεσαν μήνυση κατά της Google Inc και δύο στελεχών της, κατηγορώντας τη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης και τα στελέχη της για κλοπή εμπορικών μυστικών που σχετίζονται με τα συστήματα πληρωμής μέσω κινητών.
Τα εν λόγω στελέχη ανήκαν παλαιότερα στο δυναμικό της PayPal και ηγήθηκαν χθες της παρουσίασης του συστήματος πληρωμής μέσω κινητών, το οποίο λανσάρει η Google σε συνεργασία με την MasterCard, τη Citigroup και την εταιρεία τηλεφωνίας Sprint
Στη μήνυση που ασκήθηκε αναφέρεται ότι
το ένα εκ των δύο στελεχών εργαζόταν επί εννέα χρόνια στην PayPal, ενώ εντάχθηκε στο δυναμικό της Google στις 24 Ιανουαρίου 2011.
Το άλλο στέλεχος εργαζόταν στο eBay από το 2001 μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, ενώ μέχρι το Μάρτιο του 2010 ασκούσε χρέη συμβούλου της εταιρείας. Στο δυναμικό της Google εντάχθηκε το Φεβρουάριο του 2010, ως αντιπρόεδρος στο τμήμα ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commrece).
Ο εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει λάβει ακόμα αντίγραφο της μήνυσης και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να σχολιάσει το θέμα. Η μήνυση κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια, στη Σάντα Κλάρα.
Πηγή: sofokleous10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...