Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΠΑΠ: Συζητήσεις με Ισραηλινούς για επέκταση στο διαδίκτυο Πηγή:www.capital.gr


“Δεν θα ξεκινήσουμε από το μηδέν την επέκταση των δραστηριοτήτων μας στο διαδίκτυο. Βρισκόμαστε σε διαδικασία επιλογής της κατάλληλης λύσης. Το βέβαιο είναι ότι η συγκεκριμένη αγορά αποτελεί μια από τις προτεραιότητες για τον όμιλο”. Με αυτά τα λόγια ο επικεφαλής της ΟΠΑΠ Α.Ε Γιάννης Σπανουδάκης περιέγραφε στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2010 το πλέον φιλόδοξο σχέδιο του Οργανισμού: την είσοδο σε ένα ταχύτατο αναπτυσσόμενο κομμάτι της παγκόσμιας αγοράς τυχερών παιχνιδιών, για το οποίο όμως ο ΟΠΑΠ δεν γνωρίζει σχεδόν το παραμικρό!

Εξ ου και η ειλημμένη απόφαση για συνεργασία –χωρίς να αποκλείεται και μετοχική επέκτασή της– με στρατηγικό εταίρο. Οι επαφές είχαν ξεκινήσει αρκετά νωρίς και χρονολογούνται από τα μέσα του 2010, όταν η διοίκηση του Οργανισμού είχε ξεκινήσει κύκλο συναντήσεων με εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών στο online gambling.

Σε αυτές συγκαταλέγονται οι ισραηλινών συμφερόντων “888 Holdings PLC” και “Playtech”, υψηλόβαθμα στελέχη των οποίων έως σήμερα διατηρούν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τη διοίκηση του Οργανισμού. Τα σενάρια για το ενδεχόμενο σύμπραξης του ΟΠΑΠ με τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις ήλθαν ξανά στην επιφάνεια μετά και το ταξίδι του υπουργού Πολιτισμού Γ. Γερουλάνου (στην αρμοδιότητα του οποίου βρίσκεται – μαζί με το ΥΠΟΙΚ - ο ΟΠΑΠ) αλλά και της διοίκησης του Οργανισμού στο Ισραήλ, μια επίσκεψη που εντάσσεται στο ευρύτερο πνεύμα “προσέγγισης” των δύο χωρών σε διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο.

Αν και αρχικά επιχειρήθηκε να κατέβουν οι τόνοι αναφορικά με το σκοπό των επαφών σε ισραηλινό έδαφος, το θέμα έφθασε έως τη Βουλή. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Γερουλάνος τόνισε πως “συναντηθήκαμε με απόλυτη διαφάνεια στο Ισραήλ με δύο εταιρείες που έχουν δυνατότητα να δώσουν ώθηση στον ΟΠΑΠ σε δραστηριότητες που σήμερα δεν διαθέτει παρουσία».

Οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν τις συζητήσεις με την 888 Holdings PLC να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ύστερα και από τον προ ολίγων ημερών (σ.σ. στις 15/4) επίσημο τερματισμό των συζητήσεων για το ενδεχόμενο εξαγοράς της “888” από τον βρετανικό όμιλο Ladbrokes.

Αν και δεν είναι ευρέως γνωστή, η 888 Holdings PLC αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως operators στην αγορά της διαδικτυακής ψυχαγωγίας. Είναι εισηγμένη από το 2006 στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και η τρέχουσα κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται στις 133 εκατ. στερλίνες, περίπου 150 εκατ. ευρώ. Πέρυσι πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 167 εκατ. ευρώ (190 εκατ. ευρώ).

Με έδρα σε χώρες που διαθέτουν ειδικό φορολογικό καθεστώς (αρχικά


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...