Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Nokia: Μείωση του εργατικού της δυναμικού κατά 7000 θέσεις από το 2012

Η κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων, Nokia, ανακοίνωσε ότι μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά 7.000 θέσεις στα πλαίσια αναδιοργάνωσης και επαναπροσανατολισμού στην ανάπτυξη smartphones.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από το 2012, θα ελαττώσει 4.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων και 700, οι οποίες έχουν άμεση σχέση με την ανάπτυξη ιστοσελίδων της Nokia στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Nokia επίσης, στο πλαίσιο προγράμματος περικοπής των ετήσιων δαπανών της, θα μεταφέρει άλλους 3.000 υπαλλήλους στην εταιρεία παροχής συμβουλευτικών πακέτωνAccenture, η οποία θα αναλάβει το Symbian της Nokia αφού η εταιρεία είχε επισυνάψει συμφωνία με την Microsoft ώστε να χρησιμοποιεί Windows Phone λογισμικό στα κινητά της τηλέφωνα.

«Με τον νέο μας προσανατολισμό θα αντιμετωπίσουμε επίσης και την μείωση του εργατικού μας δυναμικού. Αυτή είναι μια δύσκολη πραγματικότητα και συνεργαζόμαστε στενά με τους εργαζομένους μας ώστε να τους εξασφαλίσουμε την υγιή και μακροπρόθεσμη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας», δήλωσε ο Stephen Elop, Πρόεδρος της Nokia.

Πηγή: BBC/adslgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...