Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ατομικές συμβάσεις στο "Εθνος"


Η εκπρόσωπος των συντακτών ΕΘΝΟΥΣ και ΕΘΝΟΥΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ  Ιωάννα Ηλιάδη ανακοίνωσε: "Οφείλω να σας ενημερώσω ότι χθες δόθηκαν σε μέλη της ΕΣΗΕΑ που εργάζονται στο ατελιέ των εφημερίδων ΕΘΝΟΣ και ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ατομικές συμβάσεις για να τις υπογράψουν. 
Οι ατομικές συμβάσεις δόθηκαν σε μέλη της Ένωσής μας (διορθωτές και καλλιτεχνικούς συντάκτες) και όχι μόνο σε μέλη της ΕΠΗΕΑ όπως σκοπίμως απέκρυψε η διεύθυνση προσωπικού της επιχείρησης, κατά την χθεσινή επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της Ένωσής μας κ. Σόμπολος μετά τις πολλαπλές τηλεφωνικές επαφές που είχαμε χθες για το θέμα.
Επειδή ένα πρόβλημα υγείας με αποτρέπει να μετακινηθώ δεν μπορώ να βρίσκομαι στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ για να σας ενημερώσω και δια ζώσης, θα παρακαλούσα τα εξής:



1. Να εκδοθεί οδηγία-ανακοίνωση προς τα μέλη της ΕΣΗΕΑ να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και να εξηγείται στους συναδέλφους τι προτείνει η επιχείρηση.
2. Να καταγγελθεί η εργοδοσία και να γίνει άμεσα παρέμβαση ώστε να σταματήσει η απόπειρα υπογραφής ατομικών συμβάσεων.
3. Να κληθεί προς ενημέρωση στο σημερινό ΔΣ ο προϊστάμενος του ατελιέ και μέλος της Ενωσής μας (υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές με τον συνδυασμό Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία) Αντ. Δεληγιάννης, ο οποίος σίγουρα θα έχει πληρέστερη εικόνα για τους συντάκτες που κλήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και το περιεχόμενο της σύμβασης.
4. κλιμάκιο του ΔΣ να επισκεφθεί το ΕΘΝΟΣ και να ενημερώσει τους συντάκτες οι οποίοι είναι αναστατωμένοι.
5. Αν είναι δυνατόν να με καλέσετε σε τηλεφωνική επικοινωνία μέσω ανοιχτής ακρόασης την ώρα της συνεδρίασης για να μπορέσω να σας ενημερώσω.
Σήμερα οι εφημερίδες λόγω της αργίας της πρωτομαγιάς εργάζονται σαν Παρασκευή, δηλαδή πρωί. Η εργοδοσία πιέζει να υπογραφούν σήμερα οι ατομικές συμβάσεις που καταστρατηγούν κάθε εργασιακό δικαίωμα, και σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο έχει ημερομηνία 1η Απριλίου ώστε να θεωρηθεί ότι οι συμβάσεις ισχύουν από τον Απρίλιο. Αυτό σημαίνει ότι η παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ πρέπει να είναι άμεση και χωρίς καθυστέρηση χρόνου, καθώς οι συντάκτες θα έχουν φύγει μέχρι τις 3 το μεσημέρι, πιθανώς έχοντας πιεστεί να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Αν κρίνετε σκόπιμο ίσως θα ήταν καλό μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με τη φυσική τους παρουσία στο ΕΘΝΟΣ να παρέμβουν πριν το μεσημέρι ώστε να αποτραπεί η υπογραφή παράνομων συμβάσεων και να στηριχθούν οι συντάκτες".http://www.parapolitika.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...