Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ιδιωτικά κανάλια εναντίον ΕΡΤ


Εναντίον της ΕΡΤ στρέφονται οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί σχετικά με την απόφαση της δημόσιας τηλεόρασης να εκπέμψει από σήμερα (Τετάρτη 27 Απριλίου) πρόγραμμα υψηλής ευκρίνειας.
 Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) η απόφαση της ΕΡΤ προκαλεί την αντίθεση του συνόλου των ιδιωτικών καναλιών.
 Η Ένωση καταγγέλλει το γεγονός ότι
η ΕΡΤ «εξακολουθεί, παρά τις επανειλημμένες προφορικές και έγγραφες διαμαρτυρίες της ΕΙΤΗΣΕΕ στην πολιτεία, να εκπέμπει παράνομα και αυθαίρετα 5 ραδιοφωνικούς σταθμούς στο τηλεοπτικό φάσμα που προορίζεται για την μετάβαση καθώς και να εκπέμπει αναλογικά τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 από το κέντρο εκπομπής «Πλάκα» στην Αλεξανδρούπολη, 6 μήνες μετά την ψηφιακή μετάβαση στο συγκεκριμένο κέντρο».
 Τα ιδιωτικά κανάλια στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «οι συμπεριφορές αυτές αποτελούν πλέον σαφή απόδειξη ότι η ΕΡΤ Α.Ε.: α) αντιμετωπίζει τη νομιμότητα και τους ανταγωνιστές της ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς με την νοοτροπία του πάλαι ποτέ κρατικού μονοπωλίου, καταστρατηγώντας τόσο το πνεύμα όσο και το γράμμα του νόμου που αφορά στους τηλεοπτικούς σταθμούς και τη διαδικασία αδειοδότησής τους και β) δεν συμμορφώνεται στις υποχρεώσεις του Παρόχου δικτύου που απορρέουν από το νόμο και τις προβλέψεις περί αθέμιτου ανταγωνισμού για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα».
 «Αναφορικά δε με την διαδικασία της ψηφιακής μετάβασης εξακολουθεί να την αντιμετωπίζει με επιπολαιότητα, υπεροψία, αυτιστικό εγωκεντρισμό και παντελή έλλειψη υπευθυνότητας απέναντι στον Έλληνα τηλεθεατή, ακυρώνοντας στην πράξη την πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για τη δημιουργία επιτροπής συντονισμού της ψηφιακής μετάβασης, στην οποία και συμμετέχει».
 Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι «η εκπομπή προγράμματος High Definition για ελεύθερη λήψη απαιτεί έκδοση προδιαγραφών που πρέπει να εκδοθούν παράλληλα με τις προδιαγραφές αμφίδρομων, αλλά και κρυπτογραφημένων υπηρεσιών, όπως έχει γίνει και στις άλλες χώρες της Ευρώπης».
 «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν εκφράζουν τη συνολική προσέγγιση της πολιτείας απέναντι στην τηλεοπτική αγορά και την Ψηφιακή Μετάβαση και περιμένουμε την άμεση παρέμβασή της ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα που θα μας επιτρέψει να εξακολουθήσουμε την πορεία στην Ψηφιακή Μετάβαση, μια πορεία που έχουμε υποστηρίξει με μεγάλη υπευθυνότητα απέναντι στον τηλεθεατή μέχρι σήμερα με μεγάλο κόστος, σε μια περίοδο που συνολικά η τηλεοπτική βιομηχανία αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της» καταλήγει η ανακοίνωση. 



Πηγή:
Το Βήμα
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...