Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

What about Music Media???


Σημαντικές αλλαγές είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε στη Universal Music Greece, την δισκογραφική εταιρεία με το μεγαλύτερο market share τον καιρό αυτό.
Ο Θάνος Καραγρηγόρης, μετά από αρκετό καιρό στο τιμόνι της εταιρείας παραιτήθηκε. Επίσημα δεν έχει γίνει γνωστό ποιοί ήταν οι λόγοι, οι φήμες είναι πολλές, όμως αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι μέσα σε μια μέρα διακόπηκε ολοκληρωτικά η συνεργασία.
Προσωρινά στο τιμόνι της εταιρείας βρίσκεται ο Βίκτωρ Αντίππας, υπό την ευθύνη του οποίου βρίσκεται πολλά χρόνια τώρα η Ελλάδα.
Οι πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει και ήθελαν τον Μιχάλη Χατζηγιάννη να εμφανίζεται ως καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας, και ο Πασχάλης Μουχταρίδης με διευρυμένες αρμοδιότητες, δεν φαίνεται να έχουν βάση.

Ο Βίκτωρ Αντίππας είναι αποφασισμένος να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της δισκογραφίας, να δώσει νέα πνοή στην εταιρεία, και αναζητά ένα δυναμικό σχήμα διαχείρισης της Universal Music Greece, προκειμένου να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το μερίδιο αγοράς της.
Σίγουρο είναι ότι αναβαθμισμένο ρόλο στο νέο σχήμα θα έχει η κόρη του, Άννα-Μαρία Αντίππα, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν βρέθηκε στη Heaven Music, κάτω από τον Μάκη Πουνέντη. Ο τομέας ευθύνης σημαντικός καθώς έχει την ανάπτυξη ρεπερτορίου (A&R), όπως επίσης και δικαίωμα υπογραφής για οικονομικά ζητήματα.
Το επόμενο βήμα του Θάνου Καραγρηγόρη δεν είναι ακόμα γνωστό, όμως αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι θα είναι άμεσο, καθώς διακρίνεται μια κινητικότητα από την πλευρά καλλιτεχνών.
typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...