Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Πως θα είναι η αγορά των smartphones το 2015 ?

Η εταιρεία ερευνών αγοράς IDC προβλέπει ότι η αγορά των smartphone θα αυξηθεί 49,2% το 2011, εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού χρηστών οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τα κοινά τηλέφωνα τους με smartphones.

Η έκθεση συνδυάζεται με μια πρόσφατη μελέτη, επίσης, από την IDC, η οποία προβλέπει ότι ο αριθμός των downloads των applications θα αυξηθεί από 10,9 δισ. ευρώ το 2010 σε 76.900.000.000 το 2014.

Ενώ η ανάπτυξη της αγοράς smartphone είναι  εύκολο να προβλεφθεί  η IDC επιχειρεί και  προβλέψεις για το μερίδιο αγοράς των πλατφορμών smartphone το 2015, και είμαστε πολύ πιο επιφυλακτικοί σχετικά με αυτές. Για το Android η IDC προβλέπει οτι  θα έχει 45,4% μερίδιο αγοράς γιά το εν λόγω διάστημα, ενώ το BlackBerry θα είναι στο 13,7% και την ios στο 15,3%.

To Symbian, πρόσφατα βγήκε  από τα μακροπρόθεσμα σχέδια της Nokia και προβλέπεται να μειωθεί στο 0,2%, ενώ τα Windows Phone 7 αναμένεται να αρπάξουν ένα εντυπωσιακό 20,9% του μεριδίου αγοράς, η οποία θα την ωθήσει στη δεύτερη θέση . Είναι σίγουρα δυνατό, αλλά ακόμα κι αν συνεργασία της Microsoft με το Nokia είναι ένα ισχυρό θεμέλιο για την επιτυχία, μπορούμε να δούμε εύκολα εμπόδια στο δρόμο (όπως η ολοκλήρωση της Nokia με τα WP7 πηγαίνει πιο αργά από τα προβλεπόμενα) που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τέτοιες προοπτικές ανάπτυξης για WP7.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...