Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Μετέωρο, θολό και με πολλές εκτιμήσεις η συνέχεια για το Alter

Διαβάζουμε προσεκτικά κάθε ρεπορτάζ και κάθε εκτίμηση για τα όσα συμβαίνουν στο Alter. Η "αναστολή" του αέρα έγινε μετά την επίσχεση εργασίας των τεχνικών οι οποίοι συμμετέχουν καθολικά στην κινητοποίηση, σε αντίθεση με τους δημοσιογράφους που αναμένουν γενικώς τους ...σωτήρες.
Ακόμη κι αν έρθουν αυτοί οι σωτήρες, όλοι έχουν αποδεχθεί ως δεδομένο ότι για να σωθεί η συχνότητα, το κανάλι, η τηλεοπτική άδεια πρέπει να απολυθούν το λιγότερο 250 άτομα. Άσχετα αν το ρεπορτάζ λέει ότι το νέο κανάλι που θα εξυγιανθεί με την σφραγίδα των τραπεζών θα απασχολεί συνολικά 250 άτομα....



Στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται, οι αναγνώσεις είναι πολλαπλές. Υπάρχει για παράδειγμα η εκτίμηση του newscode που λέει: "Γνώστες της αγοράς λένε πλέον ότι μόνο ένας από μηχανής θεός μπορεί να σώσει το Alter και η διάσωση θα πρέπει να γίνει άμεσα πριν να μην έχει κανένα νόημα...Στην καλύτερη των περιπτώσεων υπολογίζεται ότι το Alter μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλό ντόμινο την αγορά ΜΜΕ και να έχει επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα από την κρίση στο Alter δεν το έχουν μόνο οι δανείστριες τράπεζες, αλλά και πλήθος άλλων τραπεζών που έχουν δανείσει διαφημιστικές και ΜΜΕ τα οποία απειλούνται από κατάρρευση. Δεν είναι δε, λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι μπορεί αν σκάσει η βόμβα Alter να δημιουργηθεί «τρύπα» που θα αγγίζει το 1 δις ευρώ.

Πάντως υπό τις παρούσες συνθήκες δε φαίνεται άλλη λύση πλην της εφαρμογής του άρθρου 99 που θα οδηγήσει σε συμφωνία των πιστωτών του Alter να περικόψουν τις απαιτήσεις τους ώστε η ζημία να είναι κατά το δυνατόν μικρότερη.
Για τη συνέχεια εδώ
http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/39051/sthn-pagida-alter-ypsoys-183-ekat-eyrw-oi-diafhmistikes-etaireies
Και υπάρχει το "ρεπορτάζ" του Κώστα Χαρδαβέλλα στο newsbomb στο οποίο εκτιμά ότι θα βρεθεί λύση. "Δεν έχω κανένα στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα που ακούγεται και γράφεται ότι ο σταθμός κλείνει! Αντιθέτως, όπως ήδη σας έχω ενημερώσει, οι πληροφορίες μου λένε ότι η ιστορία αυτή θα τελειώσει μέχρι τις 5-6 Απριλίου. Μόνο τότε θα ξέρουμε τι ακριβώς θα συμβεί. Εκτίμησή μου είναι ότι θα βρεθεί λύση!"

το "ρεπορτάζ" του εδώ:
http://www.newsbomb.gr/editorial/story/39171/to-diko-moy-reportaz-gia-to-alter



greektv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...