Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

H JP Morgan "ψάχνεται" για να αγοράσει μερίδιο από το Twitter.


Νέες πληροφορίες έχει αποκαλυφθεί για την  JPMorgan Chase, και τη σημασία που δίνει στο Twitter και στα social media γενικά. Το fund, που είναι γνωστό ως  JP Morgan Digital Growth Fund, αποτιμά την αξία του Twitter σε 4,5 δισ. δολάρια, και ελπίζει να αγοράσει το 10% της εταιρείας για 450 εκατ. δολάρια.
Όταν οι ειδήσεις σχετικά με το fund της JPMorgan ήρθαν στο φως στα μέσα Φεβρουαρίου, λέχθηκε ότι 200 εκατομμύρια δολάρια του συνόλου των 1.000 δισ. δολαρίων θα επενδυόταν στο Twitter . 
Το ίδιο το fund έχει αυξηθεί πάνω από δισεκατομμύρια 1,22 δολάρια, σύμφωνα με
την εφημερίδα Financial Times , και σχεδιάζει να αυξήσει διαθέσιμα του στα πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από ιδιώτες και  πλούσιους επενδυτές.
Εάν η συμφωνία Twitter πραγματοποιηθεί, το Twitter θα αντιπροσωπεύει περίπου το 35% του συνόλου του ταμείου.
Οι Financial Times αναφέρουν επίσης ότι το fundτης JPMorgan θέλει να επενδύσει σε άλλες social εταιρείες, όπως το Skype ή Zynga. Ωστόσο, φαίνεται οτι το Twitter θα είναι η μεγαλύτερη ενιαία επένδυση, και να ενεργεί ως ο πυλώνας του fund.

Αυτή η είδηση δείχνει ότι είναι εκτίμηση του Twitter έχει εκτοξευθεί στα ύψη - από $ 3.7 δισ. το Δεκέμβριο , ως αποτέλεσμα των άμεσων επενδύσεων, σε 4.100.000.000 δολάρια τον Ιανουάριο στη δευτερογενή αγορά.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...