Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Gmail: Ενδεχόμενο bug προκάλεσε την διαγραφή των δεδομένων ενός ποσοστού χρηστών

Η Google ερευνά ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην υπηρεσία e-mail της, το Gmail, κατόπιν καταγγελιών από χρήστες της οι οποίοι έχασαν όλα τα μηνύματα, τα συνημμένα και τα Google Chat logs τους. Η εταιρεία φαίνεται να άρχισε τις διαδικασίες για την επίλυση του προβλήματος όπως αυτό ανακοινώθηκε και έγινε γνωστό μέσω του Apps Status Dashboard:
«Η υπηρεσία Google Mail έχει ήδη αποκατασταθεί για κάποιους χρήστες και αναμένεται να επέλθει λύση και για τους υπόλοιπους χρήστες στο μέλλον. Υπενθυμίζεται ότι αυτό το χρονικό πλαίσιο είναι μια εκτίμηση και μπορεί να αλλάξει. Το πρόβλημα επηρεάζει λιγότερο από το 0,08% των χρηστών του Gmail. Οι τεχνικοί της Google εργάζονται για την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος. Οι χρήστες που έχουν επηρεαστεί ενδέχεται να μην μπορούν να εισέλθουν στην υπηρεσία του Gmail καθώς εμείς θα εργαζόμαστε για την επίλυση του προβλήματος τους».
Η εταιρεία λέει ότι ένα bug ευθύνεται για το πλήρες reset μερικών λογαριασμών. Στην πραγματικότητα, όσοι επηρεάστηκαν και έκαναν login σήμερα, έλαβαν ένα μήνυμα καλωσορίσματος σαν να είχαν μόλις δημιουργήσει τον λογαριασμό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 0,08% των λογαριασμών που επηρεάστηκαν αντιπροσωπεύει θεωρητικά 100.000 λογαριασμούς, λαμβανομένου υπόψη του συνολικού αριθμού των συνολικών χρηστών που ανέρχονται στα 170 εκατομμύρια.


Πηγή: Techspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...