Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Αποχώρησε ο Γιάννης Ξανθούλης απο το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ

Ο γνωστός συγγραφέας επικαλείται λόγους κούρασης , εξαιτίας της συγγραφής του τελευταίου του βιβλίου, ενώ συνάμα αισθάνεται και αμηχανία από την έλλειψη μουσικής, μετά και την απόφαση  του σταθμού να διακόψει τη μετάδοση τραγουδιών. Αποχαιρετούμε λοιπόν την εκπομπή "Σάββατο είσαι και φαίνεσαι" που χρόνια κρατούσε συντροφιά. media industry

Νέα “Κυριακάτικη” ελευθεροτυπία απο την ερχόμενη

Την επόμενη Κυριακή κυκλοφορεί η ανανεωμένη “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”. Εν αναμονή της νέας εκδοτικής πρότασης.

Απολύσεων και μειώσεων μισθών στα ΜΜΕ συνέχεια... απο αύριο??

H νέα πατέντα 
Αύριο είναι επίσης σημαντική μέρα για τον κλάδο και για όσα θα γίνουν στην 4π την εκδοτική εταιρία των δύο πρώην στελεχών του ΔΟΛ (Σπίνουλας, Χατζής) η οποία αρχικά προχώρησε σε μειώσεις των μισθών των 100 περίπου εργαζομένων στα έντυπα της εταιρείας και την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι εκείνοι που δεν αποδέχτηκαν τις μειώσεις και δεν υπέγραψαν την νέα σύμβαση εργασίας θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. 

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη διάταξη ένας εργοδότης μπορεί

Η Κίνα κατασκεύασε τον ταχύτερο υπερυπολογιστή


Η Κίνα πλέον κατέχει την κορυφαία θέση στον κατάλογο με τους μεγαλύτερους και πιο γρήγορους υπολογιστές του κόσμου, χάρη στο νέο της υπερ-υπολογιστή Tianhe-1, ο οποίος έχει την δυνατότητα να κάνει περισσότερους από 2.500 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο.

Αυτός ο  κινεζικός ισχυρισμός επιβεβαιώθηκε από τον διεθνή οργανισμό «Top 500» που συντάσσει τη λίστα με τα 500 ισχυρότερα υπολογιστικά μηχανήματα του κόσμου.

Ελευθεροτυπία: Αντίο και από τον "Καιρό"

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η αλλαγή του προφίλ της Ελευθεροτυπίας αφού όλες οι στήλες και ενότητες που επί χρόνια αποτελούσαν το σήμα κατατεθέν της εφημερίδας "αποσύρονται". Σήμερα ήταν η σειρά του "Καιρού" στην τελευταία σελίδα να ανακοινώσει ότι σταματάνε οι "προβλέψεις" του.
Όπως όλα δείχνουν η ολοκλήρωση της αλλαγής στον Νέο Κόσμο θα γίνει σύντομα αφού ουσιαστικά απομένει μόνο ο "Ιός" η ομάδα του οποίου ωθείται σε έξοδο με τις συνεχείς περικοπές στις μέρες έκδοσης αλλά και τις σελίδες του. Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι αν θα υπάρξει μια νέα γενιά από στήλες γνώμης ή θεματικά ρεπορτάζ που θα

Ξεκινά αύριο ο νέος γύρος μαχών στα ΜΜΕ

Μπαίνει ο Νοέμβριος και σε θέσεις μάχης βρίσκονται εργοδότες και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της χώρας. Η μάχη ξεκινάει το πρωί στα δικαστήρια όπου οι εργαζόμενοι στην Απογευματινή θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν τα δικαιώματα, τις απολαβές τους και τις θέσεις εργασίας τους απέναντι στην αίτηση πτώχευσης που έχει κάνει η ιδιοκτησία.


Ταυτόχρονα στα μεγάλα μαγαζιά οι εργαζόμενοι θα ζουν από αύριο και πάλι με το ενδεχόμενο νέου κύματος απολύσεων αφού μπήκε νέος μήνας και ανανεώνεται το ποσοστό του αριθμού των εργαζομένων που έχει δικαίωμα να απολύσει η κάθε εταιρία. ΠΗΓΑΣΟΣ, ΔΟΛ και Όμιλος Αλαφούζου (στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ) φαίνονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν από αύριο κιόλας σε νέες απολύσεις. enimerosi24

Καμπάνια Augmented Reality απο τη WWF. Δείτε το video, πολύ καλό

Πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα ενέργεια Augmented Reality για λογαριασμό της WWF υλοποίησε η Leo Burnett Μόσχας με σκοπό την ευαισθητοποίηση και προστασία της Σιβηριανής τίγρης που απειλείται με εξαφάνιση.
Η WWF τύπωσε χιλιάδες μπλουζάκι διακοσμημένα με μια τίγρη και τα μοίρασε online αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα στην Μόσχα. Μέσα από ειδικούς AR καθρέπτες εντοπιζόταν το αντίστοιχο μπλουζάκι της καμπάνιας. Έτσι αυτός που ήθελε να δοκιμάσει το μπλουζάκι ξαφνικά ένοιωθε να τον πυροβολούν και τα πάντα να μετατρέπονται σε «λουτρό» αίματος δίνοντας με έμφαση το μήνυμα της WWF.
Αρκετά ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο πως μια ενέργεια AR μπορεί να δουλέψει μαζί με μια καμπάνια ευαισθητοποίησης και όχι μόνο.


Αλλαγή φρουράς στην «Εκτη Σελίδα»


Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω η βασίλισσα του νεοϋορκέζικου κουτσομπολιού. Μόλις στα 29 της χρόνια η Βρετανίδα Εμιλι Σμιθ πήρε τα ηνία από τον επί 25 χρόνια συντάκτη της θρυλικής «Εκτης Σελίδας» στη «New York Post», Ρίτσαρντ Τζόνσον.

Η φημισμένη στήλη δεν είναι μια απλή αναπαραγωγή κουτσομπολιών με ροζ ή κίτρινο περιτύλιγμα. Την εμπνεύστηκε ο ίδιος ο Ρούπερτ Μέρντοχ όταν αγόρασε τη «New York Post» το 1976 και ξεπέρασε και την ίδια την εφημερίδα που τη
φιλοξενεί.

Βρετανοί αστυνομικοί εκπαιδεύονται στην ανίχνευση εγκληματιών μέσω Twitter

Η παρακολούθηση των ιχνών των υπόπτων είναι μία από τις βασικές λειτουργίες του αστυνομικού σώματος. Οι ντετέκτιβ της Βρετανικής Αστυνομίας σύντομα θα αρχίσουν να παρακολουθούν σεμινάρια για την online παρακολούθηση.

Εκπρόσωπος τύπου της υπηρεσίας National Policing Improvement Agency είπε ότι η νέα ετήσια φουρνιά Βρετανών αστυνομικών που εκπαιδεύονται ως ντετέκτιβ, απαρτιζόμενη από 3500 άτομα, θα παρακολουθήσει το ανανεωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το τελευταίο περιλαμβάνει μεθόδους για την ανίχνευση εγκληματιών στο δικτυακό τόπο Twitter, αλλά και την ανακάλυψη μαρτύρων μέσω σελίδων του Facebook.

Nissan : 2.14 εκατομμύρια αυτοκίνητα προς ανάκληση


Η Nissan ανακοίνωσε παγκόσμια ανάκληση αφού βρέθηκε ότι σε 2.14 εκατομμύρια αυτοκίνητα της υπάρχει πρόβλημα με το διακόπτη της μίζας ο οποίος μπορεί να κολλήσει και να μην μπορεί έτσι ο κινητήρας να μπει σε λειτουργία.

Η ανάκληση είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ παγκοσμίως και περιλαμβάνει αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί από τον Αύγουστο του 2003 έως και τον Ιούλιο του 2006.

Εξελίξεις στην Κύπρο, πάει εκεί το Star


Μια ενδιαφέρουσα είδηση με σημασία και για τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά αλιεύσαμε στο sigmalive. Το Star πηγαίνει Κύπρο μέσα από ένα καινούργιο κανάλι.
Star Κύπρου: Το νέο κανάλι ανοικτής ζώνης!


Μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του 2011 πρόκειται να ξεκινήσει το νέο κανάλι ανοικτής ζώνης της Κύπρου. Ο λόγος για το Star Κύπρου το οποίο έρχεται στη χώρα μας μέσω του γνωστού επιχειρηματία και βουλευτή του ΔΗΣΥ Σωκράτη Χάσικου και του Star Ελλάδος.

Γυμναστική με τη Μαντόνα!



Αλυσίδα γυμναστηρίων σκοπεύει να ανοίξει η Μαντόνα σε όλο τον κόσμο, τα οποία πρόκειται να γίνουν γνωστά με την ονομασία «Χαρντ Κάντι Φίτνες», που είναι εμπνευσμένη από το ενδέκατο άλμπουμ της «Χαρντ Κάντι».
 Τα εγκαίνια του πρώτου γυμναστηρίου θα γίνουν στην Πόλη του Μεξικού στις 29 Νοεμβρίου.

Βικτόρια Χίσλοπ : Επιμένει ελληνικά…


Η χώρα μας θα είναι και πάλι το «σκηνικό» στο τρίτο κατά σειρά βιβλίο της Βικτόρια Χισλοπ

Περισσότεροι από 300.000 Έλληνες αγόρασαν το βιβλίο της. Σχεδόν η μισή Ελλάδα είδε τη μεταφορά του μυθιστορήματος της στη μικρή οθόνη από το Mega.

Η Βικτόρια Χίσλοπ δεν είναι Ελληνίδα. Όμως αυτή τη στιγμή είναι, ίσως, από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της χώρας μας. Βέβαια, όταν βρισκόταν στην Κρήτη πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και έγραφε «Το νησί», ουδείς ήξερε ποια είναι.

Ο Mozilla Firefox είναι ο πιο γρήγορος browser


Ένα γράφημα έδωσαν στη δημοσιότητα οι μηχανικοί της Mozilla, το οποίο φέρεται να αποτυπώνει επιδόσεις που κατέγραψαν οι JavaScript engines του Firefox, του Chrome και του Safari.

Σύμφωνα με τη Mozilla, η νέα επέκταση JaegerMonkey αυξάνει σημαντικά την ταχύτητα της μηχανής SpiderMonkey, η οποία χρησιμοποιείται στον Firefox.
Το αποτέλεσμα είναι να ξεπερνά σε ταχύτητα τις μηχανές V8 και Nitro των Chrome και Safari, αντίστοιχα.
Ωστόσο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι πρόκειται για μετρήσεις της ίδιας της Mozilla στο SunSpider benchmark.

Πουλήθηκε η «θρυλική» Aston Martin DB5 του James Bond


Σε δημοπρασία στο Λονδίνο πουλήθηκε η θρυλική Aston Martin DB5 του James Bond, έναντι του ποσού των €3.352.000.

Σε απεργίες κατεβαίνουν οι δημοσιογράφοι του BBC


Σε δύο 48ωρες απεργίες κατεβαίνουν μέσα στον Νοέμβριο οι δημοσιογράφοι του BBC διαμαρτυρόμενοι για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στις συντάξεις τους στο πλαίσιο των σκληρών μέτρων λιτότητας που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση Κάμερον.

Η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων (NUJ), το δεύτερο μεγαλύτερο συνδικάτο των εργαζομένων στην επιχείρηση, ανακοίνωσε πως οι δημοσιογράφοι του BBC θα κατέβουν σε απεργία στις 5 και 6 Νοεμβρίου και στις 15 και 16 του ίδιου μήνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κυβερνητικά σχέδια περικοπής των συντάξεών τους με πρόσχημα τον περιορισμό των δημόσιων ελλειμμάτων.

Η μάχη του Μαραθώνα στο logo της Google


Τιμή στην μάχη που έσωσε την Ευρώπη από τους Πέρσες
 
Με αφορμή τον Μαραθώνιο η Google αφιερώνει το λογότυπό της στη μάχη του Μαραθώνα υπενθυμίζοντας πως η αναμέτρηση των Αθηναίων και των Πλαταιών εναντίων της κραταιάς αυτοκρατορίας των Αχαιμενιδών, έσωσε ολόκληρη την Ευρώπη από τις ορδές των Βαρβάρων.

Το άξιζε? Βεβαίως !!!!

 
Πρωτιά για τη χτεσινή prime time του Αντ1, που κατάφερε - έστω και οριακά - να κερδίσει με ποσοστό 27% (21.00-24.00), την ίδια ώρα που το mega σημείωνε 25% περίπου.
 

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Αυριανά Πρωτοσέλιδα 31/10/2010

Αυριανά Πρωτοσέλιδα 31/10/2010

Αυριανά Πρωτοσέλιδα 31/10/2010

Διαδικτυακή εναντίον συνδρομητικής TV

Παρά την κρυφή επιθυμία των Αμερικανών για απεμπλοκή από το υψηλό κόστος συνδρομής της καλωδιακής τηλεόρασης και της αντικατάστασης της από την Internet TV, η πραγματικότητα αποδεικνύεται περισσότερο περίπλοκη.
Οι τηλεοπτικές συνήθειες των Αμερικανών, και όχι μόνο, αλλάζουν

ΕΣΡ: Πρόστιμα, συστάσεις και έλεγχος για το Contra Channel

Με πρόστιμα συνολικού ύψους 123.000 ευρώ «φιλοδώρησε» χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τρία κανάλια και δύο ραδιόφωνα, ενώ ακόμη δεν έχει καταλήξει σε απόφαση για τη μεταβίβαση και την αλλαγή του χαρακτήρα του Contra TV (πρώην Τηλεφώς).

Την... τιμητική του  είχε το Alter στο οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ για την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» (19/4/10) κατά την οποία μεταδόθηκε τηλεφωνική συνομιλία του Μ. Τριανταφυλλόπουλου με τον Χριστόδουλο Ξηρό. Η ολομέλεια του ΕΣΡ εξέτασε την υπόθεση έπειτα από καταγγελίες πολιτών και αποφάσισε ότι υπήρξε

Επίθεση Κωστόπουλου στο "Νησί"

Το γεγονός ότι η σύζυγός του παίζει την ίδια ώρα σημειώνοντας μηδενικά νούμερα τηλεθέασης, με το "Next Top Model" φαίνεται να μην απασχολεί καθόλου τον Πέτρο Κωστόπουλο!

Οπως περιγράφει στο editorial του περιοδικού Nitro που κυκλοφορεί, την ώρα που η σειρά "Το Νησί" σαρώνει στους πίνακες της AGB,ο ίδιος δεν βρίσκει κανένα λόγο να το παρακολουθήσει!
"Να κρίνεται η κοινωνική σου ευαισθησία από το αν βλέπεις ή όχι το Νησί. Έλεος! Γιατί να δω το Νησί; Είδα λιγάκι και κατάλαβα ότι είναι πολύ καλά γυρισμένο για τηλεόραση, ότι θυμίζει έντονα κινηματογράφο, στηρίζεται σε ένα υπέροχο βιβλίο, στο Νησί της Βικτόρια Χίσλοπ, και, από το λίγο που είδα, οι ηθοποιοί παίζουν πάρα πολύ καλά. Γιατί όμως να το δω; Για να καλυτερέψω την ποιότητά μου σαν άνθρωπος, κάτι σαν πανεπιστημιακό σεμινάριο ή σαν αποστολή στη Ρουάντα με την Αντζελίνα; Εκεί πάω πάντως. Εύκολα."

Και για να μην παρεξηγηθεί όπως λέει, προσθέτει:

Yahoo! : Παρουσίασε το νέο email


Η Yahoo! παρουσίασε  την ανανεωμένη έκδοση της υπηρεσίας email την Τρίτη, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να ενσωματώσει νέα χαρακτηριστικά δημοφιλών τάσεων όπως το social networking.

Μία beta έκδοση του Yahoo!Mail έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα, ενώ διαθέτει πολλές δυνατότητες που επιτρέπουν την ευκολότερη λήψη και αποστολή updates στο Facebook ή μηνυμάτων στο Twitter, απευθείας από το inbox.

Κινητό σε ασπρόμαυρη ταινία του 1928;


Φυσικά και δεν υπήρχαν κινητά το 1928, όμως σε αυτό το απόσπασμα από ταινία του αγαπημένου ηθοποιού Charlie Chaplin εμφανίζεται μια γυναίκα να περπατάει στο δρόμο κρατώντας… κάτι στο κεφάλι της.
Είναι

Κοριοί σε e-mail στελεχών της ΔΕΠΑ

Κατασκόπευαν με ηλεκτρονικούς κοριούς το εταιρικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στελεχών της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ Α.Ε.). Για τον εντοπισμό των δραστών της παραβίασης της ασφαλείας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των στελεχών της ΔΕΠΑ έχει ήδη

Το αμερικανικό όνειρο του Μr Τod΄s


Ο Ντιέγκο Ντέλα Βάλε έγινε ο μεγαλομέτοχος των Saks

Φουντώνει η μάχη μεταξύ των εταιρειών που πουλάνε πανάκριβα είδη πολυτελείας καθώς προσπαθούν να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά και τη «λάμψη» τους στα μάτια των καταναλωτών. Τον χορό των εξαγορών άνοιξε πριν από λίγες ημέρες ο ιθύνων νους της ιταλικής εταιρείας παπουτσιών Τod΄s, ο Ντιέγκο Ντέλα Βάλε, που έγινε ο βασικός μέτοχος της αμερικανικής αλυσίδας πώλησης ειδών πολυτελείας Saks. Αμέσως μετά ανακοίνωσε την επέκτασή του με 25 καταστήματα στην Κίνα. Λίγες ημέρες μετά, ο επικεφαλής της LVΜΗ, της εταιρείας που ελέγχει μεταξύ των άλλων τη Louis Vuitton, την Ντομ Περινιόν και την Τag Ηeuer, ο Μπερνάρ Αρνό, εξαγόρασε ποσοστό της Ηermes Ιnternational. Τα ντιλ στα είδη πολυτελείας φαίνεται ότι μόλις άρχισαν και η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα με «παίκτες» πασίγνωστα και πανάκριβα ονόματα.

Μέγα ντιλ από την Τod΄s


«Αξιοπρέπεια», «Καθήκον», «Διασκέδαση». Τα αρχικά γράμματα αυτών των τριών λέξεων (DDD, από το Dignita, Dovere, Divertimento στα ιταλικά) είναι χαραγμένα σε ειδική πλάκα στο Φάλκον, το ιδιωτικό τζετ του Ντιέγκο Ντέλα Βάλε, του ιδιοκτήτη της ιταλικής εταιρείας παπουτσιών Τod΄s, αντικατοπτρίζοντας τη φιλοσοφία του. Η εταιρεία του είναι γνωστή για τα ομώνυμα παπούτσια που κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ιταλία και κοστίζουν πάνω από 300 ευρώ το ζευγάρι και γνώρισε τεράστια επιτυχία όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική όπου- όπως και στην Κίνα - πραγματοποιεί τώρα μεγάλη επέκταση.

Χρήσιμες στρατηγικές για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις


Οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη σύγχρονη τεχνολογία, ώστε να μειώσουν τα έξοδά τους, να βρίσκονται ένα βήμα
μπροστά από τον ανταγωνισμό και να διατηρήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του σε προσιτές τιμές.
Ακολουθούν 10 από τις καλύτερες στρατηγικές που χρησιμοποιούν

Χρυσές μπίζνες με φροντιστήρια on-line !

Ο Τομ Χούπερ παράτησε τη δουλειά του ως σύμβουλος επενδύσεων και το έριξε στα ταξίδια. Οταν ήταν στον Παναμά παρατήρησε πως ορισμένοι αμερικανοί γονείς επέλεγαν on-line μαθήματα αντί ιδιαίτερων προκειμένου να βοηθούν τα παιδιά τους που αντιμετώπιζαν προβλήματα στο σχολείο. Γύρισε λοιπόν στη Μεγάλη Βρετανία και ίδρυσε πέρυσι την ΒrightSpark Εducation, μια πρωτοποριακή για τα δεδομένα της Ευρώπης επιχείρηση.

Αυριανά Πρωτοσέλιδα 31/10/2010

Αυριανά Πρωτοσέλιδα 31/10/2010

Σε πτώχευση η Metro-Goldwyn Mayer


Αβέβαιο το μέλλον των στούντιο του James Bond

Στην υπαγωγή της στο άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα  προχωρά η άλλοτε κραταιά βιομηχανία του Hollywood, MGM, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal. Η απόφαση εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από το Δ.Σ της εταιρίας, μετά από το ναυάγιο στην προσπάθεια συγχώνευσής της MGΜ με την Lions Gate, που προωθούσαν οι κύριοι πιστωτές της εταιρία, όπως  η JP Morgan, Anchorage Advisors και Highland Capital Management, από κοινού με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Carl Icahn.

Ο Στ. Ψυχάρης στέλνει μήνυμα στις τράπεζες

Είναι γνωστό ότι όλα τα μεγάλα συγκροτήματα ΜΜΕ υπάρχουν χάρη στον τραπεζικό δανεισμό. Είναι επίσης γνωστό ότι ο ΔΟΛ αναμένει την ανανέωση των δανείων του. Εχει μάλιστα προκαλέσει αίσθηση το γεγονός ότι οι τράπεζες προσέφεραν δάνεια σε εφημερίδες μετά το ξέσπασμα της

Βόμβα μεγατόνων από την "Bild"> Φωτογραφίζει σαν απατεώνες του ευρώ τους Σημίτη, Παπαντωνίου και Στουρνάρα!

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Bild αποκαλύπτει! Το Ευρω-ψέμα. Έτσι μας παγίδευσαν οι Έλληνες» η εφημερίδα περιγράφει στο πλαίσιο έρευνας την πορεία της Ελλάδας προς την ευρωζώνη.

Στη σελίδα που δημοσιεύεται το άρθρο ο τίτλος είναι: «Μυστικά έγγραφα: Ελλάδα. Πώς η Αθήνα πήρε με απάτες το ευρώ», ενώ στο τίζερ υπογραμμίζεται πως «η Bild έκανε έρευνες στην Αθήνα, στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες, μίλησε με εμπλεκόμενους, βρήκε απόρρητα έγγραφα: Οι Έλληνες είπαν ψέματα – και όλοι οι άλλοι τα δέχτηκαν».

Το ρεπορτάζ -που υπογράφουν δέκα δημοσιογράφοι της εφημερίδας- ξεκινά από τα μέσα της δεκαετίας του 90 και με μια στιχομυθία μεταξύ των τότε υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και της Ελλάδας Τέο Βάιγκελ και Γιάννου Παπαντωνίου σε σύνοδο του Ecofin. Το θέμα που συζητείται είναι το ντιζάιν του νέου νομίσματος, όπου ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να λέει: «Απαιτώ να αναγράφεται στα χαρτονομίσματα το ευρώ και στα ελληνικά». Και ο κ. Βάιγκελ φέρεται να του απαντά: «Δεν τίθεται καν προς συζήτηση. Δεν μπορείτε να ενταχθείτε στην ευρωζώνη και πιθανότατα δεν θα ενταχθείτε ποτέ». «Κι όμως ο Τέο Βάιγκελ επλανάτο», παρατηρεί η εφημερίδα που αρχίζει να εξιστορεί την ιστορία της ελληνικής ένταξης στην ΟΝΕ. «Απόρρητα ντοκουμέντα και νέα στοιχεία καταδεικνύουν ότι πρόκειται για την ιστορία ενός εξ αρχής στημένου παιγνιδιού», επισημαίνει η Bild. 

«Είναι η ιστορία μιας πλάνης με συνέπειες: Ότι δήθεν μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, ό,τι και να κάνει, δεν θα μπορούσε ποτέ να θέσει σε κίνδυνο το ευρώ… Κι όμως δέκα χρόνια μετά από την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, την άνοιξη του 2010, το ευρώ βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, εξαιτίας της Ελλάδας.
Πώς φτάσαμε εκεί, διερωτάται η εφημερίδα, διακρίνοντας όλα τα συστατικά ενός αστυνομικού μυθιστορήματος: Υπήρχε το κίνητρο, υπήρχε η ευκαιρία και υπήρχαν τα μέσα.

Δισεκατομμύρια έρευσαν για να σωθεί η Ελλάδα, για να σωθεί το ευρώ. Σήμερα ένας από τους καλύτερους γνώστες της ΕΕ στην κορυφή της ιεραρχίας του γερμανικού ΥΠΕΞ δηλώνει ως εκπρόσωπος πολλών πολιτικών του Βερολίνου και των Βρυξελλών: «Το μεγαλύτερο λάθος μας ήταν να εντάξουμε την Ελλάδα στο ευρώ».

Όσον αφορά την ένταξη των Ελλήνων «πρόκειται για πολιτική απόφαση», γράφουν τα εμπιστευτικά έγγραφα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που έχει στη διάθεσή της η Bild. «Πολιτική απόφαση» σημαίνει στην υπηρεσιακή διάλεκτο ότι «η ηγεσία θέλει έτσι και η σκληρή πραγματικότητα δεν μετράει».
Αυτό σημαίνει ότι ούτε για ένα λεπτό δεν χωρούσε αμφισβήτηση πώς η Ελλάδα θα πάρει το ευρώ.… Άλλοι μαγείρευαν τα στοιχεία και άλλοι επέτρεπαν να γίνεται αυτό. Σήμερα όλοι προτιμούν να σιωπούν.

«Η Ελλάδα δεν πληροί κανένα από τα κριτήρια ένταξης»

Σύμφωνα με την Bild, η ιστορία αρχίζει με ένα ξερό «όχι» στην ένταξη της Ελλάδας, το Σάββατο 2 Μαΐου 1998, οπότε οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ συνεδρίαζαν σε έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες Η Ελλάδα δεν ανήκει αρχικά

Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα προβληματικά ΜΜΕ;

Η κρίση στο χώρο του τύπου φαίνεται ότι αρχίζει σιγά σιγά και προβληματίζει την κυβέρνηση. Ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συζητήσει το θέμα με στενούς συνεργάτες του και έχει συμφωνήσει πως κάτι πρέπει να γίνει. Στην κατεύθυνση αυτή τον έχουν “προβληματίσει” συζητήσεις του με τον Τηλέμαχο Χυτήρη, το Γιάννη Ραγκούση, αλλά και το Γιώργο Πεταλωτή. Άλλωστε, οι δύο τελευταίοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα των εκδοτικών συγκροτημάτων, σε δείπνο που είχαν προ ημερών με τον εκδότη του Βήματος και των Νέων, Σταύρο Ψυχάρη, στον “Παπαδάκη” της οδού Φωκυλίδου, στο Κολωνάκι.

Διάσωση της «Εξπρές» με 7,1 εκατ. ευρώ

Με το ποσόν των 7,1 εκατ. ευρώ επιχορηγείται από το κράτος ο Όμιλος Καλοφωλιά. Η εταιρεία με την 32763/26-7-2010 απόφαση που υπέγραψε η Λούκα Κατσέλη με την ιδιότητα της υπουργού Οικονομίας, ύστερα από σχετική γνωμοδότηση, υπήχθη στις διατάξεις του Ν.3299/2004 «για την ενίσχυση επιχειρηματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης». Το συνολικό ύψος του σχεδίου είναι

Μια ώρα πίσω τα ρολόγια την Κυριακή

Μην ξεχάσετε την Κυριακή αλλάζει η ώρα και τα ρολόγια πάνε μια ώρα πίσω. Τα ξημερώματα της 31ης Οκτωβρίου λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας και στις 4.00 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω, δηλαδή στις 3.00.

Κονδύλια 10,57 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ

«Τονωτική ένεση» ύψους 10,57 εκατ. ευρώ, στην αγορά των ΜΜΕ, δίνουν τα διαφημιστικά προγράμματα του υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τα οποία εγκρίθηκαν στο μήνα Σεπτέμβριο -προφανώς εν όψει εκλογών- από τη ΓΓΕ-ΓΓΕ. Ειδικότερα από το συνολικό εγκεκριμένο κονδύλι, μόνο 20.000 ευρώ αφορούν το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ειδικότερα τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ενώ το υπόλοιπο ποσό μοιράζεται σε 45 αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης (δήμους και νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις), οι οποίες για τα προγράμματα προβολής τους αντλούν κονδύλια από το υπουργείο Εσωτερικών.

Πάει κι αυτή η Δευτέρα... Θα δείξουν συνέντευξη Σαμαρά!

Εκτάκτως στις 9 το βράδυ θα μεταδοθεί αυτή τη Δευτέρα η «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη όπου θα έχει καλεσμένο τον Αντώνη Σαμαρά στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογή του ως αρχηγός κόμματος. Μαθαίνουμε ότι η επιλογή της ώρας ήταν απαίτηση της Ρηγίλλης να προβληθεί στο prime time όπως δηλαδή και του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Σε μπελάδες το TripAdvisor από τα σχόλια που φιλοξενεί

Τα 35 εκατομμύρια σχόλια των χρηστών που υπάρχουν στοTrip Advisor, έναν από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς οδηγούς του κόσμου, είναι εντελώς αποκαλυπτικά· για προσωπικό ξενοδοχείων που συμπεριφέρεται με αγένεια, για βρώμικες τουαλέτες κτλ.
Πολλές από τις κριτικές που εμπιστεύονται οι χρήστες του Διαδικτύου από το TripAdvisor για να επιλέξουν έναν προορισμό, δεν είναι πάντα  

Έρχεται το Google Nexus 2;

Τις τελευταίες ημέρες αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι θα κυκλοφορήσει το δεύτερο Android smartphone της Google, το Nexus 2, αλλά μάλλον η Samsung κρατάει καλά τα χαρτιά της για να έχει να παρουσιάσει και κάτι στο event που έχει προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου. Η ιστοσελίδα του Android and Me αναφέρει ότι η κατασκευή θα γίνει από την Samsung και ότι θα χρησιμοποιηθεί το λειτουργικό σύστημα Android Gingerbread.
Οπότε ας αναμένουμε το event της Samsung για νεότερα...
 Πηγή:www.newsbomb.gr
Enhanced by Zemanta

Χαμός με Λυριτζή - Οικονόμου... Τα ρίξαν χοντρά στον Παπαδάκη!!

Το θρίλερ με τους δύο αγνοούμενους που εμφάνισε αρχικά ως νεκρούς ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης νωρίς το πρωί οδήγησε σε έναν άνευ προηγουμένου «πόλεμο» μεταξύ των παρουσιαστών των πρωινών εκπομπών.
Το γάντι έριξαν οι Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου, που είχαν αποφύγει να μεταδώσουν την είδηση και όταν γνωστοποιήθηκε ότι οι δύο αγνοούμενοι ζουν και βασιλεύουν, άρχισαν τις μπηχτές προς τα

Eκπομπή για την ελληνική οικονομία στη Wall Street

Η Ελληνική οικονομία στη Wall Street είναι το θέμα της εκπομπής «Ειδικές Αποστολές» που παρουσιάζει ο Φάνης Παπαθανασίου και θα μεταδοθεί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 10 το βράδυ από τη Νέα Ελληνική Τηλεόραση. Η εκπομπή παρουσιάζει το κλίμα που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία στην Γουολ Στριτ και στις άλλες διεθνείς αγορές. Ακόμα, αναφέρεται στο

ΟΤΕ: Νέο μέτωπο ανταγωνισμού το δίκτυο VDSL


Οι υποδομές επόμενης γενιάς, και πιο συγκεκριμένα το δίκτυο VDSL που αποτελεί τη διάδοχο κατάσταση των υπαρχόντων συνδέσεων ADSL, δείχνουν να είναι το νέο μέτωπο που ετοιμάζεται να ανοίξει μεταξύ του ΟΤΕ και των ανταγωνιστών του.

Το αίτημα του ΟΤΕ περί μη ρύθμισης των υποδομών VDSL που έχει ξεκινήσει να δημιουργεί φαίνεται να προκαλεί αντιδράσεις εκ μέρους των ανταγωνιστών του, ενώ δεν φαίνεται να υποστηρίζεται ούτε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Eurobank: Στο στόχαστρο της Intesa Sanpaolo και της BNP Paribas η θυγατρική της στην Πολωνία


Η ιταλική Intesa Sanpaolo, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, και η γαλλική BNP Paribas περιλαμβάνονται στους υποψήφιους αγοραστές της πολωνικής Polbank, θυγατρικής της Eurobank στην Πολωνία.

Αυτό αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα Il Messangero χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει τις πηγές της.


Επισημαίνεται ότι προ ημερών, και η αυστριακή η Raiffeisen Bank International, εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την Polbank, σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας "Wirtschaftsblatt", το οποίο επικαλείται δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της αυστριακής τράπεζας, κ. Herbert Stepic.

Εξελίξεις στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ


Ραντεβού στα δικαστήρια τη Δευτέρα (από το Blog των εργαζομένων) Σουρεαλιστικές σκηνές εξακολουθούν να εξελίσσονται στη Φειδίου, όπου σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι προσήλθαν κανονικά στην εφημερίδα, αναμένοντας (ματαίως προς το παρόν...) έγγραφη ενημέρωση από το διευθύνοντα σύμβουλο της “Απογευματινή ΑΕ”, κ.Κώστα Σαραντόπουλο, ως προς το εάν η “Α” θα τυπωθεί τις επόμενες ημέρες, μετά την εντολή του να κλείσει το απόγευμα της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου η ηλεκτρονική πύλη προς το πιεστήριο.

Youtube: 1 δισ. συνδρομές σε κανάλια


Άλλη μία επιτυχία σημείωσε το Youtube, αφού κατάφερε να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο στις συνδρομές μελών σε διάφορα κανάλια.

Το «Subscribe» έκανε την εμφάνιση του το 2006 προκειμένου να διευκολύνει τους χρήστες στο να παρακολουθήσουν την ροή των αγαπημένων τους καναλιών.
Παράλληλα και τα «Promoted Videos» έχουν ξεπεράσει το μισό δισεκατομμύριο σε views.

Αpple: 4η κατασκευάστρια κινητών


Χάρη στη τεράστια επιτυχία του iPhone, η Apple κατάφερε για πρώτη φορά να συμπεριληφθεί μέσα στη πεντάδα των μεγαλύτερων κατασκευαστών στη κινητή τηλεφωνία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρία μετρήσεων IDC και τα αποτελέσματα τοποθετούν την Apple στη τέταρτη θέση, ξεπερνώντας την RIM, ενώ την θέση της από την πεντάδα έχασε η Sony Ericsson.

Έτσι στη τελευταία θέση συναντάμε την Research In Motion, με πωλήσεις που αγγίζουν τα 12.4 εκατομμύρια και μερίδιο αγοράς 3.5%.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Η «hot» διαφήμιση της Christina Aguilera! (Video)


Υποτίθεται πως γίνεται στα πλαίσια προώθησης για το νέο της άρωμα, Royal Desire. Ωστόσο, η εν λόγω διαφήμιση πλησιάζει περισσότερο μια χαμηλού προϋπολογισμού ταινία ερωτικού περιεχομένου, καθώς η νεαρή ποπ σταρ επιδεικνύει τις καμπύλες της.

Παρουσιάζοντας το χυμώδες ντεκολτέ της και φορώντας ένα αποκαλυπτικό φόρεμα, ενώ κάθεται σε μια πολυθρόνα βάζοντας το άρωμα, η διαφήμιση της Christina ίσως είναι λίγο παραπάνω τολμηρή από όσο θα έπρεπε για τους νεαρούς θαυμαστές της.

Ο Indiana Jones σε 3D


Τρεις διαστάσεις φαίνεται ότι θα πάρει ο θρυλικός Ιντιάνα Τζόουνς, καθώς ο Τζορτζ Λούκας αποφάσισε να “φρεσκάρει” την ταινία.

Μέχρι στιγμής η είδηση κυκλοφορεί από blog σε blog, τα οποία λένε ότι η εταιρεία Lucasfilm θα ανακοινώσει τον επόμενο μήνα την επανέκδοση των περιπετειών του αρχαιολόγου σε 3D.

Μαρόκο: Εξόρισαν το Αλ Τζαζίρα


''Οι μαροκινές αρχές ανέστειλαν τις δραστηριότητες του γραφείου του τηλεοπτικού δικτύου αλ Τζαζίρα στο Ραμπάτ και αποφάσισαν την ανάκληση των διαπιστεύσεων του προσωπικού του σταθμού'', ανακοίνωσε σήμερα (29/10), το υπουργείο Επικοινωνιών της χώρας.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι αυτή η αναστολή "πραγματοποιείται εξαιτίας των πολλαπλών παραβιάσεων των κανόνων της σοβαρής και υπεύθυνης δημοσιογραφίας".

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...