Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

5 υπηρεσίες του Facebook που πρέπει να γνωρίζετε!

Στις μέρες μας το Facebook καθιερώθηκε ως το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο, το οποίο προσφέρει την δυνατότητα ενημέρωσης για τα πιο πρόσφατα νέα στον κόσμο, αλλά και για τις νέες τάσεις και συνήθειες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Παρά την πρόσφατη αναβάθμισή τους οι υπηρεσίες του Facebook δεν αποτελούν τον ιδανικότερο τρόπο, για να είναι κανείς πλήρως ενημερωμένος με τις νεότερες εξελίξεις στον κόσμο. Ωστόσο το Facebook παρέχει συγκεκριμένες υπηρεσίες, που δίνουν την δυνατότητα στον καθένα να έχει πρόσβαση στη πλούσια βάση των δημοσιοποιημένων πληροφοριών, που διαθέτει ο συγκεκριμένος κοινωνικός ιστοχώρος, αλλά και να μάθει για το τι θεωρείται μοντέρνο στο site, μ’ένα τρόπο παρόμοιο μ’αυτόν που προσφέρει το Twitter.

Ενώ είναι γνωστό το γεγονός ότι οι δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης, Google και Bing, μπορούν να εξυπηρετήσουν ανάγκες «κοινωνικής αναζήτησης», παρακάτω αναφέρουμε 5 εύχρηστες υπηρεσίες, μέσω των οποίων είναι εύκολο να γίνουν γνωστές οι απόψεις των ανθρώπων

Η Sony ξεκινά μάχη κατά του PS Jailbreak

Πριν από λίγες  ημέρες, ένας Αυστραλός ανακοίνωσε ότι κατάφερε να "σπάσει" το PlayStation 3, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για αντιγραμμένα παιχνίδια στην κονσόλα της Sony. Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ιδιαίτερα απλή στην υλοποίηση και εφαρμογή της και όπως είναι λογικό τράβηξε την προσοχή πολλών κατόχων PlayStation 3. Παράλληλα, όμως, προκάλεσε και την αντίδραση της Sony. 
Το "σπάσιμο" του PS3 γίνεται με ένα USB dongle, το οποίο εδώ και λίγες ημέρες πωλείται στην Αυστραλία έναντι 170 δολαρίων. Όπως είναι λογικό, η κυκλοφορία του εν λόγω προϊόντος δεν ενθουσίασε τη Sony, η οποία κινήθηκε

Forthnet:Αποτελέσματα Β τριμήνου

Θετικά  καταγράφονται τα οικονομικά στοιχεία της Forthnet για το δεύτερο τρίμηνο  του 2010, όπως αυτά παρουσιάζονται στο σχετικό δελτίο τύπου που απέστειλε η εταιρία στο Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 102 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 10,6%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Από τα έσοδα τα περίπου 48 εκατ. ευρώ προέρχονται από τη συνδρομητική τηλεόραση και τα υπόλοιπα 54 από την τηλεφωνία.

Το προσαρμοσμένο EBITDA διαμορφώθηκε στα 17,6 εκατ. ευρώ από 18,7 εκατ. ευρώ το 2009, ενώ το περιθώριο EBITDA του Ομίλου ήταν 17,2% για το 2ο τρίμηνο του 2010, έναντι 20,29 το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010.

Σε ότι αφορά την πελατειακή βάση το δεύτερο τρίμηνο του 2010 οι νέοι συνδρομητές ανήλθαν σε

Αυξάνονται οι Συνδρομητές της Nova

Στις 30 Ιουνίου 2010, οι ψηφιακοί συνδρομητές  της Nova έφτασαν τους 308.283. Οι συνδρομητές αναλογικής πλατφόρμας και οι συνδρομητές της ψηφιακής πλατφόρμας της Κύπρου μειώθηκαν.Σαν αποτέλεσμα, στο τέλος του 2ου τριμήνου του 2010 οι συνολικοί συνδρομητές ήταν 341.615,σημειώνοντας αύξηση 20,1 χιλ. σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Συνδρομητές Nova30/6/2010 30/6/2009Διαφορά 
Κύπρος10.47912.581-2.102
Ελλάδα (Αναλογική πλατφόρμα) 22.85330.765-7.912
Ελλάδα (Ψηφιακή πλατφόρμα)308.283278.15330.130
Σύνολο Nova341.615321.49920.116

Παρά την αύξηση της πελατειακής βάσης τα έσοδα  του 2ου τρίμηνου του 2010 ήταν παρόμοια με αυτά του 2009, κυρίως λόγω προσφορών  στους νέους πελάτες στις εκπτώσεις  των συνδυασμένων υπηρεσιών. Ταυτόχρονα, εξαιτίας του αυξημένου κόστους του περιεχομένου, το περιθώριο EBITDA μειώθηκε.
(σε E)2ο  Τρίμηνο 20102ο  Τρίμηνο 2009Διαφορά (%)
Έσοδα47.979.00048.500.000-1,1%
Δημοσιευμένο EBITDA 9.875.00013.510.000-26,9%
Περιθώριο EBITDA20,58%27,86%-7,3pp

Digea: Πρόβλημα με τη συχνότητα 54

Πρόβλημα με την έναρξη μετάδοσης  σήματος των δύο νέων ψηφιακών μπουκέτων καναλιών από την Digea. Στη θέση 54 από την οποία θα μεταδοθεί το σήμα των MAD, MTV, Sport TVκαι 0-6, εκπέμπει από την Αίγινα το αναλογικό novasports, το οποίο πρέπει να μετακινηθεί στη θέση 50 (Βουλή TV) ή στη συχνότητα 36. Παρόν

Εφημερίδα από το μέλλον


Με ειδικά γυαλιά απόλαυσαν την Bild, οι αναγνώστες της, καθώς η εφημερίδα δοκίμασε την έκδοση σε μορφή 3D στο χαρτί και στο διαδίκτυο. Το ίδιο είχαν επιχειρήσει νωρίτερα φέτος άλλες τρεις εφημερίδες.

Η γερμανική εφημερίδα "Bild" (αντίστοιχου ύφους και περιεχομένου με την "Sun"), προσέφερε το περιεχόμενό της και σε 3D μορφή!

Οι φωτογραφίες είναι 3D και οι αναγνώστες μπορούν να απολαμβάνουν το περιεχόμενο, με ειδικά γυαλιά. Ωστόσο τα κείμενα της εφημερίδας, που πουλάει καθημερινά περίπου 3,8 εκατομμύρια φύλλα, διατήρησαν τη μορφή τους.

Περισσότερες εφαρμογές, μπορούν να βρουν οι αναγνώστες στην ιστοσελίδα της Bild, καθώς βίντεο κλιπ, παιχνίδια και ταινίες, υπάρχουν επίσης σε μορφή 3D.

Η Bild δεν είναι η πρώτη εφημερίδα που χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνική. Νωρίτερα φέτος, η Βελγική "La Derniere Heure", η "Τhe Bangkok Post" στην Ταϊλάνδη, αλλά και η "Sun" είχαν προσφέρει μέρος του περιεχομένου τους σε 3D.

Πηγη : news247.gr

O ιδρυτής της Microsoft μηνύει την Apple και την Google

REDMOND, WA - JULY 29:  A sign displays the Mi...Image by Getty Images via @daylife
O συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen, έχει προχωρήσει σε μήνυση κατά πολλών από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας για παραβίαση τεσσάρων πατεντών σχετικά με τεχνολογίες στο διαδίκτυο και που ανήκουν στην εταιρεία του, Interval Licensing.

Η μήνυση αφορά κολοσσούς της Silicon Valley ;opvw oi Apple, AOL, Ebay, Facebook, Netflix, Office Depot, OfficeMax, Staples, Yahoo και την Google.

Από την πλευρά τους οι Facebook, Google και Ebay δηλώνουν πως πρόκειται να αντιμετωπίσουν τις μηνύσεις δικαστικά ενώ οι Apple, AOL, Office Depot, Netflix και OfficeMax δεν επιθυμούν να σχολιάσουν.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε πως αυτή η ένταση μεταξύ κάποιων από τις πιό πρωτοποριακές εταιρείες της Αμερικής αντικατοπτρίζει την ατυχή τάση των ανθρώπων να προσπαθούν να ανταγωνιστούν στα δικαστήρια αντί για την αγορά.

Ο Paul Allen ίδρυσε μαζί με τον Bill Gates την Microsoft το 1975 αλλά αποσύρθηκε το 1983 από την ενεργή δράση λόγω της ασθένειάς του από καρκίνο.

στις αρχές τις δεκαετίας του 1990 ίδρυσε την Interval Licensing σκοπό είχε την ανάπτυξη τεχνολογιών για το διαδίκτυο.Η ίδια η εταιρεία δεν έχει κάποια παραγωγή αλλά σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας πρέπει να προστατέψει τα δικαιώματά της από πατέντες που έχει λάβει.

Δείτε μια φωτογραφία από την εποχή που μαζί με τον Bill Gates έκανε τα πρώτα του βήματα:
Enhanced by Zemanta

ΠολυΦορτιστής–Ταξιδευτής από την LG

Η LG Electronics, σε συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, προχωράει σε μια πρωτοβουλία προκειμένου να απλοποιήσει τη ζωή του επιβατικού κοινού. Έτσι τοποθετεί ειδικούς ταχυφορτιστές κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών σε επιλεγμένους χώρους του αεροδρομίου.

Με αυτόν τον τρόπο οι επιβάτες και οι πολυάσχολοι ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται σε επαφή με τους φίλους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, χωρίς το άγχος για την αυτονομία της συσκευής τους.

Οι ειδικοί ταχυφορτιστές της LG διαθέτουν υποδοχές για 18 διαφορετικούς τύπους κινητών τηλεφώνων, ενώ υπάρχουν και επιπλέον παροχές ρεύματος για τη φόρτιση συσκευών όπως laptop, PDA’s κ.λπ. Επιπλέον έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία με εύκολη πρόσβαση, στους χώρους των αναχωρήσεων και των αφίξεων.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, που κυμαίνεται από 3 έως 15 λεπτά, το επιβατικό κοινό και οι επισκέπτες μπορούν να φορτίσουν δωρεάν τις συσκευές τους, διασφαλίζοντας ότι θα είναι σε διαρκή επικοινωνία με όποιον χρειαστεί κατά την αναμονή τους ή την άφιξή τους στο αεροδρόμιο.

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Οι Cisco και Google ενδιαφέρονται για το Skype

Image representing Cisco Systems as depicted i...Image via CrunchBase
Το Skype, η βασισμένη στο Web υπηρεσία τηλεφωνίας, ελκύει όλο και περισσότερους αγοραστές. Ανάμεσα στους νέους μνηστήρες της υπηρεσίας συμπεριλαμβάνεται και η Cisco.

Όπως αναφέρει το τεχνολογικό blog TechCrunch επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές, η Cisco ενδιαφέρεται να αγοράσει την Skype πριν η τελευταία ολοκληρώσει την είσοδο της στο χρηματιστήριο.

Αλλά και η Google ενδιαφέρεται εδώ και καιρό για το Skype, που διαθέτει 23 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως. Το τι θα γίνει τελικά με αυτή την υπόθεση θα το μάθουμε στο κοντινό μέλλον.

Enhanced by Zemanta

Μετατρέποντας τα παπούτσια της Nike σε controller του Wii

H Nike συγκέντρωσε πρόσφατα 78 καλλιτέχνες και τους ζήτησε να επέμβουν στα αθλητικά της παπούτσια ώστε να τα βελτιώσουν όσο μπορούν. Ο Nick Marsh, ένας από τους συμμετέχοντες ,πήρε ένα ζευγάρι Air Max και τα γέμισε με ένα Wii Balance Board μετατρέποντας τα σε ένα είδος controller για το Wii.

Οι αισθητήρες του Balance Board εγκαταστάθηκαν στις σόλες του παπουτσιών. Ο παίκτης απλά

Παράταση εξήντα ημερών έδωσε η Ινδία στην κατασκευάστρια των Blackberry.

Photo of my new BlackBerry Bold 9700 smartphoneImage via Wikipedia
Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα ότι παρέτεινε κατά 60 ημέρες το τελεσίγραφο που εκπνέει αύριο και το οποίο έχει δώσει στην... καναδέζικη κατασκευάστρια εταιρεία Blackberry, Research In Motion (RIM), αναφέροντας ότι σημειώθηκε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που αφορούν την πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα δεδομένα του τηλεφώνου.

Αυτή η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε μετά από συνάντηση στο Νέο Δελχί μεταξύ του υφυπουργού Εσωτερικών, Γκοπάλ Πιλάι, αξιωματούχων της RIM, αξιωματούχων του υπουργείου Τηλεπικοινωνιών και πρακτόρων των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η Ινδία είχε προειδοποιήσει την Research in Motion ότι οι υπηρεσίες της άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων και e-mails θα σταματήσουν να λειτουργούν στις 31 Αυγούστου και μέχρι οι ινδικές μυστικές υπηρεσίες να έχουν πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα μηνύματα που αποστέλλονται από το Blackberry.

Enhanced by Zemanta

Μαλέλης: «Τα hot πρόσωπα θα τα παίρνει η Τατιάνα»

Σε έκτακτο meeting κάλεσε ο Σταμάτης Μαλέλης τις τρεις παρουσιάστριες του καναλιού Τατιάνα Στεφανίδου, Χριστίνα Λαμπίρη και Ελεονώρα Μελέτη (η σειρά των ονομάτων είναι τυχαία) καθώς τέθηκε θέμα προτεραιότητας όσον αφορά τα «καυτά πρόσωπα της επικαιρότητας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, αφορμή για το μαλλιοτράβηγμα ήταν η διεκδίκηση της Μαριέττας Χρουσαλά-Πατίτσα ως πρώτης καλεσμένης και από τις τρεις εκπομπές. Λέγεται, πως η Τατιάνα Στεφανίδου ήταν αυτή που κατάφερε να εντοπίσει την Μαριέττα και να την κλείσει για αποκλειστική συνέντευξη, γεγονός που δεν κατάφεραν να μεταβολίσουν οι άλλες κυρίες με αποτέλεσμα να αρχίσει το παρατράγουδο.

Κάπου εκεί ο Σταμάτης Μαλέλης συναντήθηκε με τις παρουσιάστριες για να τους ανακοινώσει τα αναμενόμενα: η Τατιάνα Στεφανίδου θα είναι εκείνη που θα έχει

Facebook: Το νέο «περίπτερο» για τα περιοδικά (;)

SAN FRANCISCO - JANUARY 27:  (EDITORS NOTE: Re...Image by Getty Images via @daylife
Eμφανίστηκε στα καταστήματα τηςApple η λειτουργία Vanity Fair for the iPad. Έτσι, ο κάθε χρήστης του iPad μπορεί πλέον, πληρώνοντας μηνιαία συνδρομή ισότιμη με την αξία του έντυπου μηνιαίου περιοδικού, να διαβάζει το Vanity Fair μέσω του ολοκαίνουργιου media gadget της Apple. Μελλοντικές ηλεκτρονικές εκδόσεις του περιοδικού προβλέπεται, πάντως, να πωλούνται φθηνότερα.
Σύντομα, τόσο το Vanity Fair όσο και άλλα μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικά, προβλέπεται να είναι διαθέσιμα απευθείας μέσω των newsfeeds του Facebook.
Η Synapse, μία μεσολαβήτρια εταιρία που αναλαμβάνει την προώθηση των συνδρομών για κορυφαίους εκδοτικούς οίκους περιοδικών, όπως οι Condé Nast, Hachette Filipacchi και Hearst, συνεργάζεται με την Alvenda, μία εταιρία που ειδικεύεται στις εφαρμογές αγορών μέσω Facebook, προκειμένου να βοηθήσει τους εκδότες να πωλούν συνδρομές απευθείας στις σελίδες του Facebook, αλλά και μέσω των newsfeeds που στέλνει τακτικά το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο. Οι πρώτες συνδρομές για περιοδικά μέσω Facebook προβλέπεται να εμφανιστούν τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο.
Το περιοδικό Adage αναφέρει ότι τα εργαλεία που θα συνοδεύουν την εν λόγω εφαρμογή θα επιτρέπουν στους χρήστες να μοιράζονται άρθρα με φίλους, τα οποία θα μπορούν έπειτα να επεκταθούν σε δυναμικά pop-ups μέσω των newsfeed που λαμβάνει ο κάθε χρήστης του Facebook, γεμάτα διαφημίσεις και οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να γίνει συνδρομητής στο εκάστοτε περιοδικό.
«Οι καταναλωτές δεν θέλουν να φύγουν από εκεί που βρίσκονται στο διαδίκτυο, όπου κι αν είναι αυτό», λέει η Alix Hart, υπεύθυνη marketing της Synapse, στο AdAge. «Το Facebook είναι ένα μέρος στο οποίο, νομίζουμε, τον επόμενο χρόνο θα υπάρξουν όλο και περισσότερες ευκαιρίες προβολής των περιοδικών, με τρόπο οικείο προς τους καταναλωτές, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς έχουν αρχίσει να μοιράζονται μεταξύ τους ύλη από διάφορα online περιοδικά πιο έντονα από ποτέ».
Αξιοσημείωτο είναι ότι το Facebook δεν θα διεκδικήσει μέρος των εσόδων τα οποία θα παραχθούν από αυτήν την εφαρμογή. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο, είναι το πόσες πληροφορίες θα αποκαλύπτει το Facebook στους εκδότες –ένα θέμα το οποίο εταιρίες όπως η Condé Nast αντιμετώπισαν με την Apple, η οποία δεν αποκαλύπτει στοιχεία –ονόματα και διευθύνσεις- όσων αγόρασαν τις εφαρμογές της συνδρομής για το iPhone ή το iPad τους. Παραμένει, επίσης, άγνωστο το πώς θα ενσωματωθεί το Facebook στην ψηφιακή αγορά περιοδικών, την οποία ανακοίνωσαν ορισμένοι εκδότες τον περασμένο Δεκέμβρη.
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία έξυπνη κίνηση του περιοδικού τύπου, η οποία προβλέπεται να έχει μεγαλύτερη επιτυχία από τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των περιοδικών για το iPad. Θα έχει, μάλιστα, ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσουν, σε αυτές τις εξελίξεις, εκδότες παραδοσιακών έντυπων μέσων, π.χ. εφημερίδων και βιβλίων.
Πηγή: in2life.gr
Enhanced by Zemanta

Diaspora: Nέος ανταγωνιστής για το Facebook

LONDON, ENGLAND - MARCH 25: In this photo illu...Image by Getty Images via @daylife
Αμερικανοί φοιτητές δημιούργησαν μία υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που είναι ανταγωνιστική του Facebook…
Η υπηρεσία θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 15 Σεπτεμβρίου με το όνομα Diaspora, και ο κάθε χρήστης θα έχει την δυνατότητα να ελέγχει πλήρως τις πληροφορίες που δημοσιοποιεί ενώ θα μπορεί να διαχωρίζει τι θέλει να ξέρουν οι φίλοι και τι θέλει να βλέπουν οι συνάδελφοί του, όπως δήλωσε ο Μαξ Σάλζμπεργκ, που είναι ιδρυτικό στέλεχος του Diaspora.
Όσο αναφορά τα έξοδα κατασκευής του Diaspora, οι ιδρυτές τόλμησαν και έβγαλαν «δίσκο» στο διαδίκτυο, ζητώντας την βοήθεια των χρηστών και τελικά δεν βγήκαν χαμένοι, αφού μάζεψαν

Έλληνας μαθητής βγήκε δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Microsoft

Image representing Microsoft as depicted in Cr...Image via CrunchBase

…Μπράβο Παναγιώτη.

O Παναγιώτης Γιαννόπουλος από τη Θεσσαλονίκη κέρδισε εκατοντάδες φοιτητές από 40 χώρες του κόσμου!
Μια ακόμη διάκριση της νέας γενιάς! Ο 16χρονος μαθητής της Ά Λυκείου, Παναγιώτης Γιαννόπουλος πήρε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πιστοποίησης της Microsoft που έγινε στη…
Γιούτα στα τέλη Αυγούστου.
Ο μαθητής κατέφερε να συγκεντρώσει την δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία σε αυτό τον παγκόσμιο διαγωνισμό στο οποίο οι συμμετέχοντες εξετάστηκαν στη χρήση προγραμμάτων Excel και Word .
Ο Θεσσαλονικιός μαθητής – προέρχεται από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο – διακρίθηκε στην κατηγορία
Microsoft Office Word 2003, ενώ είχε καταλάβει την πρώτη θέση στον πανελλήνιο τελικό του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος τον περασμένο Μάιο.
Enhanced by Zemanta

Eλληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Ένα νέο μουσείο με εκθέματα από τον κόσμο της πληροφορικής βρίσκεται στα σκαριά και έρχεται να μας γνωρίσει την ιστορία τον υπολογιστών, την εξέλιξή τους και να μας αποδείξει πως το μέλλον ανήκει στην ψηφιακή τεχνολογία.
Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην τεχνολογική ιστορία, διαπιστώνουμε πως στην πληροφορική η ραγδαία διάδοση των υπολογιστών οδήγησε και οδηγεί τους κατασκευαστές να εξελίσσουν συνεχώς τα προϊόντα τους και να παρουσιάζουν πολύ συχνά νέες συσκευές. Το γεγονός αυτό θέτει πολύ γρήγορα τις συσκευές στο χρονοντούλαπο της ιστορίας της πληροφορικής και μας επιτρέπει να θεωρούμε μουσειακό είδος αντικείμενα που παροπλίζονται πολύ γρήγορα εξαιτίας της ταχύτατης ανάπτυξής της.
Όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις γέννησαν την ιδέα για να συγκεντρώσουμε σε έναν χώρο το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της τεχνολογίας στο οποίο θα εκτίθενται συσκευές και προγράμματα από τον κόσμο της πληροφορικής και την εξέλιξή τους μέσα στις τελευταίες δεκαετίες. Αυτόν τον χώρο διαχειρίζεται μια ομάδα από άτομα

Βιντεοπαιχνίδια για τους μεταλλωρύχους..

Sony PSPs κατέβασαν οι διασώστες στους εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους ορυχείου στη Χιλή, για να καταπολεμήσουν την ανία τους, καθώς θα υποχρεωθούν να μεινουν για αρκετό καιρό σε βάθος 700 μέτρων.

Εδώ και δύο εβδομάδες 33 εργάτες του ορυχείου Copiapo στη Χιλή βρίσκονται παγιδευμένοι και πέρα από τους φυσικούς κινδύνους, οι επιστήμονες φοβούνται για την ψυχική υγεία των άτυχων εργατών.

Έτσι, μαζί με τα καθημερινά κύπελλα τροφής, τους έστειλαν συσκευές PSP! Στη χειρότερη περίπτωση θα καταφέρουν να τους απεγκλωβίσουν μετά από 4 μήνες, οπότε αν σκεφτούμε ότι η μπαταρία του PSP αντέχει για περίπου 6 ώρες, τότε θα πρέπει να βρουν τρόπους και για.. επαναφόρτιση των συσκευών!

Πάντως, η ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια έχει αποδειχτεί ότι είναι πολύ πιο χρήσιμη για τη λειτουργία του εγκεφάλου σε σχέση με τα κλασικά επιτραπέζια. Σήμερα άρχισαν οι εργασίες για τη διάνοιξη μιας πρώτης σήραγγας για τον απεγκλωβισμό τους, αλλά η επιχείρηση διάσωσης θα διαρκέσει έως και τέσσερις μήνες.

Οι μεταλλωρύχοι κατέφυγαν σε ένα χώρο του ορυχείου, που βρίσκεται στην έρημο Ατακάμα της Χιλής. Θα πρέπει μόνοι τους να απομακρύνουν 4.000 τόνους βράχων, που θα συνεχίσουν να πέφτουν όσο θα διανοίγονται σήραγγες για τον απεγκλωβισμό τους, σύμφωνα με την εφημερίδα El Mercurio της Χιλής. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι μεταλλωρύχοι θα δουλεύουν ανά ομάδες, σε 24ωρες βάρδιες.

Kινήθηκε νομικά η Ελένη Ράντου για τα δεδουλευμένα από την σειρά Εργαζόμενη γυναίκα

Νομικά κινήθηκε τελικά η Ελένη Ράντου προκειμένου να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα από την παραγωγή της σειράς του ANT1 «Εργαζόμενη γυναίκα». Η ηθοποιός σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Εγώ» παραδέχτηκε ότι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ενώ δήλωσε:
«Εκανα αυτό που πρέπει κάποιος να κάνει όταν μια εταιρεία κηρύσσει πτώχευση. Βέβαια, έχω δουλέψει πολλές φορές χωρίς να πάρω χρήματα, γιατί εμείς οι καλλιτέχνες έχουμε ενοχή όταν βγάζουμε χρήματα. Στην περίπτωση όμως που δουλεύεις για ένα μεγάλο κανάλι και το προϊόν αυτό φέρνει χρήματα, τότε θυμώνεις που δεν έχεις πληρωθεί».

Ελένη Ράντου:«Ετυχε να κάνω στο θέατρο μια συμφωνία που δεν τηρήθηκε, αλλά είχα θεωρήσει τόσο πετυχημένη και πλούσια την εμπειρία μου, ώστε δεν ζήτησα χρήματα».

Η Ελένη Ράντου στην ίδια συνέντευξη αναφέρεται στις χαμηλές αμοιβές, αλλά

Η Ρούλα Κορομηλά θα παρουσιάζει το Big Brother

Την παρουσίαση του «Big Brother» θα αναλάβει η Ρούλα Κορομηλά, μετά την άρνηση της Ελένης Μενεγάκη λόγω... βαρεμάρας! Βέβαια, η πρόταση στην Ελένη έγινε απ’ έξω απ’ έξω, ωστόσο, η παρουσιάστρια δεν σήκωσε κουβέντα περί παρουσιάσης βραδινού σόου και ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον «Καφέ» της.
Αν και τα στελέχη του Alpha δεν έκαναν και ιδιαίτερη κουβέντα στην Ελένη για το «Big Brother», η ίδια το ξεκαθάρισε ορθά - κοφτά ότι δεν πρόκειται να το αναλάβει. Αρνητική, άλλωστε, ήταν η απάντηση και για το «Ι Love My Country», για το οποίο έγινε ιδιαίτερη κουβέντα.
Έτσι, έχοντας στην πλάτη της το περσινό «Greek Idol» (και ουκ ολίγες αρνητικές κριτικές), η Ρούλα θα αναλάβει το έτερο φιλόδοξο ριάλιτι του καναλιού. Στο μεταξύ, η Ελένη Μενεγάκη ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον

Ο Φώτης Μπόμπολας πάει Στοίχημα

Από τα ρεπορτάζ που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα το «Mega» σχετικά με τον τζόγο, έρχεται να επιβεβαιωθεί το ενδιαφέρον της οικογένειας Μπόμπολας για την είσοδό της, στο Στοίχημα. Οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι μετά την αποστασιοποίηση του Φώτη Μπόμπολα από την καθημερινότητα στα Media του Ομίλου, το ενδιαφέρον του έχει εστιαστεί στο μεγάλο project του Στοιχήματος. Ο νεότερος Μπόμπολας έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό να προετοιμάζεται για την είσοδό του στον χώρο. Στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής του, λέγεται ότι έχει συναντηθεί πάνω από δύο φορές με τον παραδοσιακό παίκτη στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, Σωκράτη Κόκκαλη. Σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες εκτός από τον Φώτη, το αφεντικό της Intralot έχει συναντηθεί

Εξελίξεις στον ΑΝΤ1 by Γκαγκάκη!

400_gagaki_medium.jpg
Λίγο πριν αποχωρήσει από την πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1, η Ράνια Θρασκιά είχε καλεσμένη την Κατερίνα Γκαγκάκη... Τι το ήθελε; Η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του καναλιού δεν άφησε ούτε ένα «παραθυράκι» για την παρουσιάστρια... τουλάχιστον στο καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού.

Πάντως και η Ράνια τις πέταξε τις σποντίτσες της κατά... πάντων μιας που βρήκε ευκαιρία!

«Ας ξεκινήσουμε από το πρωί. Γιώργος Παπαδάκης εννοείται», λέει η Ράνια (για να δώσει πάσα στην κ. Γκαγκάκη) με ένα υπερ - παγωμένο χαμόγελο,

Ο Νικολακόπουλος από την Τετάρτη στον «Γαύρο»

Ο επί χρόνια συντάκτης του Ολυμπιακού στην εφημερίδα «ΦΩΣ» Κώστας Νικολακόπουλος ξεκινά από την ερχόμενη Τετάρτη σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr συνεργασία με την εφημερίδα «Γαύρος» του Αντώνη Πίκουλα.
Πρόκειται για μια μεγάλη μεταγραφή για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Με τον Νικολακόπουλο βρισκότανε σε συζητήσεις και η εφημερίδα «Sport Day». Τελικά το «ματς» το κέρδισε ο Πίκουλας.
Έτσι από τα μέσα της εβδομάδας ο Νικολακόπουλος θα επιμελείται δύο σελίδες με παρασκήνια στο «Γαύρο» ενώ θα γράφει και στο gavros.gr

Επικίνδυνο το «σερφάρισμα» στην Τουρκία

Η Τουρκία είναι η χώρα με την πιο επικίνδυνη πλοήγηση στο Διαδίκτυο, με τη Ρωσία να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στον πίνακα των πιο ευάλωτων σε ηλεκτρονικές επιθέσεις κρατών.
Στον αντίποδα, η Σιέρα Λεόνε είναι η χώρα που παρέχει την πιο ασφαλή πλοήγηση στον κόσμο, ενώ στην δεκάδα των κρατών με την υψηλότερη ασφάλεια, βρίσκονται άλλα έξι αφρικανικά κράτη.
Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα που διενήργησε η AVG, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού ασφαλείας στο Ίντερνετ, την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.
Οι ερευνητές κατήρτισαν έναν κατάλογο με ιούς και κακόβουλες επιθέσεις ανά χώρα (από υπολογιστές που είχαν εγκατεστημένο το λογισμικό antivirus της AVG), συλλέγοντας δεδομένα από περισσότερους από 127 εκατομμύρια υπολογιστές σε 144 κράτη, προκειμένου να καθορίσουν τη συχνότητα και τα ποσοστά εμφάνισης επιθέσεων.
Οι πιο ασφαλείς χώρες
Το μέσο ποσοστό επικινδυνότητας

H Κύρα Αδάμ πάει Διευθύντρια στην Ελευθεροτυπία

Με νέο πρόσωπο στη θέση του διευθυντή της «Ελευθεροτυπίας» θα κυκλοφορήσει αύριο η εφημερίδα, καθώς για τη θέση αυτή κρίθηκε κατάλληλη η Κύρα Αδάμ, πολιτική συντάκτρια της εφημερίδας επί πολλά χρόνια και με ειδίκευση στο διπλωματικό ρεπορτάζ.
Εντωμεταξύ, ο Βαγγέλης Παναγόπουλος αναλαμβάνει την «Κυριακάτικη». Διευθυντής έκδοσης του ημερήσιου φύλλου θα είναι ο Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης και αρχισυντάκτες ο Γιάννης Παντελάκης και ο Νάσος Γκολέμης.
Πηγή: typologies.gr

Συμπαρουσιαστής της Μενεγάκη ο Παντζόπουλος!

Συμπαρουσιαστής της Μενεγάκη θα είναι την επόμενη τηλεοπτική σεζόν ο Ματέο Παντζόπουλος!
Σύμφωνα με πληροφορίες του star, ο επιχειρηματίας θα βρίσκεται στον «Καφέ» όπου μάλιστα θα έχει και δική του στήλη!
Μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες, δεν αποκλείεται το trailer της εκπομπής να έχει γυριστεί στην Άνδρο, φυσικά μαζί και με τους δυο επώνυμους!

Σε συμφωνία κατέληξαν Google και Associated Press

Image representing Google as depicted in Crunc...Image via CrunchBase
Σε συμφωνία για την αξιοποίηση του περιεχομένου των ειδήσεων με το πρακτορείο Associated Press ήρθε η Google μετά από συνομιλίες μηνών.
Σε ανακοίνωσή του το AP υπογραμμίζει ότι θα εργαστεί από κοινού με τη Google για τη βελτίωση της ανακάλυψης και της διανομής των ειδήσεων.
Δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για τη διάρκεια της συμφωνίας ή το χρηματικό ύψος της.
Το 2006 η Google άρχισε να καταβάλει δικαιώματα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο αλλά

Ελληνική εφεύρεση για το διαδικτυακό ραδιόφωνο στα αυτοκίνητα

Μια ευρηματική συσκευή του ομογενή από τη Μελβούρνη, Γιώργου Πάρθημου, που στηρίζεται στην εφεύρεσή του, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, επονομαζόμενη "miroamer", και η οποία σε συνεργασία με την γνωστή κατασκευάστρια συστημάτων ήχου και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών "Blaupunkt" θα φέρει χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου μας μονοπωλεί το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αγοράς.

Η συσκευή αυτή, θα δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς, έναντι ενός πολύ μικρού αντιτίμου, να έχουν διαδικτυακό ραδιόφωνο στα αυτοκίνητά τους και άρα να ακούν την πλειοψηφία των ραδιοφωνικών σταθμών ανά την υφήλιο ενώ βρίσκονται στο δρόμο.


Πηγή : ellines.com

Για να δείτε όλο το άρθρο πατήστε εδώ

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

NEWSBASIS! Μια νέα διαδυκτιακή υπηρεσία ξημερώνει στην δημοσιογραφία.

Το NewsBasis, είναι ένα νέο site που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα στοχέυοντας στην εύκολη διασύνδεση των δημοσιογράφων με δημοσιογραφικές πηγές, εταιρείες δημοσίων σχέσεων,μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και συμβούλους που σχετίζονται με τα media.
TO σάιτ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις διαφημιστικές και τις εταιρέιες δημοσίων σχέσεων δημιουργώντας ένα ανοιχτό διάυλο επικοικωνίας με τους δημοσιογράφους προσπάθώντας να παρακάμψει την πρακτική των δελτίων τύπου και των ενημερωτικών email.
Το NewsBasis είναι το πνευματικό τέκνο του Ντάριλ Siry, ανεξάρτητου αρθρογράφου του Wired που στόχος του είναι να δημιουργήσει μια online τράπεζα πληροφορίας, όπου οι συντάκτες ΜΜΕ θα εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους σε βάθος απο καλά ενημέρωμένες και διασταυρωμένες πηγές.
Οι δημοσιογράφοι Θα μπορούν να αναζητήσουν άρθρα σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα από μια ροή ειδήσεων σε πραγματικό χρόνο,έχοντας να επιλέξουν σε πάνω από 10.000 αξιόπιστες πηγές και να δημιουργήσουν ειδοποιήσεις (alerts) για θέματα που ενδιαφέρουν. Με την επιλογή ενός άρθρου μέσω του NewsBasis θα εμφανίζεται μια πλαϊνή μπάρα στα δεξιά της οθόνης που θα δίνει συμπληρωματικές απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα και εναλλακτική πληροφόρηση απο άλλα  ΜΜΕ.
Για περισσότερες απόψεις λοιπόν , πρόσθετες πληροφορίες,πηγές και πολλές παραπομπές αν ψάχνετε κάτι δείτε και το NEWSBASIS, μια νέα διαδυκτιακή υπηρεσία ξημερώνει στην δημοσιογραφία.

Αύξηση στην χρήση ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης στις μεγαλύτερες ηλικίες

Μια νέα έρευνα της εταιρείας Pew διαπίστωσε πως η χρήση ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ Απριλίου  2009 και Μαϊου 2010, αυξήθηκε σημαντικά στις μεγαλύτερες ηλικίες. Έτσι στους χρήστες του διαδικτύου στις ηλικίες 55 - 64 παρατηρήθηκε αύξηση 88% ενώ στις ηλικίες άνω τον 65 υπήρξε αύξηση 100% στο ίδιο χρονικό διάστημα.


Πάντως οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που κυριαρχούν σε τέτοιου είδους ιστοσελίδες, έστω και αν η αντίστοιχη αύξηση στην χρήση είναι μόνο 13%. Παρότι οι πιό ηλικιωμένοι έχουν ταχύ ρυθμό στην αύξηση χρήσης παραμένει άγνωστο το κατά πόσο θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τους νεότερους.

Μια σημαντική παρατήρηση είναι πως η μέτρηση έγινε στους υφιστάμενους χρήστες του internet, και το ποσοστό των ηλικιωμένων που το χρησιμοποιούν είναι φυσικά μικρότερο από το αντίστοιχο των νεότερων χρηστών.

Time: τα 50 καλύτερα sites του 2010

Η online έκδοση του περιοδικού Time δημοσίευσε τη λίστα με τα 50 καλύτερα sites του 2010. Τα sites χωρίστηκαν στις εξής κατηγορίες «Μουσική και Βίντεο», «Σπορ», «Οικογένεια και Παιδιά», «Ειδήσεις και πληροφόρηση», «Οικονομία και Παραγωγικότητα», «Αγορές και Ταξίδια», «Υγεία και Ευεξία», «Κοινωνικά Μέσα», «Παιχνίδια» και «Επιμόρφωση».

Ανάμεσα στα επιλεγμένα sites βρίσκουμε παλιούς γνωστούς, όπως είναι, για παράδειγμα, η δωρεάν υπηρεσία streaming μουσικής "Grooveshark" ή το υψηλής ποιότητας video portal Vimeo.

Eντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των επιλεγμένων sites περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Όπως είναι το "Walk Jog Run" που απευθύνεται σε φίλους του τζόκινγκ. Ή το "Foodspotting" που περιέχει κριτικές εστιατορίων.

Την πλήρη λίστα των 50 καλύτερων sites της χρονιάς μπορείτε να τη βρείτε εδώ
Enhanced by Zemanta

Μεγάλη εντύπωση !!!!

Το Βήμα της Κυριακής δημοσίευσε μια πού ενδιαφέρουσα έρευνα της ΚΑΠΑ Research .Επισυνάπτω ένα πίνακα που για μένα δείχνει ένα συγκολνιστικό στοιχείο .Στην ερώτηση ποιόν εμπιστεύεστε περρισότερο για ην προάσπιση των συμφερόντων της γενίας σας η # 2 επιλογή είναι το Internet.

 

Η Google κάνει ακόμα πιο εύκολες τις αναζητήσεις μας!

Το  σερφάρισμα και η  αναζήτηση στο internet σίγουρα πρόκειται  να γίνουν ακόμα πιο  εύκολα με την νέα  υπηρεσία της Google.
Όταν η Google κυκλοφόρησε  για πρώτη φορά το Google Suggest σίγουρα  έκανε πιο εύκολες τις αναζητήσεις του χρήστη στο internet μιας και η υπηρεσία αυτή πρότεινε διάφορα αποτελέσματα στον χρήστη, την ώρα που πληκτρολογούσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες  η εταιρία δεν αρκείται μόνο σε αυτό μιας κι ετοιμάζει αυτό τον καιρό ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο πρόκειται να εμπλουτίσει το Google Suggest κάνοντας έτσι ακόμα πιο εύκολη την αναζήτηση.
Έτσι λοιπόν αυτό που ετοιμάζεται να προσθέσει  η Google

Θέμα χρόνου οι ενοικιάσεις ταινιών μέσω YouTube

Έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς πολλές πληροφορίες  που φέρουν το YouTube έτοιμο να εγκαινιάσει μια νέα υπηρεσία, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να ενοικιάζουν videos. Το θέμα φαίνεται να έχει "παγώσει" τον τελευταίο καιρό, ωστόσο στο παρασκήνιο διεξάγονται πυρετώδεις διαβουλεύσεις ανάμεσα στη Google και τα μεγάλα κινηματογραφικά studios του Hollywood.  
Το τελευταίο  σενάριο αναφέρει ότι οι χρήστες  θα μπορούν να νοικιάζουν καινούργιες  ταινίες σε DVD έναντι 5 δολαρίων. Με αυτό το ποσό, η Google θα προωθεί την ταινία στον υπολογιστή του χρήστη μέσω streaming. Η τιμή αυτή φέρεται να ισχύει για τα νέα DVD. Προφανώς, για τις παλαιότερες ταινίες το κόστος θα είναι χαμηλότερο.  
Η Google τηρεί σιγή ιχθύος και δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει την πληροφορία. Βέβαια, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό σε περιπτώσεις όπου οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη.   
Αν οι φήμες  ευσταθούν και όλα πάνε κατ' ευχήν, η νέα υπηρεσία θα πρέπει να αναμένεται πριν το τέλος του 2010.

Facebook: Τέλος η υποστήριξη του Internet Explorer 6

Image representing Facebook as depicted in Cru...Image via CrunchBase
Ο Internet Explorer 6 δεν είναι ο αγαπημένος browser των developers κι αυτό είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό. Μετά τη Google και άλλα μεγάλα ονόματα του Internet, ήρθε και η σειρά του Facebook να γράψει τους τίτλους τέλους για τον απαρχαιωμένο browser της Microsoft. Αφορμή στάθηκε το Facebook Chat και οι αλλαγές που έρχονται σε αυτό μέσα στο Σεπτέμβριο. 
Πολλοί χρήστες  έχουν παραπονεθεί ότι το Chat του Facebook είναι σε αρκετές περιπτώσεις  ασταθές, φτάνοντας ακόμα και στον αιφνίδιο τερματισμό της λειτουργίας του. Οι μηχανικοί του Facebook έχει ήδη βελτιώσει τη σταθερότητά του εδώ και λίγες ημέρες, ενώ ετοιμάζουν μια νέα έκδοση που θα εξαλείφει οριστικά το πρόβλημα. Ωστόσο, η επερχόμενη έκδοση του Chat δε θα λειτουργεί στον Internet Explorer 6, όπως δήλωσε στέλεχος του Facebook. 
Παρά το γεγονός  ότι υπάρχουν πολύ καλύτεροι browsers, ο IE6 εξακολουθεί να είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος browser στον κόσμο, με μερίδιο αγοράς 17%, σύμφωνα με την Net Applications.

Enhanced by Zemanta

To Chatroulette επέστρεψε

Η ιστοσελίδα chatroulette.com που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον τους τελευταίους μήνες έιχε διακόψει την λειτουργία του την προηγούμενη εβδομάδα ώστε να πραγματοποιήσει την μετάβασή στην δεύετερη έκδοσή του. Το Chatroulette είναι μια ιστοσελίδα η οποία επιτρέπει την άμεση επικοινωνία με άγνωστους σε όλο τον κόσμο μέσω κάμερας και μικροφώνου. Ο ιδρυτής και κατασκευαστής του είναι ένας 17χρονος από την Ρωσία με το όνομα Andrei Ternovskiy και έγινε πολύ γρήγορα γνωστός καταφέρνοντας να εμφανιστεί ακόμα και στις ειδήσεις του CNN.


Μαζί με την ολοένα αυξανόμενη επιτυχία του όμως προσέλκυσε πολλούς επιδειξίες δημιουργώντας

ΤΟ ΜΑD MEN ΣΑΡΩΣΕ ΤΑ ΕΜΜΥ

Η τηλεοπτική σειρά Mad Men, η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ, ήταν ο μεγάλος νικητής των φετινών Βραβείων ΕΜΜΥ...

Η εν λόγω σειρά, η οποία έλαβε το βραβείο της καλύτερης δραματικής σειράς για τρίτη συνεχή χρονιά, ήταν υποψήφια αρχικά σε 17 κατηγορίες, ενώ η μουσική σειρά Glee, η οποία είχε λάβει 19 υποψηφιότητες, κέρδισε στο τέλος το βραβείο μόνο σε δύο κατηγορίες.

Ο δημιουργός της σειράς Mad Men, Μάθιου Γάινερ, δήλωσε κατά την παραλαβή του βραβείου, ότι "ήξερα ότι μια μέρα θα έτρεχα κάπου και θα κέρδιζα ένα τρόπαιο". Το βραβείο καλύτερης ηθοποιού κωμικής σειράς

Η Μάνια Τεγοπούλου ξαναχτυπά τον Μ. Χρυσοχοίδη καταγγέλλοντας όργιο υποκλοπών από την ΕΥΠ

Με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια εκτινάχθηκαν έξι φορές πάνω οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων ακόμη και από την περίοδο πριν από τους ολυμπιακούς αγώνες” υποστηρίζει το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας. Η Μάνια Τεγοπούλου είναι εδώ και λίγες μέρες επισήμως (δηλαδή εμφανιζόμενη στην ταυτότητα) εκδότρια της εφημερίδας και συνεπώς το πρωτοσέλιδο έχει, όσο να ναι, τη σφραγίδα της σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Οπως μεταδίδει το tvxs.gr: “Κατακόρυφη αύξηση των λεγόμενων «νόμιμων συνακροάσεων», δηλαδή των υποκλοπών σε πραγματικό χρόνο, αλλά και των άρσεων απορρήτου για λόγους «εθνικής ασφάλειας» διαπιστώνει στην ετήσια έκθεσή της η Αρχή για τη Διασφάλιση των Επικοινωνιών(ΑΔΑΕ). Εξίσου προβληματική χαρακτηρίζει η Αρχή

Φαίνεται πως τα μεγάλα κανάλια αρχίζουν να σχολούντια με το WEB

Διαδικτυακό σίριαλ θα αρχίσει σύντομα να προβάλλεται στο site του ΑΝΤ1. Πιο συγκεκριμένα στο web tv του καναλιού θα ενταχθεί σύντομα η ελληνική ιντερνετική σειρά Flatmates που προβάλλεται με επιτυχία από τον Φεβρουάριο και έχει μεγάλου χορηγούς όπως η Amstel και η Coca-Cola. Πρόκειται για επεισόδια των 4 λεπτών που αφηγούνται τη ζωή τριών φοιτητών στην Αθήνα και όσα τρελλά και παράξενα τους συμβαίνουν. Την παραγωγή υπογράφει η CL Productions ενώ τα κείμενα διασκευάζει η Κατερίνα Μπέη... Πληροφορλιες αναφέρουν οτι και το MEGA αρχίζει να ασχολείται σοβαρά με το web tv

Η κόρη του Νίκου Φώσκολου ετοιμάζει καθημερινή σειρά!

Τη νέα τηλεοπτική σεζόν θα προβληθούν πέντε επεισόδια που θα γράψουν και το φινάλε της σειράς «Κάρμα». Η προβολή τους θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, η κόρη του Νίκου Φώσκολου, η Ντέλα Φώσκολου ετοιμάζει για λογαριασμό του ΑΝΤ1 το σενάριο για μια νέα καθημερινή σειρά που θα αρχίσει ή το δεύτερο μισό της σεζόν ή στις αρχές της επόμενης.
Πηγή:medianiouz

Κλυδωνισμοί στην "Ημερησία"

Έντονος προβληματισμός υπάρχει στα υψηλά κλιμάκια του «Πήγασου» αναφορικά με την συνέχιση της κυκλοφορίας της οικονομικής εφημερίδας «Ημερησία». Ο Μπόμπολας εδώ και αρκετό καιρό έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε γενναίες περικοπές στο καθημερινό φύλλο. Προσφάτως, όμως, διαπίστωσε ότι η μαύρη τρύπα έχει διογκωθεί κυρίως από τις ζημιές που καταγράφει το Σαββατιάτικο φύλλο. Αν και έχει λάβει ήδη τις σχετικές αποφάσεις, καθοριστικό ρόλο θα παίξει η απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την δημοσίευση των ισολογισμών στο διαδίκτυο.

Ξεκινά στις 6 Σεπτεμβρίου το Kontra Channel

kontra Channel.jpg
Την ερχόμενη βδομάδα ξεκινά (δοκιμαστικά) την λειτουργία του ο νέος τηλεοπτικός σταθμός που ετοίμασε ο Γιώργος Κουρής. Ο λόγος για το Kontra Channel, που θα εκπέμπει από την συχνότητα του καναλιού «Τηλεφώς». Ο διευθυντής του νέου εγχειρήματος έχει ήδη παραδώσει στον έμπειρο εκδότη το πρώτο πρόγραμμα, με ονόματα και διευθύνσεις. Με βάση τα όσα υποστηρίζει ο έμπειρος δημοσιογράφος Τάσος Παπαδόπουλος, το νέο κανάλι θα δίνει έμφαση στα αποκαλυπτικά θέματα. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από σύνθημα που κυριαρχεί στην διαφημιστική καμπάνια που ξεκίνησε. «Κόντρα σε όλους. Κόντρα σε όλα. Έρχεται σύντομα κοντά σας, για να πει την αλήθεια που όλοι οι άλλοι κρύβουν».

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Πτώση παρουσιάζουν οι πωλήσεις των αλυσίδων καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας

Σύμφωνα με την Κλαδική Μελέτη που πρόσφατα εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group Α.Ε. για τις Αλυσίδες Καταστημάτων Πολυμέσων και Κινητής Τηλεφωνίας, η ελληνική αγορά χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη έντονου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων, ο οποίος εστιάζεται σε διάφορα επίπεδα (τιμολογιακή πολιτική, πιστωτικές διευκολύνσεις, γεωγραφική επέκταση, διαφημιστική προβολή κλπ).

Σημειώνεται ότι στον ευρύτερο κλάδο των προϊόντων πολυμέσων και κινητής τηλεφωνίας δραστηριοποιούνται κυρίως τρεις κατηγορίες

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

To digital φέρνει το ένα τρίτο των εσόδων της Aegis για το πρώτο εξάμηνο του 2010

Aegis headquarters building front.Image via Wikipedia
Τα "ψηφιακά" έσοδα  αντιπροσώπευαν το ένα τρίτο των συνολικών εσόδων όπως αναφέρεται από την Aegis Group στα αποτελέσματα της για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

To group των εταιρειών , που αποτελείται από Carat, isobar, iProspect και Vizeum, ανέφερε συνολικά έσοδα ύψους £ 663.3m, σημειώνοντας αύξηση 3,2% από το 2009.


H aνάπτυξη τροφοδοτήθηκε από τις αναδυόμενες αγορές στην ASIA PACIFIC και της Λατινικής Αμερικής, οι οποίες αποτελούν σήμερα το 30% του ομίλου, καθώς και ψηφιακές επιχειρήσεις της, που αντιπροσώπευαν το 32% των εσόδων.
Enhanced by Zemanta

Και η Sony στη μάχη για τρισδιάστατη T.V. χωρίς γυαλιά.


Παρόλο που εξαφανίζονται οι πελάτες για την 3D τεχνολογία, κλιμακώνεται ο ανταγωνισμός στις 3-D τηλεοράσεις, καθώς μετά την Toshiba και η Sony ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει μια τρισδιάστατη τηλεόραση η οποία δεν χρειάζεται τα ειδικά γυαλιά.

Οι συμβατικές τρισδιάστατες τηλεοράσεις που πωλούνται σήμερα, όπως της Panasonic και της Sony, απαιτούν τα ειδικά γυαλιά, αλλά κυκλοφορούν και ορισμένες οθόνες που δεν τα χρειάζονται, αλλά πρέπει να σταθείς σε ορισμένη γωνία για να μπορέσεις να έχεις τρισδιάστατη όραση, χωρίς ωστόσο το επιθυμητό αποτέλεσμα να συγκρίνεται με εκείνες που απαιτούν τη χρήση γυαλιών.

"Η τηλεθέαση χωρίς γυαλιά είναι πολύ πιο άνετη, αλλά

Citzalia: εικονική δημοκρατία στην ΕΕ

Πριν από λίγες ημέρες δόθηκαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το Citzalia. Πρόκειται για ένα παιχνίδι ρόλων και φόρουμ κοινωνικής δικτύωσης το οποίο εξελίσσεται σε ένα τρισδιάστατο περιβάλλον που υποτίθεται ότι απεικονίζει την ουσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Άρθρο του Ηλία Σταυρίδη για το monthlyreview.gr
Φαίνεται λοιπόν ότι σε αυτό τον εικονικό κόσμο οι πολίτες, αλλά και τα μέλη του ευρωκοινοβουλίου, θα μπορούν να συμμετέχουν στις εργασίες του, να προτείνουν νομοθετήματα, να ψηφίζουν, να αντιπαρατίθενται και να μαθαίνουν για τον τρόπο λειτουργίας αυτού του θεσμού.
Το παιχνίδι θα επιτρέπει στους συμμετέχοντες να ανεβαίνουν επίπεδα μέσα από την πρόταση νομοθετημάτων, την ψήφιση νόμων, τη συγγραφή άρθρων για διαδικτυακές εφημερίδες και διάφορες άλλες δράσεις. Στα πλαίσια αυτού του παιχνιδιού άβαταρς των αξιωματούχων της Κομισιόν θα περιφέρονται στους διαδρόμους «διορθώνοντας» λανθασμένες απόψεις για την ΕΕ.
Όπως ισχυρίζεται ο δημιουργός του παιχνιδιού Αχμέτ Ελ Αμίν «δεν θα υπάρχει λογοκρισία, αλλά

Συνεδρίαση για την "Ψηφιακή Ελλάδα 2020"

Η τρίτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής για την "Ψηφιακή Ελλάδα 2020" (www.digitalgreece2020.gr) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων υπό το συντονισμό του κ. Θ. Καρούνου από το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ολοκλήρωση των προετοιμασιών για την έναρξη λειτουργίας του Φόρουμ. Παράλληλα έγινε παρουσίαση του δικτυακού τόπου www.digitalgreece2020.gr ενώ συζητήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την προπαρασκευή της Δημόσιας Διαβούλευσης που θα γίνει στην Αθήνα

Προστατευτείτε από το κακόβουλο «dislike» στο facebook

Η επιλογή «Dislike» στο Facebook είναι μία κακόβουλη εφαρμογή που εκμεταλλεύεται την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, αποκτά πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα και χρεώνει τα κινητά τηλέφωνα των χρηστών.
Σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών Sophos, δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν κλικάρει συνδέσμους για την εγκατάσταση της εφαρμογής Dislike. Οι δημιουργοί της φαίνεται

33,7 δισ. δολάρια αξίζει το Facebook

Το σχεδόν εξωπραγματικό ποσό των 33,7 δισ. δολαρίων αγγίζει η αξία της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» καθώς επενδυτές πλήρωσαν 76 δολάρια για κάθε μετοχή της εταιρείας.
 
Σύμφωνα με τους Financial Times, το «φαινόμενο» Facebook έχει πλέον μεγαλύτερη αξία από τους κολοσσούς eBay και Yahoo!, οι οποίοι αξίζουν «μόλις» 30,1 δισ. και 18,3 δισ. δολάρια αντίστοιχα.
 
«Οι μετοχές της εταιρείας συναλλάσσονται στα 76 δολάρια η κάθε μία και οι περισσότεροι επενδυτές πασχίζουν να πάρουν όσες περισσότερες γίνεται προτού οι μετοχές τεθούν σε δημόσια προσφορά» σημείωσε ο Ντέιβιντ Γκελς, δημοσιογράφος των Financial Times.
 
Το Facebook, το οποίο τον προηγούμενο μήνα έφθασε τα 500 εκ. χρήστες, χρηματοδοτείται από μια μείξη επενδυτικών εταιρειών και είναι πνευματικό παιδί του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ο οποίος το δημιούργησε όταν ήταν φοιτητής στο Χάρβαρντ.

Tromaktiko-Δούσης-Σεμίνα: σφαγή στο κουφάρι του troktiko

Σε ανελέητο πόλεμο εξελίσσεται η διαμάχη για το blog tromaktiko, το “νέο troktiko”. Τι κατηγορίες ανταλλάσουν Τάσος Δούσης-Σεμίνα Διγενή και πώς εμπέκονται troktiko-sarotiko-tromaktikoi;
To tromaktiko είναι ένα καινούργιο blog που ξεκίνησε λίγο μετά το κλείσιμο του troktiko υποστηρίζοντας οτι συνεχίζει το έργο του. Η κόντρα ξεκίνησε από ένα post της Σεμίνας Διγενή στο mediasoup, όπου φωτογράφιζε τον Δούση ως δημιουργό του tromaktiko. Η απάντηση από Τάσο Δούση-tromaktiko ήταν οργισμένη. Την ίδια ώρα έκανε την εμφάνιση του ένα άλλο blog με όνομα.. tromaktikoi και σκοπό να «ξεμπροστιάσει tromaktiko-Τάσο Δούση». Μύλος η blogοσφαιρα, πολλά τα συμφέροντα.
Στην τελευταία του ανάρτηση, ο Τάσος Δούσης έγραψε: « Σε ανώνυμα σκουλήκια που δεν έχουν το θάρρος να καταγγείλουν με ονοματεπώνυμο δεν απαντώ. Έχω απέχθεια σε οτιδήποτε κυκλοφορεί στη λάσπη και στην αλητεία. Ποιοι είναι αυτοί που αναφέρουν το μαϊμουδομπλογκ, ποιοι είναι που με βάση το δικό μου όνομα πατάνε πάνω για να διαφημίσουν τη δουλίτσα τους; Πόσο ηλίθιος και βλαξ πρέπει να είναι κάποιος για να μην καταλάβει ότι αυτός που αναφέρει το μαΪμουδομπλογκ είναι αυτός που το διαφημίζει; Εσείς που δήθεν το κράζετε είσαστε εσείς που το διαφημίζετε. Είσαστε τα σκουλήκια της παραδημοσιογραφίας που προσπαθείτε να καρπωθείτε κόσμο που ψάχνει εναλλακτική ενημέρωση.»
Την ίδια ώρα το blog sarotiko, με το οποίο φέρεται να σχετίζεται ο Τάσος Δούσης, ανέφερε οτι ο δημοσιογράφος θα καταθέσει μήνυση και αγωγή 500.000 ευρώ εναντίον του mediasoup και της Σεμίνας Διγενή για τα όσα συκοφαντικά έγραψε για σχέση tromaktiko-Δούση.
Η απάντηση της Σεμίνας Διγενή δεν άργησε να έρθει: «Οoooχι, μικρέ μου ”επιχειρηματία” (όπως σ’ αρέσει να αυτοαποκαλείσαι), δεν ασχολούμαι άλλο μαζί σου. Και σέβομαι -γιατί εγώ τιμώ τα παντελόνια μου- την επιθυμία σου, να μην δημοσιοποιήσω τα γεμάτα παρακλήσεις μέιλ σου. Μαθαίνω για αγωγές. Να τις κάνεις, γιατί θα γελάσουμε πολύ. Αυτό το ”παιγχνίδι” όμως, για να το παίξεις, πρέπει να είσαι τουλάχιστον αθώος του αίματος. Εδώ είμαι και σε περιμένω (και πολλοί ακόμη).»
Αίσθηση έκανε η σκληρή απάντηση του tromaktikoi

ΝΕΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Στην έκδοση ημερήσιου φύλλου θα προχωρήσει μέσα στον Νοέμβριο ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης. Εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει οι σχετικές επαφές για την προετοιμασία της εφημερίδας που θα κρέμεται στα περίπτερα από την Δευτέρα μέχρι το Σάββατο. Αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη (τουλάχιστον) φάση δεν θα έχει Κυριακάτικη έκδοση. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα εφημερίδα θα έχει από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρη ιδεολογική κατεύθυνση. Θα κινείται στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς, φιλοδοξώντας να καλύψει το κενό που υπάρχει στον χώρο.

Ο τίτλος της νέας απογευματινής εφημερίδας θα είναι έκπληξη, ενώ τα γραφεία (που θα είναι έτοιμα στις αρχές Σεπτεμβρίου για να υποδεχτούν τον κόσμο) θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Βασιλέως Κωνσταντίνου. Το φύλλο όπως αναφέρθηκε και παραπάνω θα ανήκει στην ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη και δεν θα μπει στην λογική των προσφορών. Ο στόχος που έχει θέσει ο Φιλιππάκης σχετικά με την κυκλοφορία είναι χαμηλός.

Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει ήδη και όπως αναφέρουν οι γωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα περιέχει πολλές εκπλήξεις. Σύμφωνα με τους συντελεστές της, η υπό έκδοση εφημερίδα, θα έχει την εκρηκτικότητα και το περιεχόμενο (προσαρμοσμένο στις σημερινές συνθήκες φυσικά) που είχε ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» του Αρη Βουδουρη (ο Χριστός Μουλινος (που θα τρέχει το φύλλο) υπηρξε επί πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος του φύλλου που κάλπαζε τότε κυκλοφοριακά). Η νέα εφημερίδα φιλοδοξεί να ξανακάνει -όπως λένε οι δημιουργοί της- υπερήφανους (για την εφημερίδα τους) τους κεντροδεξιούς αναγνώστες – που ταλαιπωρήθηκαν ποικιλοτρόπως τα τελευταία χρονιά. Το βάρος θα δοθεί στο πολιτικό και κοινωνικό ρεπορτάζ, με έμφαση στα χρηστικά θέματα.

Τον πρώτο λόγο σε δημοσιογραφικό επίπεδο θα τον έχει ο Χρίστος Μουλίνος που αποχωρεί από την διεύθυνση της εφημερίδας «Veto» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Ο έμπειρος δημοσιογράφος έχει μακρά θητεία στις ημερήσιες εκδόσεις, έχοντας περάσει από πολλά μαγαζιά. Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε στο διευθυντικό team του «Βήματος» και του «Έθνους», ενώ το 2005 ήταν στην “συμμορία των έξι” το που εβγαλαν το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Οι Φιλιππάκης και Μουλίνος έχουν ξεκινήσει ήδη την στελέχωση της εφημερίδας. Οι πληροφορίες τους θέλουν να έχουν «κλείσει» και τις πρώτες συνεργασίες. Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου φιλοδοξούν να έχουν ολοκληρώσει το ρόστερ και να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά! Η εφημερίδα θα είναι 48 σελίδες. Το Σάββατο δεν αποκλείεται να συνοδεύεται με δύο ενδιαφέρουσες ένθετες εκδόσεις.

Ο Φιλιππάκης που έχει μακρά εμπειρία στις εκδόσεις είχε αποφασίσει εδώ και καιρό να μπει ξανά στον Τύπο. Ωστόσο, περίμενε το κατάλληλο timing για να προχωρήσει στην κίνηση. Ο πρώην εκδότης της Espresso – που είχε που αγόρασε την εφημερίδα το 2005 – και την έκανε ένα πολύ δυνατό tabloid, πιστεύει ότι αυτή την στιγμή υπάρχει χώρος για ένα χαμηλού κόστους κεντροδεξιό φύλλο. Επί της ουσίας ο Φιλιππάκης θα στοχεύσει στα κοινά των παραδοσιακών εφημερίδων της κεντροδεξιάς (Ελ. Τύπος, Απογευματινή, Αδέσμευτος) αλλά και στους αναγνώστες που έχουν «εγκλωβιστεί» στις μεγάλες απογευματινές εφημερίδες.

parapolitika.gr

Ετοιμαστείται για πολλά λεφτά

Το παρακάτω δημοσίευμα απο τα ΝΕΑ προαναγγέλει την νομιμοποίηση του online στιχηματισμού δική μου εκτίμηση θα είναι η νέα κινητή για την διαφημιστική αγορά .
Περρισότερα σε λίγο.. 


Ρεπορτάζ : Γιώργος Πουλερές
(από ΤΑ ΝΕΑ)
Το μερίδιό του από την πίτα του παράνομου τζόγου που υπολογίζεται σε πάνω από 4 δισ. ευρώ ετοιμάζεται να διεκδικήσει το Ελληνικό Δημόσιο, με την κατάθεση σχεδίου νόμου το οποίο ανοίγει τον...
δρόμο στο videolotto («φρουτάκια») και τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών μέσω του Διαδικτύου. Μόνον από τη χορήγηση των αδειών υπολογίζεται ότι θα μπουν εφάπαξ στα ταμεία του Δημοσίου περί τα 500 εκατ. ευρώ. Με το νομοσχέδιο που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής των παιχνιδιών καθώς και οι διαδικασίες αδειοδότησης. Επισημαίνεται ότι από το 2002 στη χώρα μας ισχύει καθολική απαγόρευση τυχερών και τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών, εκτός από τη λειτουργία τους σε αυστηρά περιορισμένους χώρους όπως τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και τα καζίνα. Συνέπεια αυτής της καθολικής απαγόρευσης ήταν η καταδίκη της Ελλάδας με απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και η επιβολή προστίμου 32.000 ευρώ ανά ημέρα ή

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΗ...

απο ΤΟ FIMOTRO 
Στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ.Παρασκευή βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες μας η Έλλη Στάη. Τώρα έχει συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον διευθυντή ειδήσεων....

Οι υπογραφές δεν έπεσαν ακόμα. Θα πρέπει όμως να θεωρείται σίγουρο, οτι απο τα μέσα Σεπτεμβρίου η Έλλη Στάη θα αναλάβει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ. Παίζεται εαν θα πάρει και εβδομαδιαία εκπομπή. Καλορίζικη και σιδερένια...

EΡΤ: Λιγότερες προσλήψεις… υπόσχεται η διοίκηση

Απέρριψε το ΔΣ της ΕΡΤ σχετικό αίτημα πρόσληψης 804 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου με ετήσιο συνολικό κόστος ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ, μειώνοντας τον αριθμό τους στους 700 συμβασιούχους.  Στην τελευταία του συνεδρίαση το ΔΣ αποφάσισε τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή της εταιρείας που θα έχει την ευθύνη της μεταφοράς του σήματος της ERT world. Μετά την αρχική άρνηση της εταιρείας COMART TELECOM να παρατείνει τη συνεργασία της με την ΕΡΤ μέχρι τη διενέργεια του διαγωνισμού, η ΕΡΤ προχώρησε σε έρευνα αγοράς και πρόσκληση ενδιαφέροντος με κατεπείγουσες διαδικασίες, προκειμένου

Μερίδια Τηλεοπτικών σταθμών 26/8/2010


Κοινό: 15-44
ΣΤΑΘΜΟΙ 02:00 - 25:59 21:00 - 23:59 
ET-1 2,3 1,9
NET 6,0 4,2
ET-3 2,3 1,7
MEGA 21,0 24,5
ANT1 20,5 23,6
ALPHA 10,7 9,4
STAR 12,0 9,4
ALTER 4,6 3,9
ΣKAI 6,2 4,9 Πηγη: Nielsen 

Λένε "όχι" σε 43 εκατ. ευρώ!

Δεν υπεγράφη τελικά χθες η τροποποίηση της συμφωνίας Forthnet -SuperLeague  για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.  Υπάρχουν ομάδες της Superleague που διαφωνούν με την επέκταση της συμφωνίας κατά 1 έτος (2012-13)  και αποδέχονται μόνο την τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης για ακόμη 2 χρόνια με την ανάληψη των υποχρεώσεων του Σκάι , από τη Forthnet . Το τίμημα που προτείνει η Forthnet είναι αρκετά υψηλό και φθάνει τα 43 εκατ. ευρώ ανά έτος με προοπτική όμως την επέκταση της συμφωνίας ως την περίοδο 2012-13.  Παράλληλα διαφαίνεται η προοπτική για την είσοδο της ΠΑΕ Ολυμπιακός από την επόμενο σεζόν 2011-12 στην κεντρική διαχείριση. (Τυπολογίες)

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...