Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Στα χέρια της Largo οι εξελίξεις στη Wind Ελλάς



Aπό το www.telecomnews.gr


Τη διαδικασία ξεκίνησε την 1η Ιουλίου η WeatherFinanceIIIγια να την ολοκληρώσει έξι μήνες αργότερα η LargoLimited. Η τελευταία είναι πλέον ο μέτοχος της WindΕλλάςμετά και την τυπική ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων της τελευταίας. 
Το όνομα του νέου μετόχου ήταν πρακτικά ένα από τα τελευταία κομμάτια του παζλ. Στη Largo συμμετέχουν τα έξι hedgefunds που συμμετείχαν στην επιτροπή των ομολογιούχων υψηλής εξασφάλισης και δεν είναι άλλα

από ταAnchorageCapitalGroup, MountKellettCapitalPartnersLimited, EtonParkInternationalLLP, TaconicCapitalAdvisersUKLLP, MBSPLimitedκαιPEPTMTSSFCaymanLimitedκαιAngeloGordon&Co.
Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι τι γίνεται με τα διοικητικά συμβούλια τόσο της Wind Ελλάς όσο και της Largo. Το πρώτο είναι μάλλον ολιγομελές καθώς αποτελείται από τους κ. Νάσο Ζαρκαλή ως Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο και τους κ.κ. Ιωάννη Παλαιοκρασσά και Mike Corner Jones ως μέλη.
Το διοικητικό συμβούλιο που θα λαμβάνει τις ουσιαστικά αποφάσεις θα είναι αυτό της Largo, η οποία έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο της Wind. Εκεί πρόεδρος είναι ο
κ. AntonioViana-Baptista,οοποίοςμέχρι το 2008 ήταν από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της Telefonica. Από εκεί και πέρα, στο δ.σ. της largo είναι ο κ. Ζαρκαλής, ο
Jon Weber, στέλεχος με σημαντική εμπειρία σε επιχειρήσεις που έχουν αναδιαρθρωθεί και ευρεία γνώση του κλάδου τηλεπικοινωνιών, ο κ. Roy Campbell, ο οποίος διαθέτει διεθνή εμπειρία σε εταιρικές επενδύσεις και αναδιαρθρώσεις και ο κ. Bruno Ducharme, επενδυτής με εμπειρία στις κινητές επικοινωνίες και επιχειρηματίας.  Το βιογραφικό των «ξένων» είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και τα περισσότερα μέλη έχουν εμπειρία από τηλεπικοινωνίες, στοιχείο που θα αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικό στο προσεχές μέλλον. 
Ποιά είναι, όμως, τα πρώτα μελήματα; Κατ’ αρχήν, θα πρέπει να δουν τι θα γίνει με το όνομα της εταιρείας. ΤοWindανήκειστηWeatherInvestmentsτουNaguibSawiris, οοποίος δεν πρέπει να χάρηκε ιδιαίτερα που έχασε τον έλεγχο της ελληνικής εταιρείας. Οπότε είναι πιθανό να ζητήσει ένα ποσό πολύ υψηλό για να παραμείνει το όνομα. Αλλιώς, πάμε για νέα μετονομασία.
Εκτός και αν περιμένουν πρώτα να γίνει κάποια εξαγορά. Το παιχνίδι είναι ανοικτό. Η Forthnet είναι βέβαια ακριβή και η HOLέχει μέτοχο της Vodafone, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Από εκεί και πέρα, το μόνο βέβαιο είναι πως η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...