Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Κινητό Νοkia από την Coca-Cola


Αυτό το κινητό τηλέφωνο που δημιουργείται από τον κινεζικό σχεδιαστή Daizi Zheng για την bπου θα μπορούσε να τροφοδοτηθεί από τα ζαχαρούχα ποτά την κόκα κόλα.

Σύμφωνα με τον Zheng, το τηλέφωνο θα μπορούσε να τρέξει σε μια βιοδιασπάσιμη βιο-μπαταρία που παράγει την ηλεκτρική ενέργεια με τη χρησιμοποίηση των ενζύμων ως καταλύτη από τους υδατάνθρακες.


Επιπλέον, αυτή η κόκα-τροφοδοτημένη μπαταρία μπορεί να λειτουργήσει τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερο σε μια ενιαία δαπάνη από τις συμβατικές μπαταρίες λίθιου σε μια ενιαία δαπάνη.

Το τηλέφωνο μπορεί να λειτουργήσει για πολλές ώρες και όταν αποφορτίζεται η μπαταρία, παράγει νερό και διοξείδιο του άνθρακα.

Όταν το τηλέφωνο παράγει το νερό και το διοξείδιο του άνθρακα, πρέπει να αδειάσει και κατόπιν πρέπει να το ξαναγεμίσετε με περισσότερο κόκα κόλα για να λειτουργήσει.

Το τηλέφωνο σχεδιάζεται για τη Nokia από τον Zheng, αλλά δεν υπάρχει καμία είδηση για οποιαδήποτε κοινοποίηση για την ενσωμάτωση του project στα μελλοντικά προϊόντα. Η βιο-μπαταρία χρησιμοποιείται σε αυτό το project για να αντικαταστήσει την παραδοσιακή μπαταρία για να κάνει πιο καθαρό το περιβάλλον.

Πηγή : Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...